Saksan Lintutieteellinen Yhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sinirinta, lintu DO-G:n logossa

Saksan Lintutieteellinen Yhdistys (Deutsche Ornithologen-Gesellschaft, DO-G) on eräs maailman vanhimmista lintutieteellisistä seuroista. Se on perustettu vuonna 1850.

DO-G:n perustivat lokakuussa 1850 Johann Friedrich Naumann, Eduard Baldamus (1812–1893) ja Eugen Ferdinand von Homeyer Leipzigissa Saksassa. Vuonna 1853 julkaistiin ensimmäinen painos yhdistyksen lintutieteellisestä lehdestä, Journal für Ornithologiesta (Journal of Ornithology). Vuonna 1930 DO-G ryhtyi julkaisemaan myös rengastukseen ja muuttoon keskittyvää lehteä Der Vogelzug. Nykyisin seuran toinen julkaisu on nimeltään Vogelwarte. Toisen maailmansodan aikana yhdistyksen toiminta lamaantui, mutta virisi uudelleen vuonna 1949.

DO-G osallistuu kolmen saksalaisen lintuaseman toimintaan. Nämä ovat Helgolandin lintuasema, Max Planck -instituutin Radolfzellin lintuasema ja Greifswaldin yliopiston Hiddenseen lintuasema.

DO-G:n puheenjohtajina ovat toimineet:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ehemalige Präsidenten DO-G. Viitattu 4.9.2022. (saksaksi)
  2. Vorstand DO-G. Viitattu 4.9.2022. (saksaksi)
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.