Bernard Altum

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bernard Altum

Johann Bernard Theodor Altum (31. joulukuuta 1824 Münster1. helmikuuta 1900 Eberswalde) oli saksalainen roomalaiskatolinen pappi, eläintieteilijä ja metsäntutkija.

Bernard Altumin vanhemmat olivat suutari Bernard Theodor Altum ja vaimonsa Anna Gertrude Antonette Huder. Altum oli huomattavan oppinut: hän opiskeli teologiaa, filologiaa, geologiaa, kasvi- ja eläintiedettä, filosofiaa, anatomiaa ja psykologiaa. Hän väitteli tohtoriksi Berliinin yliopistossa 1856. 1850-luvulla hän työskenteli Martin Lichtensteinin johdolla Berliiniin Eläinmuseossa. Vuonna 1869 Altum nimitettiin Julius Theodor Christian Ratzeburgin seuraajaksi Eberswalden metsäopiston johtajaksi.

Altum oli myös lintutieteilijä, joka julkaisi useita tieteellisiä kirjoituksia. Häntä voidaan pitää reviiri-käsitteen isänä, vaikka englantilainen Eliot Howard 50 vuotta myöhemmin iskosti käsitteen lintutieteeseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Birkhead, Tim 2009: Lintujen viisaus. Lintutieteen kuvitettu historia. - readme.fi, Gummerus, Jyväskylä. ISBN 978-952-220-092-1
Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.