Seppo Simola (viestintäjohtaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo viestintäjohtajasta. Seppo Simola oli myös suomalainen urheilija.

Seppo Simola (s. 1954 Helsinki) on suomalainen teologian maisteri. Hän työskenteli Helsingin evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän viestintäjohtajana ja seurakuntayhtymän julkaiseman Kirkko ja Kaupunki -lehden päätoimittajana vuodesta 1991 vuoden 2016 loppuun. Vuoden vaihteessa päätoimittajan vakanssin otti harteilleen pappina ja kirjailijana tunnettu Jaakko Heinimäki. Simola itse jatkoi vielä runsaan vuoden verran osa-aikaisena viestintäjohtajana ennen lopullista eläköitymistään.[1]

Simola on tunnettu liberaaleista teologisista näkemyksistään. Hän on arvostellut voimakkaasti naispappeuden vastustajien toimintaa kirkossa sekä ottanut kantaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Simola sai vuonna 2006 Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon rinnalla jaetun kunniamaininnan korkean luokan journalismista, itsenäisestä ajattelusta ja rohkeista kirjoituksista. Yksi hänen tunnetuimmista pääkirjoituksistaan: "Kaikkien iltalypsyjen äiti" (20.4.1994) ruoti suorin sanoin suomalaista maatalouspolitiikkaa ja erityisesti tuolloin hallitusvastuussa olleen Keskustan ministereiden Esko Ahon ja Heikki Haaviston toimintaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Haikala, Topias: Seppo Simola on aukonut päätään kirkon nimissä 25 vuotta Suomen Kuvalehti. 23.12.2016. Viitattu 23.12.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edeltäjä:
Juhani Simojoki
Kirkko ja kaupunki-lehden päätoimittaja
1992–2016
Seuraaja:
Jaakko Heinimäki
Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.