Summassaari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Summassaari on pienehkö saari Saarijärven Summasjärvessä.

Saarella sijaitsee vuonna 1968 rakennettu kylpylähotelli, joka aluksi toimi nimellä Rantasipi Summassaari[1]. Hotellirakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Erkki Kantonen ja Niilo Hartikainen, laajennuksen 1974 Arnold Lerber, ja hotellin alkuperäisen sisustuksen suunnitteli Pirkko Stenros[2].

Saarelta on tehty kivikautisia arkeologisia löytöjä. Niihin pohjautuu Summassaareen vuonna 1980 rakennettu Saarijärven museon ylläpitämä Kivikauden kylä. Vain kesäkaudella avoinna olevassa kylässä voi kulkea muinaispolun ja luontopolun opaste- ja tehtävätauluineen. Alueelle on rakennettu asuinpaikkoja ja rakennuksia kivikauden malliin, ja lisäksi kivikauden ihmisten arkea havainnollistetaan kalastus- ja pyyntitapojen avulla.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hyvinvointia luonnosta (Arkistoitu – Internet Archive). Summassaaren Aarrelehti 2/2015. PDF. Visitsaarijarvi.fi. Viitattu 21.12.2016.
  2. Kylpylähotelli & loma-asunnot Summasjärven rannalla, Keski-Suomessa, Saarijärvellä! Kylpylähotelli Summassaari. Arkistoitu 24.8.2018. Viitattu 24.8.2018.
  3. Kivikauden kylä | Saarijärvi. Saarijarvi.fi.
Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.