Syvärauma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lahdenkatu Syvärauman kaupunginosassa.

Syvärauma on Rauman kaupunginosa. Syvärauma on asuinalue, joka koostuu kerros ja omakotitaloista. Syvärauma kuului vuoteen 1954 saakka Rauman maalaiskuntaan.

Alueella on historiassa ollut raumalaisten virkamiesten ja tehtailijoiden kesähuviloita. Myöhemmin kaupunginosa tunnettiin työväestön asuinalueena ja pirtukaupastaan.[1]

Syväraumassa oli ennen koulu mutta se lopetettiin 2019. Syväraumanlahden molemmin puolin olevilla laitureilla on kerrallaan satoja veneitä. Syväraumanlahti erottaa kaksi kaupunginosaa, toisella puolella on Otanlahti, joka tunnetaan Raumanmeren juhannus -festivaalien tapahtumapaikkana. Syvärauma sekoitetaan usein Otanlahteen (Otaan), osittain sen läpi kulkevan Syväraumankadun takia. Syväraumankatu ei kuitenkaan sijaitse Syväraumassa, vaan se loppuu Syvärauman sillalle, joka on kaupunginosien raja.

Syvärauman urheilukenttä Kisaranta on nykyäänmilloin? hyvin vähällä käytöllä. Kentällä on kuitenkin vielä viime vuosinakinmilloin? järjestetty puulaakijalkapallo-otteluita ja Feran järjestämiä pesäpalloturnauksia. Kentän pukuhuonerakennuksen rantasauna on sen sijaan talvisin avantouimareiden käytössä. Syvärauman rantatien, Purjehtijankadun varrella on kaupungin yleinen uimaranta Saharanta.

Syvärauman palveluihin kuuluu muun muassa Lahdenkadulla sijaitsevat ruokakauppa, pizzeria, Syvärauman Pub ja parturikampaamo.

  1. Syvärauma sai oman kirjansa 10.05.2014. Länsi-Suomi. Viitattu 6.11.2014.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.