William Gaines

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

William Maxwell Gaines (1. maaliskuuta 19223. kesäkuuta 1992, paremmin tunnettu Bill Gainesina) oli EC Comicsin julkaisija ja apulaispäätoimittaja sekä Madin julkaisija yli 40 vuoden ajan.

Armeijavuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun toinen maailmansota alkoi, Bill Gaines hylättiin Yhdysvaltain armeijan, rannikkovartioston ja laivaston ennakkokutsunnoissa, joten hän meni kutsuntalautakunnan eteen ja pyysi tulla kutsutuksi armeijaan. Hänestä koulutettiin valokuvaaja Lowryn lentokentällä Denverissä. Hänet kuitenkin siirrettiin Oklahoma Cityn tukikohtaan, jossa ei ollut yhtään valokuvaukseen liittyvää ja hän päätyi pysyväiseen keittötyöhön.

Palvellessaan DeRitterin lentokentällä Louisianassa hänet uudelleensijoitettiin Marshall Fieldiin Kansasissa ja sen jälkeen Governor's Islandille New Yorkiin. Lopettaessaan palveluksensa hän palasi kotiin suorittamaan loppuun kemian opintonsa Brooklynin ammattikorkeakoulussa, mutta siirtyi pian New Yorkin yliopistoon tarkoituksenaan suorittaa opetuslupa. Vuonna 1947, hän oli seniori yliopistossa, kun hänen isänsä kuoli moottoriveneonnettomuudessa Lake Placidilla. Sen sijaan, että hän olisi alkanut opettaa kemiaa, hän päätti jatkaa sukuyrityksessään EC Comicsissa.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  • Merkinnän syy: armeijan jälkeinen aika eli varsinainen ura