Ferdinand von Droste zu Hülshoff

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Burg Hülshoff

Ferdinand Freiherr Droste zu Hülshoff (16. helmikuuta 1841 Burg Hülshoff, Münsterland - 21. heinäkuuta 1874 Burg Hülshoff) oli saksalainen lintutieteilijä ja kirjailija.

Ferdinand Drosten vanhemmat olivat suurtilallinen ja poliitikko Werner-Constantin von Droste zu Hülshoff (1789-1867) ja Caroline Freiin von Wendt-Papenhausen (1802-1881). Setänsä Johann von Droste-Kerckerickin innostamana Ferdinand kiinnostui kirjoittamisesta ja lintutieteestä. Hän ryhtyi tutkimaan lintujen muuttoa Münsterlandissa, ja laati laajan tutkielman lehtokurpasta sekä useita vaatimattomampia tutkielmia. Tunnetuin on hänen kirjoituksensa Borkumin saaren linnustosta Die Vogelwelt der Nordseeinsel Borkum.

Ferdinand Droste toimi Saksan Lintutieteellisen Yhdistykesn puheenjohtajan 1868–1874. Hän oli Westfalenin ja Lippen eläintieteellisen osaston johtaja sekä Lontoon eläintieteellisen seuran (Zoological Society of London) jäsen. Yhdessä Hermann Landoisin kanssa hän perusti Münsterin eläintarhan (Allwetterzoo Münster).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.