Radolfzellin lintuasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Radolfzellin lintuasema

Radolfzellin lintuasema on Radolfzell am Bodenseen kaupungissa Saksan Baden-Württembergn osavaltiossa sijaitseva Max Planck -instituutin lintutieteellinen tutkimusasema.

Radolfzellin aseman edeltäjä oli Rossittenin lintuasema, jonka tieteellinen toiminta alkoi jo vuonna 1901, mutta jonka Saksa toisen maailmansodan jälkeen joutui luovuttamaan Neuvostoliitolle. Asema sijaitsee Bodenseen rannalla lähellä Sveitsin rajaa. Asemalla työskentelee noin 210 henkilöä, joista suuri osa on opiskelijoita. Johtajana toimii tohtori Martin Wikelski. Aseman entinen pitkäaikainen johtaja, tohtori Peter Berthold, jatkaa emeritusprofessorina.

Aseman rengastustoiminta on aina ollut vilkasta. Aktiivisia rengastajia on noin 200 ja heidän lisäkseen maastossa työskentelee noin 150 vapaaehtoista. Aseman kaikki rengastukset ja rengaslöydöt (noin 50 000 ulkomaista löytöä) vuodesta 1947 lähtien on tallennettu tietokantaan. Rengastuksia kertyy vuoden aikana noin 80 000, kaikkiaan asemalla on rengastettu yli viisi miljoonaa lintua.[1] Rengastustoimintaa johtaa Wolfgang Fiedler.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Saksaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.