Seppo Simola (viestintäjohtaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo viestintäjohtajasta. Seppo Simola oli myös suomalainen urheilija.

Seppo Simola (s. 1954 Helsinki) on teologian maisteri ja työskenteli Helsingin evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän viestintäjohtajana ja seurakuntayhtymän julkaiseman Kirkko ja Kaupunki -lehden päätoimittajana vuodesta 1991 vuoden 2016 loppuun. Vuoden vaihteessa päätoimittajan vakanssin ottaa harteilleen pappina ja kirjailijana tunnettu Jaakko Heinimäki. Simola itse jatkaa vielä reilun vuoden verran osa-aikaisena viestintäjohtajana ennen lopullista eläköitymistään.[1]

Simola on tunnettu hyvin liberaaleista teologisista näkemyksistään. Hän on kritisoinut voimakkaasti naispappeuden vastustajien toimintaa kirkossa, sekä ottanut kantaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Simola sai vuonna 2006 Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon rinnalla jaetun kunniamaininnan korkean luokan journalismista, itsenäisestä ajattelusta ja rohkeista kirjoituksista. Yksi hänen tunnetuimmista pääkirjoituksistaan: "Kaikkien iltalypsyjen äiti" (20.4.1994) ruoti suorin sanoin suomalaista maatalouspolitiikkaa ja erityisesti tuolloin hallitusvastuussa olleen Keskustan ministereiden Esko Ahon ja Heikki Haaviston toimintaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Haikala, Topias: Seppo Simola on aukonut päätään kirkon nimissä 25 vuotta Suomen Kuvalehti. 23.12.2016. Viitattu 23.12.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.