Sappi (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sappi Limited
Yritysmuoto Julkinen osakeyhtiö
Osake JSE: SAP, OTC Pink: SPPJY
ISIN ZAE000006284
Perustettu 1936
Toimitusjohtaja Stephen (Steve) Robert Binnie
Avainhenkilöt Danie Cronje (Hallituksen puheenjohtaja), David Charles Brink, Berry Wiersum
Kotipaikka Johannesburg, Etelä-Afrikka
Bryssel, Belgia
Toimiala metsäteollisuus
Tuotteet Päällystetty hienopaperi, päällystämättömät graafiset- ja toimistopaperit, pakkauspaperi, päällystetyt erikoispaperit, selluloosa, sahatavara, puutuotteet
Liikevaihto Laskua 5 141 milj. $ (2016)
Liikevoitto Nousua 319 milj. $ (2016)
Henkilöstö 12 000 (2016)
Kotisivu www.sappi.com

Sappi Limited (alkujaan South African Pulp and Paper Industries Limited) on eteläafrikkalainen metsäteollisuuskonserni. Sappi Limitedin osake on listattu Johannesburgin pörssissä.

Yhtiön liiketoimintayksiköt ovat Sappi Fine Paper ja Sappi Forest Products. Sappi Fine Paper toimii Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Afrikassa. Sen tuotteisiin kuuluvat päällystetty hienopaperi, päällystämätön graafinen paperi ja toimistopaperi sekä erikoispaperit. Sappi Forest Products omistaa tai hallinnoi Sappi Forestin kautta noin 540 000 hehtaaria viljeltyä metsää. Liiketoimintayksikköön kuuluvat lisäksi Sappi Kraft, joka on integroitu sellun, pakkauspaperin ja sanomalehtipaperin tuottaja ja Sappi Saiccor, joka valmistaa viskoosikuidun tuotannossa tarvittavaa kemiallista sellua. Sappin tuotteiden kansainvälisestä myynti- ja jakeluverkostosta vastaa Sappi Trading.

Sappilla on tuotantolaitoksia neljällä mantereella yhteensä yhdeksässä maassa, myyntikonttoreita noin 50 maassa ja asiakkaita 100 maassa ympäri maailmaa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Johannesburgissa Etelä-Afrikassa.

Sappi Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sappilla on ollut Suomessa 2 tehdasta vuodesta 2009 alkaen, mutta niistä toinen, Kankaan paperitehdas, suljettiin vuonna 2010. Suomalainen M-real Oyj ilmoitti 29.9.2008 myyvänsä Graphic Papers -liiketoiminta-alueensa Sappille.[1] Kauppaan sisältyvät Suomesta Kankaan paperitehdas ja Kirkniemen paperitehdas sekä Stockstadtin tehdas Saksassa ja Biberistin tehdas Sveitsissä.

Kirkniemen paperitehdas kesäkuussa 2007. Etualalla pääportti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.