Haapasaari (Rauma)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Haapasaari on Rauman pohjoisosissa sijaitseva kaupunginosa. Se on ollut vielä 1700–1800-lukujen vaihtessa saari, mutta nykyään se kuuluu hyvin pitkälti mantereeseen. Tosin Nurmenlahdesta, Myllysalmesta ja ojista koostuva vesialue kiertää "varsinaista" Haapasaaren aluetta, mutta pohjois- ja länsirannalla lainehtii meri.

Alue on pääasiassa haja-asutusaluetta, tosin joitain asumiskeskittymiä löytyy. Lisäksi Nurmenlahden rannoilla on runsaasti kesämökkejä. Alueella on myös jääkiekkokaukalo ja leikkikenttä, joiden hoidosta vastaa kylätoimikunta.

Alueen ja lähialueen nähtävyyksiin lukeutuvat Omenapuumaan Natura-alueet, jotka eivät virallisesti kuulu Haapasaareen. Haapasaaressa sijaitsee vuonna 1801 rakennettu Haapasaaren kartano, joka on ollut muinoin kuninkaallinen hevostalli, Vanha-Lahden kartano sekä Kokkovuori, joka on jäänne Svekofennidien vuoristosta ja muotoutunut nykyiseen muotoonsa jääkauden aikana. Haapasaaressa on myös Laarinkallio, josta näkee Olkiluodon voimalaitoksen. Haapasaaressa on pidetty myös suunnistuksen SM-yökilpailut 2001.

Haapasaaressa on noin 180 asukasta. Haapasaari rajoittuu mm. seuraaviin vesialueisiin: Sorkanlahti, Mustalahti, Haapasaarenvesi, Majaslahti, Nurmenlahti ja Myllysalmi. Haapasaaren läpi kulkeva tie on yleinen pyöräilijöiden ja lenkkeilijöiden reitti.


Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.