Sergio Aragonés

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sergio Aragonés

Sergio Aragonés (s. 6. syyskuuta 1937 Castellón, Espanja) on espanjalaissyntyinen sarjakuvapiirtäjä, joka on tehnyt piirroksia MAD-lehteen ja luonut sarjakuvahahmo Urho Epäonnensoturin (Groo the Wanderer).

Aragonés muutti nuorena Espanjasta perheensä mukana Meksikoon. Vuonna 1962 hän muutti Yhdysvaltoihin. Hän päätyi New Yorkiin vain 20 dollaria mukanaan ja teki siellä hanttihommia kunnes meni näytekansion kanssa Mad Magazinen toimistoon kysymään töitä. Hänen englannintaitonsa ei ollut vielä kovin hyvä, joten hän pyysi tulkikseen Spy vs. Spy -sarjan luojan Antonio Prohíaksen. Prohías tosin osasi vielä vähemmän englantia. Madin kustantaja Bill Gaines onneksi piti Aragonésin näytetöistä ja palkkasi tämän.

Aragonés tuli kuuluisaksi sivujen mariginaaleihin piirtämistään pikkuruisista pilakuvistaan, eikä hänen suuremmissakaan kuvituksissaan yleensä ole paljon tekstiä vaan ne toimivat pelkän kuvan voimalla. Aragonés on nopea piirtäjä, ja joidenkin tietojen mukaan hän ei tee luonnoksia vaan piirtää sarjansa suoraan valmiiksi tussilla.

1980-luvulla Aragonés loi Conan barbaaria parodioivan hahmon, Urho Epäonnensoturin. Semic julkaisi sitä myös Suomessa vuosina 1984–1985 yhteensä kahdeksan numeroa. Urho on myyttisessä maailmassa vaeltava soturi, jonka älyssä ei ole kehumista mutta jonka miekkailutaidot ovat erinomaiset. Sarjassa esiintyy myös Tietäjä, joka auliisti jakaa viisaita opetuksiaan kenelle tahansa, vaikka niistä ei aina kuitenkaan hyötyä olekaan. Urho ihastui kauniiseen naissoturiin Chakaaliin, joka ei ollut mikään hölmö vaan palkkasoturijoukon johtaja.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.