Kirkko ja kaupunki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kirkko ja Kaupunki
Lehtityyppi sanomalehti
Julkaisija Helsingin seurakuntayhtymä
ISSN ISSN 0356-3421
Perustettu 1942
Päätoimittaja Seppo Simola
Kotipaikkakunta Helsinki
Kotimaa Suomi
Sivukoko tabloid
Ilmestymistiheys torstaisin
Kotisivu valomerkki.fi

Kirkko ja kaupunki on Helsingin seurakuntien jäsenlehti. Se on Suomen laajalevikkisin seurakuntalehti. Lehden nimi oli aiemmin Helsingin kirkkosanomat. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1942 alkaen.

Lehden kustantaja on vuoden 2016 loppuun saakka Kotimaa Oy. Lehti jaetaan kerran viikossa osoitteellisena jakeluna pääkaupungissa asuville Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenille. Painos on 197 000 kappaletta. Lehden päätoimittaja on vuoden 2016 loppuun saakka Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Seppo Simola.

Vuonna 2015 lehden nettisivuista tuli Valomerkki.fi-verkkomedia,[1] jossa julkaistaan Valomerkin oman toimituksen tuottaman aineiston lisäksi pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymien jäsenlehtien eli Kirkko & kaupungin lisäksi Vantaan seurakuntien Vantaan Laurin ja Espoon seurakuntien Essen aineistoa. Sivusto tunnetaan tällä nimellä vain vajaan kaksi vuotta eli vuoden 2016 loppuun, ja vuoden 2017 alusta verkkomedian nimi on jälleen Kirkkojakaupunki.fi.

Vuoden 2017 alusta alkaen kolme pääkaupunkiseudun seurakuntalehteä yhdistyvät ja Kirkko ja kaupunki muuttuu Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntien yhteistyössä julkaisemaksi lehdeksi, ja sen levikiksi tulee tuolloin noin 340 000 kappaletta[2]. Lehti toimitetaan osoitteellisena jakeluna Espoon, Helsingin ja Vantaan evankelis-luterilaisiin jäsentalouksiin. Tuolloin jäävät historiaan Espoon Esse ja Vantaan Lauri.

Kirkko ja kaupunki ilmestyy vuodesta 2017 alkaen joka toinen torstai, ja sitä kustantaa Helsingin seurakuntayhtymä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]