Takaisin pelissä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Takaisin pelissä
Trouble with the Curve
Trouble with the Curve 2012 poster.jpg
Ohjaaja Robert Lorenz
Käsikirjoittaja Randy Brown
Tuottaja
Säveltäjä Marco Beltrami
Kuvaaja Tom Stern
Leikkaaja
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Levittäjä Warner Bros.
Netflix
Ensi-ilta
Kesto 111 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 60 000 000 dollaria
Tuotto 48 963 137 dollaria
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Takaisin pelissä (engl. Trouble with the Curve) on vuonna 2012 ensi-iltansa saanut draamaelokuva, jonka on ohjannut Robert Lorenz. Elokuvan pääosissa esiintyvät Clint Eastwood, Amy Adams, Justin Timberlake, Matthew Lillard ja John Goodman. Elokuva kertoo eläköityvästä baseballin kykyjenetsijästä, joka ottaa tyttärensä mukaan viimeiselle työmatkalleen.

Takaisin pelissä on Clint Eastwoodin paluu näyttelijäksi vuoden 2008 elokuvan Gran Torino jälkeen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gus Lobel on ollut yksi kaikkien aikojen parhaimmista kykyjenetsijöistä baseballissa vuosikymmenten ajan. Hän pystyy esimerkiksi kertomaan syöttäjän tekemän heiton pelkästään mailaan jääneen murtuman perusteella. Gus on vanhentunut, mutta ei suostu jäämään pois Gus kykyjenetsintäkeikasta, joka saattaa jäädä hänen uransa viimeiseksi. Atlanta Bravesin joukkueen johto on alkanut epäillä Gusin arviointikykyä, varsinkin kun rekrytoinnin mahdollisuuksiin on tulossa maan odotetuin lyöjälupaus.

Gusin tytär Mickey, joka toimii juristina arvostetussa atlantalaisessa lakifirmassa, saattaisi kyetä auttamaan. Mickey ei ole koskaan ollut läheinen isänsä kanssa, sillä Gus ei ollut varautunut yksinhuoltajuuteen vaimonsa kuoleman jälkeen. Gusin huomion jakaa aivan liian helposti asia jonka Mickey arvioi olevan tämän ensirakkaus: Baseball. Omaa arviointikykyään vastaan toimien ja Gusin vastustuksista huolimatta Mickey liittyy mukaan kykyjenetsintä matkalle Pohjois-Carolinaan, laittaen vaakalaudalle oman uransa pelastaakseen isänsä uran. Isä ja tytär viettävät aikaa yhdessä ensimmäistä kertaa vuosiin, ja kumpikin tekee uusia löytöjä tahollaan – paljasten pitkäaikaisia salattuja totuuksia heidän menneisyydestään ja nykyisyydestään jotka saattavat muuttaa heidän tulevaisuutensa.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan kuvaukset alkoivat maaliskuussa 2012 Georgiassa Yhdysvalloissa. Tarkkoihin kuvauspaikkoihin kuuluivat Atlantan Virginia-Highland kaupunginosa, mukaan lukien paikkakunnan ”George’s”-ravintola, Athensin kaupunki (joka toimii elokuvan Ashevillen kaupunkina Pohjois-Carolinassa). Yksi kohtaus kuvattiin ”The Globe” -ravintolassa keskustan alueella ja toinen College Avenue ja Clayton Street -katujen luona. Dawsonvillen kaupunki, jossa toteutettiin useita kohtauksia, etenkin paikallisessa motellissa ja sen ympäristössä.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Clint Eastwood  Gus Lobel  
 Amy Adams  Mickey Lobel  
 Justin Timberlake  Johnny Flanagan  
 Matthew Lillard  Phillip Sanderson  
 John Goodman  Pete Klein  
 Robert Patrick  Vince  
 Scott Eastwood  Billy Clark  
 Ed Lauter  Max  
 Chelcie Ross  Smitty  
 Raymond Anthony Thomas  Lucious  
 George Wyner  Rosenbloom  
 Bob Gunton  Watson  
 Tom Dreesen  Rock  
 James Patrick Freetly  Todd  
 Joe Massingill  Bo Gentry  
 Jay Galloway  Rigo Sanchez  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.