Suomen loistoluettelot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen loistoluettelot ovat Liikenneviraston verkkosivuillaan julkaisemia luetteloita, joita on kolme:

  • Suomen loistot, yleistiedot
  • Suomen rannikon loistoluettelo, korvaa painetun luettelon
  • Suomen sisävesien loistoluettelo, korvaa aiemmin kahtena luettelona julkaistut sisävesien loistojen tiedot

Kaikki loistoluettelot on uusittu kesällä 2016 ja julkaistaan vastedes Liikenneviraston verkkosivuilla maksuttomina pdf-tiedostoina.[1] Luetteloita uusitaan aiempaa useammin, ja uusimisesta tiedotetaan Tiedonantona merenkulkijoille.[2][3]

Aiemmat painetut luettelot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen rannikon loistot (ruots. Fyrar vid Finlands kuster, engl. Finnish list of lights) on Liikenneviraston aiemmin painettuna julkaisema luettelo merenkulun valaistuista turvalaitteista. Luettelo uusittiin joka toinen vuosi.Vuoden 2010 painoksessa on 466 sivua.

Teos sisältää merialueiden loistoluettelon, jossa luetellaan kaikki Suomen merialueiden valaistut merimerkit, kuten majakat, sektoriloistot, poijut sekä muut väylän merkitsemiseen käytetyt valaistut turvalaitteet. Se sisältää myös tiedot radionavigaatio-, meriradioliikenne-, luotsi-, VTS- ja pelastuspalveluista sekä suomalaisten merikarttojen koordinaattijärjestelmistä.

Saimaan järvialueen ja Saimaan kanavan loistot on aiemmin julkaistu luettelo, joka sisälsi tiedot Vuoksen vesistön ja Saimaan kanavan loistoista sekä luotsi-, DGPS- ja pelastuspalveluista.

Sisävesien loistot sisälsi tiedot Kymijoen ja Kokemäenjoen sekä Oulujärven vesistöjen loistoista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]