Sailor Moon

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sailor Moon
Yksi englanninkielisistä Sailor Moon anime-DVD:istä
美少女戦士セーラームーン
(Bishōjo Senshi Sailor Moon')
Genre fantasia, taikatytöt, romantiikka
Manga
Tekijä Naoko Takeuchi
Julkaisija Kōdansha
Sarjajulkaisulehti Nakayoshi
Ensimmäinen painatus Helmikuu 1992 – Maaliskuu 1997
Kirjojen lukumäärä 18
TV-anime
Ohjaaja Jun'ichi Satō, Kunihiko Ikuhara, Takuya Igarashi
Studio Tōei Animation
Lähetyskanavat Japanin lippu TV Asahi
Suomen lippu SubTv
Ranskan lippu TF1
Saksan lippu RTL
Italian lippu Italia 1, Rete 4, Canale 5
Yhdysvaltain lippu USA Network, Cartoon Network, Syndication
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu ITV
Kanadan lippu YTV, Global
Espanjan lippu Antena 3
Venäjän lippu Pervyi kanal, TNT
Tšekin lippu TV Nova
Kroatian lippu RTL Televizija
Kreikan lippu ANT 1, Star Channel
Alkuperäinen lähetyskierros 7.3.1992 – 8.2.1997
Jaksojen määrä 200
Musikaalit

Sarjaan liittyen tehtiin 25 musikaalia vuosien 1993 ja 2005 välisenä aikana.

Elokuvat
 • Bishōjo senshi Sailor Moon,
 • Bishōjo senshi Sailor Moon Super
 • Bishōjo senshi Sailor Moon Super S Sailor 9 senshi shūketsu! Black-Dream-Hole no kiseki
 • Ami-chan no hatsukoi (Erikoisjakso)
TV-draama
Ohjaaja Ryūta Tazaki
Studio
Lähetyskanavat
Ensimmäinen lähetys 4.10.2003 – 25.9.2004
Jaksojen määrä 49 + 1 erikoisjakso

Sailor Moon (jap. 美少女戦士セーラームーン, Bishōjo Senshi Sērā Mūn) sai alkunsa Naoko Takeuchin kynästä ensin Kōdansha-yhtiön julkaisemana mangana ja sittemmin vuonna 1992 Tōein animena. Anime nousi hetkessä suureen suosioon Japanissa (aivan kuten mangakin sitä ennen) ja myöhemmin se dubattiin myös muille kielille ja näytettiin mm. Hongkongissa, Indonesiassa, Etelä-Koreassa, Australiassa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Kanadassa, Ruotsissa ja USA:ssa. Animesta tuli lähes maailmanlaajuinen ilmiö, ja sitä on tehty yhteensä viisi tuotantokautta (mangassa sarjat ovat samat, lukuun ottamatta R-kauden ensimmäistä puoliskoa):

 1. Sailor Moon (tai Sailor Moon Classic, 1992-1993)
 2. Sailor Moon R (tai Sailor Moon Romance tai Sailor Moon Returns, 1993-1994)
 3. Sailor Moon S (tai Sailor Moon Super, 1994-1995)
 4. Sailor Moon Super-S (tai Sailor Moon Super-Star, 1995-1996)
 5. Sailor Moon Stars (1996-1997)

Lisäksi on tehty kolme Sailor Moon -elokuvaa, jotka ovat irrallisia varsinaisesta juonijatkumosta. Ne kuitenkin liittyvät eri tuotantokausiin (R, S, ja Super-S).

Sarja päätyi viimein suomalaisten animefanien pitkäaikaisesta toiveesta Suomeenkin. Sailor Moon -jaksot hankittiin tänne Ruotsista (jonne ne taas oli hankittu suoraan Japanista), ja Subtv näytti sarjasta sen kaksi ensimmäistä tuotantokautta ruotsiksi dubattuna suomenkielisillä tekstityksillä.

Sailor Moon on alun perin nuorille, 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille tytöille tarkoitettu romanttinen fantasia-anime, eli se jaotellaan ns. shōjo-animen joukkoon. Aivan nuorimpien lasten sarjaksi Sailor Moonia ei siis ole tarkoitettu, mutta siitäkin huolimatta sarja on kerännyt alusta asti kaikissa maissa katsojia kaikista ikäryhmistä. Jopa monet pojat ovat innostuneet seuraamaan sarjaa. Sailor Moonin tarina kertoo omalla tavallaan nuorten tyttöjen aikuistumisvaikeuksista ja koskettaa sillä tavoin kaikkia teini-ikäisiä nuoria tyttöjä. Lisäksi tarinaan kuuluu opetuksia mm. rakkaudesta, ystävyydestä ja yhteistyöstä. Sarjan hahmojen nimet on yleensä käännetty erilaisiksi eri kielisissä versioissa.

Anime tuotiin myös Yhdysvaltoihin, mutta siellä esitetty englanninkielinen versio koki paljon muutoksia, joilla se pyrittiin muuttamaan sopivammaksi nuorelle yhdysvaltalaisyleisölle. Tämä johtui siitä, että japanilaisilla ja yhdysvaltalaisilla oli erilaiset käsitykset siitä, millainen materiaali on nuorille katsojille sopivaa. Hahmojen, paikkojen ja hyökkäysten nimet vaihdettiin, ja jaksoista leikattiin pois väkivaltaisia kohtauksia ja seksuaalisia viittauksia. Muutama jakso poistettiin jopa kokonaan. Lisäksi jaksojen loppuun lisättiin aina jokin opetus. Sailor Moon oli kuitenkin ensimmäisiä USA:ssa näytettyjä animesarjoja, ja sarjan tuomista Amerikkaan pidetään tärkeänä osana koko animen tunnetuksi tulemista länsimaissa. Sailor Moonin suuri suosio on saanut aikaan valtavan määrän oheistuotteita. Japanissa siitä on tehty jopa oma musikaali sekä live-action TV-sarja.

Sailor Moonin syntymästä tuli vuonna 2012 kuluneeksi 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi sarjasta julkistettiin uusi animaatiosarja Sailor moon Crystal eli Pretty guardian sailor moon Crystal, 美少女戦士セーラームーン Crystal. Julkistamistilaisuudessa ilmoitettiin että Crystalissa Usagin ja samalla Sailor moonin rooliin palaa alkuperäisestäkin animaatiosta tuttu Misuishi Kotono. Lopulta sarja ei saanut esitystään luvattuna kesänä 2013. Sarjan ensimmäinen jakso julkistettiin lopulta heinäkuussa 2014. Sailor moon Crystalia voi katsoa laillisesti esimerkiksi Crunchyrollista, mutta mikään näistä palveluista ei ole saatavilla suomessa. Crystalia on tehty kesäkuun 18 päivään asti 26 jaksoa ja se on saamassa jatkoa. Sarjaa on kritisoitu paljon huonosta animointijäljestä ja mm. liian vähäisestä määrästä erilaista taustamusiikkia.lähde? Sailor moon Crystal seuraa uskollisemmin mangan juonta kuin 90-luvulla tuotettu animaatiosarja.

Alkuasetelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Silver Milleniumin aikana universumissa oli rauha. Kuningatar Selene (Serenity) hallitsi Hopeakristallin (Ginsuishō) avulla Kuun valtakunnasta, Hopeavaltakunnasta käsin. Hänellä oli tytär, prinsessa Serenity. Prinsessa Serenity oli rakastunut Maan prinssiin, Endymioniin, ja nuoret olivat jo kihlattu toisilleen. Kuun valtakunnassa kaikki oli hyvin, ja prinsessalla ja prinssillä oli paljon aikaa olla yhdessä. Mutta Maassa kasvoi kateus Kuun loistokkuudessa eläviä kohtaan, sillä Kuussa ihmiset muun muassa elivät pidempään. Maan kuningatar, Beryl, oli joutunut pahan voiman, Metallian, valtaan ja alkoi yllyttää kansaa kapinaan. Lopulta Maan ihmiset hyökkäsivät Kuuhun. Ennen tätä Serenity antoi Endymionille lahjaksi Star Locket-medaljongin, joka soittaa "Moonlight densetsu" -kappaletta (sarjan tunnuskappale viimeistä kautta lukuun ottamatta.) Kuussa oli tanssiaiset, kun Beryl joukkoineen hyökkäsi. Hyökkäyksessä kaikki Kuun valtakunnan suojelijat, Sailor-soturit (Plutoa lukuun ottamatta) kuolivat, kuten prinsessa ja hänen rakastettunsa. Animessa Beryl surmasi prinsessan rakastettunsa kanssa, mutta mangassa prinsessa tekee itsemurhan prinssi Endymionin miekalla, kun ei kestä tämän menetystä. Kuningatar Selene uhraa itsensä käyttääkseen kaiken Hopeakristallin voiman tuhotakseen Berylin ja Metallian, vaikkakin vain väliaikaisesti. Hän lähettää viimeisenä toiveenaan tyttärensä Serenityn, Sailor-soturit, ja Endymionin Maahan syntymään uudelleen tulevaisuudessa. Samalla hän siirtää tulevaisuuteen myös neuvonantansa Lunan ja Artemiksen, jotka hän muuttaa kissoiksi. Heidän tehtävänsä olisi kerätä uudelleensyntyneet Sailor-soturit kokoon ja etsiä prinsessa, mikäli paha heräisi ja Hopeavaltakunnan kohtalo uhkaisi toistua.

Myöhemmin kaukana tulevaisuudessa prinsessa Serenity on syntynyt uudelleen Usagi Tsukinoksi. Aluksi Usagi on vain yksi Sailor-sotureista, Sailor Moon, mutta myöhemmin selviää, että hän on myös prinsessa Serenityn reinkarnaatio. Myös hänen entiset henkivartijansa Kuun valtakunnasta (muut Sailor-soturit) sekä prinssi Endymion (nyt nimeltään Mamoru Chiba) ovat syntyneet uudelleen samaan aikaan.

Kun Usagi on 14-vuotias, paha herää, ja Luna alkaa etsiä koota Sailor-sotureita yksi kerrallaan. Artemis on jo alkanut opastaa Minakoa, Sailor Venusta, joka toimi ennen Sailor-sotureihin uudelleen liittymistä rikosten torjujana tunnettuna Sailor V:nä.

Sarja alkaa, kun Usagi on nukkunut pommiin ja koulumatkalla hän huomaa poikien kiusaavan mustaa kissaa. Hän ajaa pojat pois ja ottaa kissan otsalle laitetun laastarin pois, jolloin kissan kuunsirppi tulee näkyviin. Tämä kissa, Luna ilmestyy myöhemmin Usagin huoneeseen tämän palatessa koulusta ja kertoo tälle oman tehtävänsä etsiä Kuun prinsessa sekä Usagin kohtalon Sailor-soturina, Sailor Moonina. Luna antaa Usagille maagisen rintakorun, jonka avulla hän muuntautuu Sailor Mooniksi ja aloittaa Lunan opastuksella torjumaan demoneja ja etsiä muita sotureita, sekä prinsessa Serenityä. Taistelu pahaa vastaan voi alkaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisemmät soturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(suojelevat prinsessaa)

Usagi Tsukino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(ruots. Annie Tsukino engl. Serena Tsukino) Sailor Moon, Prinsessa Serenity, Neo-Queen Serenity Nimen merkitys: Kuun Jänis

Sarjan päähenkilö, prinsessa Serenityn reinkarnaatio, oikeuden ja rakkauden puolustajatar Sailor Moon ja tulevaisuuden Kristalli-Tokion kuningatar ja Chibiusan äiti. Usagi pitää liikaa syömisestä, nukkumisesta ja videopeleistä, joten hänellä "ei riitä aikaa" läksyjen lukuun. Hän on vähän kömpelö ja monesti aikamoinen itkupilli, joka kaikesta tästä huolimatta on hyväsydäminen ja asettaa aina ystävänsä edelleen. Hänellä on tapana sekaantua toisten asioihin, mutta hän ei koskaan tarkoita pahaa.


 • Sailor Moonin muodonmuutokset
"Moon Prism Power! Make Up!" (Kuuprisma, muuta minut!) (Classic)
"Moon Crystal Power! Make Up!" (Kuukristallin voima, muuta minut!) (Romance)
"Moon Cosmic Power! Make Up!" (Super)
"Crisis! Make Up!" (Super)
"Moon Crisis! Make Up!" (SuperS)
"Moon Eternal! Make Up!" (Stars)
 • Sailor Moonin Iskut / Hyökkäykset
"Moon Tiara Action!" (Kuutiaara, hyökkää!) (Classic)
"Moon Tiara Stardust!" (Classic)
"Moon Healing Escalation!" (Kuun mahti, palauta!) (Classic & Romance)
"Moon Princess Halation!" (Kuuvaltikan mahti, palauta!) (Romance)
"Moon Spiral Heart Attack!" (Super)
"Rainbow Moon Heart Ache!" (Super)
"Moon Gorgeus Meditation!" (SuperS)
"Starlight Honeymoon! Therapy Kiss!" (Stars)
"Silver Moon! Crystal Power Kiss!" (Stars)
 • Sailor Moonin aseet
"Hopeakristalli" (käyttö vaatii Sailor Moonin hengen)
"Moon Tiara"
"Moon Stick"
"Moon Rod"
"Spiral Heart Moon Rod"
"Moon Kaleidoscope"
"Eternal Tiare"

Ami Mizuno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Amy Anderson) Sailor Mercury

Ami Mizuno on tavallisessa elämässään hillitty ja älykäs lapsinero. Ami on kirjaviisas ja hyvä koulussa. Amilla ei ennen Usagiin tutustumistaan ollut ystäviä. Ami on luonteeltaan erittäin lempeä, ystävällinen, ahkera, uskollinen ja hieman ujo. Välillä hän on myös epävarma ja ulkopuolinen luulee usein, että hän luulee olevansa muita parempi. Ami unelmoi tulevansa lääkäriksi kuten äitinsä. Halutessaan rentoutua Ami käy uimassa ja pelaa shakkia. Hänen lempieläimensä on kissa ja lempiruokansa voileivät, koska hän voi lukea niitä syödessään. Ami on kiinnostunut popkulttuurista ja romanttisista kirjoista ja hän nolostuu aina siitä mainittaessa.

Sailorsoturi Sailor Mercuryna Ami hallitsee veden kaikkia olomuotoja. Hänen pukuunsa kuuluu sini-valkoinen merimiespuku ja siniset saappaat.

 • Sailor Mercuryn Transformaatiot
"Mercury Power! Make Up!" (Merkuriusvoima, muuta minut!) (Classic)
"Mercury Star Power! Make Up!" (Merkuriusvoima, muuta minut!) (Romance & Super)
"Mercury Crystal Power! Make Up!" (SuperS & Stars)

* Sailor Mercuryn hyökkäykset

"Shabon Spray!" (Kuplapallo, Sumua!) (Classic) (Huom. Bubble Spray on fanien tekemä käännösvirhe)
"Shabon Spray Freezing!" (Hopeapallo, Sumua!) (Romance)
"Shine Aqua Illusion!" (Romance & Super)
"Mercury Aqua Rhapsody!" (SuperS & Stars)
 • Ami Mizunon /Sailor Mercuryn esineet
Transformation Pen, Ami käyttää tätä muuntautuakseen Sailor Mercuryksi
Star Power Pen, Uudempi ja parempi versio alkuperäisestä muuntautumis kynästä
Crystal Change Rod, Amin kaikista vahvin muuntatumisesine. Tämä oli ensimmäinen Sauva jossa Mercury Harp näkyi Merkurius symbolin takana
Mercury Harp, oli esine, jonka avulla Sailor Mercury pystyi suorittamaan Mercury Aqua Rhapsody hyökkäyksen Mangassa ( Animessa Harppu ei ollut esine vaan taika)
Super Computer, Luna antoi Amille tämän, jotta hän voisi analysoida dataa. (Ami käytti sitä myös ennen kuolemaansa viimeisenä iskuna vihollista vastaan lyömäaseena)
Datan keruussa käytettävät silmälasit, jotka auttavat Mercurya löytämään vihollisen tai vihollisen heikon kohdan. Lasit tulevat ja poistuvat kun Mercury painaa ihoa korvansa edessä.

Rei Hino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Raye Hino) Sailor Mars

Rei asuu isoisänsä luona Hikawan shintotemppelissä ja toimii siellä papittarena. Rei käy katolista yksityiskoulua. Toisinaan äkäinen ja helposti hermostuva Rei riitelee Usagin kanssa usein, mutta todellisuudessa välittää tästä todella paljon. Rein unelma on tulla laulajaksi, malliksi ja ääninäyttelijäksi.

Sailor Mars hallitsee tulielementtiä. Hänen pukuunsa kuuluu puna-valkoinen merimiespuku ja punaiset korkokengät.


 • Sailor Marsin transformaatiot
"Mars Power, Make Up!" (Marsvoima, muuta minut!) (Classic)
"Mars Star Power, Make Up!" (Marsvoima, muuta minut!) (Romance & Super)
"Mars Crystal Power, Make Up!" (SuperS & Stars)
 • Sailor Marsin iskut / hyökkäykset
"Fire Soul!" (Tulipallo, Lennä!) (Classic & Romance)
"Fire Soul Bird!" (Tulilintu, Lennä!) (Romance)
"Burning Mandala!" (Romance & Super)
"Mars Flame Sniper"! (SuperS & Stars)

Makoto Kino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Lita Kino) Sailor Jupiter

Poikamainen ja poikkeuksellisen pitkä Makoto tuli Usagin kouluun vaihto-oppilaana. Hänen vanhempansa kuolivat lentokoneonnettomuudessa hänen ollessaan pieni ja siksi hän pelkää korkeita paikkoja. Huhujen mukaan Makoto olisi erotettu väkivaltaisuuden takia entisestä koulustaan, mutta Usagi ihastui tämän valmistamaan ruokaan ja ystävystyi hänen kanssaan. Poikamaisuudesta huolimatta Makoto haaveilee kukka- tai leivosliikkeestä.

Sailor Jupiter hallitsee luonnonvoimia (mukaan lukien ukkonen). Hänen pukuunsa kuuluu vihreä-valkoinen merimiespuku kahdella vaaleanpunaisella rusetilla ja mustat nauhakorkokengät.

 • Sailor Jupiterin transformaatiot
"Jupiter Power, Make Up!" (Jupitervoima, muuta minut!) (Classic )
"Jupiter Star Power, Make Up!" (Jupitervoima, muuta minut!) ( Romance, Super )
"Jupiter Crystal Power, Make Up!" ( SuperS, Stars )
 • Sailor Jupiterin iskut:
"Supreme Thunder!" (Salamapallo, Lennä!) ( Classic, Romance )
"Supreme Thunder Dragon!" (Salamalohikäärme, Lennä!) ( Romance )
"Sparkling Wide Pressure!" ( Romance, Super )
"Jupiter Oak Evolution" ( SuperS, Stars )

Minako Aino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(ruots. Arianne Aino engl. Mina Aino) Sailor Venus, Sailor V

Minako on palannut Japaniin Lontoosta, ja saa ensin kunniaa esiintymällä Sailor V -supersankarina, mutta liittyi Sailor Venuksena muihin sailor-sotureihin. Varsinkin Usagin kanssa hyvin toimeentuleva Minako on sarjassa blondin stereotypia ja hän haaveilee kuuluisuuden urasta. Minakolla on vaaleansiniset silmät ja vaaleat hiukset.

Sailor Venuksen hyökkäykset ovat rakkausteeman mukaisia. Hänen pukuunsa kuuluu oranssi-valkoinen merimiespuku ja oranssit kengät nilkkaremmeillä.

 • Sailor Venuksen transformaatiot
"Venus Power, Make Up!" (Venusvoima, muuta minut!) (Classic)
"Venus Star Power, Make Up!" (Venusvoima, muuta minut!) ( Romance)
"Venus Crystal Power, Make Up!" (SuperS, Stars)
 • Sailor Venuksen iskut
"Crescent Beam!" (Venussäde, hyökkää/iske!) (Classic, Romance)
"Crescent Beam Shower!" (Venusäde, hyökkää voimalla!) (Romance)
"Venus Love Me-Chain!" (Super, SuperS)
"Venus Love and Beauty Shock!" ( SuperS, Stars)

Chibiusa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Rini) Sailor ChibiMoon, Small Lady Serenity

R-kaudella tulevaisuudesta saapunut Usagin ja Mamorun tytär Chibiusa, kokonimeltään prinsessa Usagi Small Lady Serenity, on Kristalli-Tokion kruununperijätär. Hän tulee menneisyyteen etsimään keinoa äitinsä pelastamiseen.

Sailor ChibiMoonin hyökkäykset ovat Sailor Moonin hyökkäyksiä muistuttavia, mutta selkeästi heikompia. SuperS-kaudella tosin Super Sailor Moon tarvitsee Super Sailor Chibi Moonin apua hyökkäyksessään.

 • Sailor Chibimoonin transformaatiot
Moon Prism Power, Make Up! (Super)
Moon Crisis, Make Up! (SuperS)(Sailor Moonin kanssa)
 • Sailor Chibimoonin iskut
"Luna-P! Attack!" (Romance)
"Pink Sugar Heart Attack!" (Super)
"Twinkle Yell!" (SuperS)
"Moon Gorgeous Meditation!" (SuperS -elokuva)

Ulommat soturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Suojelevat valtakuntaa)

Setsuna Meiō[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Trista Meioh) Sailor Pluto

Ajanjumala Chronoksen jälkeläisen, Sailor Pluton, tehtävä on vartioida ajan porttia. Yksinäinen sailor-soturi ystävystyi Neo-Queen Serenityn ja kuningas Endymionin tyttären, Small Ladyn (Chibi-Usan), kanssa ja piti tälle usein seuraa. Small Lady kutsuu Setsunaa lempinimellä Pu. Sailor Pluto hallitsee aikaa ja siinä matkustamista. Setsuna on Sailor-sotureista vanhin, eikä hänellä ole perhettä Maa-planeetalla. Hänen asuunsa kuuluu musta-viininpunainen merimiespuku ja saappaat. Luonteeltaan Setsuna on lempeä, rauhallinen ja vähän syrjäänvetäytyvä.

 • Sailor Pluton hyökkäykset
"Death Scream!"
"Time Stop!" (vaatii Sailor Pluton hengen)
"Chronos Typhoon!" esiintyy vain mangassa
"Garnet Ball!" esiintyy vain mangassa
"Dark Doom Close!" esiintyy vain mangassa
 • Sailor Pluton Transformaatiot
"Pluto Planet Power, Make Up!"
"Pluto Crystal Power, Make Up!" esiintyy vain mangassa
 • Setsuna Meiōn/Sailor Pluton esineet
Lip Rod (huulipunapuikko) Setsuna käyttää tätä muuntautuakseen Sailor Plutoksi
Garnet Orb (Granaattipallo) Sailor Pluton talismaani. Sailor Pluton vakioesine hyökkäyksiin
Pluto Crystal (Pluto-kristalli) Hotaru Tomoe antoi hänelle Sailor-kristallinsa, jonka avulla hän voisi muuntautua Super- ja myöhemmin Eternal Sailor Plutoksi

Michiru Kaiō[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Michelle Kaioh) Sailor Neptune

Hyvin sivistynyt ja korkealuokkainen Michiru on viuluvirtuoosi ja taidemaalari (mangassa Michiru ei maalaa), jolla on romanttinen suhde Harukan kanssa. Michirulla on tuuheat turkoosit hiukset. Usagi sanoi kerran, että Michiru olisi malliesimerkki prinsessasta.

Sailor Neptune hallitsee meren voimia. Hänen pukuunsa kuuluu turkoosi-valkoinen merimiespuku tummansinisillä ruseteilla. Sailor Neptunen ase on S-kauden lopun jälkeen hänen peilitalismaaninsa, joka näyttää totuuden. Peilin selkämyksessä on Neptunen symboli, atrain.

Sailor Neptunen transformaatiot:

 • "Neptune Planet Power, Make Up!"(Super, Stars)
 • "Neptune Crystal Power, Make Up!" Esiintyy vain mangassa

Sailor Neptunen hyökkäykset

 • "Deep Submerge!"(Super, Stars)
 • "Submarine Reflection!"(SuperS elokuva, Stars)

Haruka Ten'ō[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Amara Tenoh) Sailor Uranus

Miehekkyydestään tunnettu Haruka (joka on siis oikeasti tyttö) on tunnettu rallikuskina ja pikajuoksijana sekä flirttailustaan nuorten tyttöjen kanssa. Haruka on erittäin voimakastahtoinen ja jääräpäinen, mutta myös erittäin ystävällinen, suojeleva ja viehättävä. Hän on aina valmis uhraamaan oman henkensä pelastaakseen toiset.

Sailor Uranus hallitsee ilman voimia, vaikka animessa tapahtuneen virheen takia usein luullaan tämän iskujen olevan maaelementtiä.

Sailor Uranuksen transformaatiot:

 • Uranus Planet Power! Make Up! (Super, Stars)
 • Uranus Crystal Power! Make Up! (esiintyy vain mangassa)

Sailor Uranuksen hyökkäykset:

 • World Shaking! (Super, Stars)
 • Space Sword Blaster! (Super, Stars)
 • Space Turbulence! (esiintyy vain mangassa)

Hotaru Tomoe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Hotaru Tomoe) Sailor Saturn

Tyttö, joka viihtyy yksinään ja kuitenkin ystävystyy Chibi-Usan kanssa. Silver Milleniumin aikaan Sailor Saturn teljettiin linnaansa, koska muut pelkäsivät hänen voimiaan, joiden avulla oli mahdollista jopa tuhota planeetta. Hotaru on menettänyt äitinsä ja asuu yksin isänsä kanssa. Stars-kaudella Hotaru asuu Michirun, Harukan ja Setsunan kanssa, joita hän pitää vanhempinaan. Hotaru on ainoa soturi animessa, jolla ei ole animoitua muodonmuutosta. Hänen muodonmuutoksensa kuitenkin esiintyy yhdessä Sailor Moon videopelissä hyvin lyhyenä.

Sailor Stars -kaudella mukana olevat päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yaten Kō, Star Healer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yatenilla on vaaleat hiukset ja hän ystävystyy erityisesti Minakon kanssa. Star Healerin voima on Star Sensitive Inferno.

Taiki Kō, Star Maker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taikilla on ruskeat hiukset. Hän ystävystyy erityisesti Amin kanssa. Star Makerin voima on Star Gentle Uterus.

Seiya Kō, Star Fighter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seiyalla on mustat hiukset. Seiya kunnioittaa Mamorun ja Usagin rakkautta ja tukee Usagia vaikeina aikoina ja heidän välilleen kehittyy erityisen läheinen ystävyyssuhde. Kaikki luulevat vähän aikaa, että hän ja Usagi ovat rakastavaisia. Star Fighterin voima on Star Serious Laser.

Prinsessa Kakyū, Starlightien prinsessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starlightit etsivät kadonnutta prinsessaansa kun kohtaavat muut Sailor-soturit. Haruka, Michiru ja Setsuna ovat alusta alkaen puolustuskannalla ja epäluuloisia Starlightien tarkoitusperistä.

Muita henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mamoru Chiba[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Darien) Tuxedo Kamen (Naamioitu ruusu), Prinssi Endymion

Usagin rakastettu, Maan prinssi Endymionin reinkarnaatio, tulevaisuuden valtakunnan Kristalli-Tokion hallitsija kuningas Endymion. Chibiusan isä.

Kissat Luna, Artemis ja Diana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luna kuuluu Usagille ja Artemis Minakolle. Diana, joka on tulevaisuudessa Lunan ja Artemiksen tytär, kuuluu Chibiusalle. Kissat ovat sotureiden neuvonantajia ja olivat myös Usagin "Kuun äidin", Kuningatar Selenen neuvonantajia.

Tukihenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Naru Ōsaka (ruots. Lima): Usagin läheinen ystävä, esiintyy usein ensimmäisellä kaudella.
 • Gurio Umino: Narun poikaystävä.
 • Motoki Furuhata (engl. Andrew): Usagin suosiman Crown-peliluolan omistaja ja Mamorun ystävä.
 • Unazuki Furuhata: Motokin pikkusisko, joka hoitaa Crown-ravintolaa.

Muita Sailor-sotilaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sailor Kakyū, prinsessa Kakyūn vain mangassa esiintyvä Sailor-muoto.
 • Sailor Quartet, Asteroid-soturit (vain mangassa):
  • VesVes, Sailor Vesta
  • CereCere, Sailor Ceres
  • JunJun, Sailor Juno
  • PallaPalla/ParaPara, Sailor Pallas
  • Sailor Cosmos
  • Sailor ChibiChibi (esiintyy animessa)

Lisäksi vain mangassa takaumissa mainitut sailor-sotilaat, joilta SailorStars-kauden viholliset ryöstivät voimansa:

 • Sailor Chū
 • Sailor Mermaid
 • Sailor Coronius
 • Sailor Mau

Vihollisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeä kuningaskunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kuningatar Metallia, C-kauden pääpaha
 • Kuningatar Beryl, sekä käskyläisensä
  • Jadeite
  • Nephrite
  • Zoisite
  • Kunzite

Muukalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ann & Ale, R-kauden alussa tulevat viholliset, jotka myöhemmin muuttuvat hyviksi

Mustan Kuun perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Wiseman, R-kauden pääpaha
 • Prinssi Demando
 • Prinssi Safir
 • Esmeraude
 • Rubeus
 • Turmion tyttäret:
  • Petz
  • Caraberas (Caraveras)
  • Beruche
  • Cooan

Death Buster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Master Pharaoh 90, S-kauden pääpaha
 • Mistress 9
 • Professori Sōichi Tomoe
 • Kaolinite
 • Witches 5
  • Eugeal
  • Mimet
  • Viluy
  • Telulu
  • Cyprin ja Petirol

Dead Moon Circus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kuningatar Nehelenia- SuperS-kauden pääpaha
 • Zircon,
 • Amazon Trio:
  • Tiger Eye
  • Fish Eye
  • Hawk Eye
 • Amazon Quartet:
  • JunJun
  • VesVes
  • PallaPalla
  • CereCere

Galaxian joukot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Chaos, Stars-kauden pääpaha
 • Sailor Galaxia
  • Sailor Iron Mouse
  • Sailor Aluminum Siren
  • Sailor Lead Crow
  • Sailor Tin Nyanko

Näiden lisäksi myös vain mangassa esiintyvät:

 • Sailor Lethe & Mnemosyne
 • Sailor Heavymetal Papillion
 • Sailor Chi & Sailor Phi

Kuvaukset eri kausista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sailor Moon Classic Kausi aloittaa koko Sailor Moon -animen. Usagi toimii aluksi yksin, mutta aikanaan mukaan liittyvät Sailor Venus, Sailor Mars, Sailor Mercury ja Sailor Jupiter. He taistelevat pahan kuningatar Berylin luomia paholaisia vastaan. Sarjan edetessä sotureille paljastuu toistensa oikea henkilöllisyys. Naamioitu Ruusu ja Sailor Moon ovat rakastavaisia, mutta Mamoru ja Usagi riitapukareita. Berylille selviää Mamorun oikea henkilöllisyys ja hän aivopesee Mamorun pahaksi Endymioniksi. Usagille ja muille tytöille selviää, että Usagi on Kuun prinsessa. Soturit saavat kerättyä sateenkaarikristalleja, joista tulee Hopeakristalli, kuningatar Selenen käyttämä ase. Vain Kuun prinsessa voi käyttää sitä. Soturit löytävät Berylin sekä hänen kätyreittensä piilopaikan pohjoisnavalta. Heidän on lähdettävä sinne jotta voivat kukistaa pahuuden voimat, ja pelastaa maailman. Yksi kerrallaan soturit kuolevat suojellessaan Sailor Moonia ja lopulta Sailor Moon jää viimeiseksi jäljelle. Hän saa voimaa muistaessaan ystäviään ja päättää saattaa tehtävänsä loppuun heidän vuokseen. Beryl ja Sailor Moon kohtaavat. Beryl on liian voimakas, Sailor Moon muuttuu prinsessa Serenityksi ja Lunan vastusteluista huolimatta päättää käyttää Hopeakristallia. Serenityn voima hiipuu, mutta viimeisillä voimillaan hän saa kukistettua Berylin. Hänkin menettää henkensä, mutta tekee viime hetkellä toiveen; "Haluaisin elää kuin tavallinen tyttö". Soturit ovat kuolleet, mutta Usagilla, Amilla, Reillä, Makotolla ja Minakolla on silti mahdollisuus elää normaaleina ihmisinä.

Sailor Moon Return/Romance On kulunut noin kaksi kuukautta siitä kun tytöt menettivät muistinsa. Heidän muistinsa palautuu kun uusi vihollinen ilmestyy maahan; kauden kolmentoista ensimmäisen jakson aikana soturit taistelevat avaruusoliota Ailia, Annia ja heidä tarokkihirviöitään vastaan. Heidän aikomuksenaan on varastaa maan asukkaiden energiaa Paholaispuun käyttöön, jotta he itse pysyisivät elossa. Loppujen lopuksi, selviää ettei Paholaispuu halunnutkaan energiaa, vaan rakkautta elääkseen. Tsukikage no Knight (suom. Kuunvalon ritari) paljastaa olevansa osanen Mamorun henkeä ja alitajuntaa. Myös Mamoru itse, joka oli menettänyt muistinsa, sai sen takaisin.

Chibi-Usa saapuu tulevaisuudestaan löytääkseen Hopeakristallin jotta voisi pelastaa äitinsä Neo-Queen Serenityn. Hän jää asumaan Usagin perheen luokse, mutta on hypnotisoinut muut perheen jäsenet uskomaan että hän on myös osa Tsukinon perhettä. Uusi vihollinen on nimeltään Black Moon Family, johon kuuluu Ayakashin siskokset, ja pääperheenjäsenet Rubeus, Esmeraude, Safir, Demand ja Wiseman. Tässä tarina-arkissa Usagin ja Mamorun välit menevät poikki, kiitos visioitten, jotka Mamoru oli saanut tulevaisuuden itseltään, King Endymiolta. Ne varoittivat häntä olemasta tekemisissä Usagin kanssa, tai Usagi menettäisi henkensä.

Black Moon Family on Chibi-Usan ja Hopeakristallin perässä, jotta he saisivat otettua tulevaisuuden maapallon haltuunsa. Ayakashin siskokset kuitenkin epäonnistuvat tässä tehtävässä, ja Sailor Moon parantaa heidät pahoista voimista, ja he asettuvat maahan asumaan normaalien ihmisten tavoin. Chibi-Usa viimein saa selville Sailor sotureiden oikeat henkilöllisyydet ja Usagi ja Mamoru selvittävät välinsä. Chibi-Usa vie heidät sitten tulevaisuuteen pelastamaan äitinsä. Siellä he tapaavat uuden soturin, Sailor Pluton, ajan hallitsijan.

Sailor-sotureille selviää, että Chibi-Usa on Usagin ja Mamorun tytär tulevaisuudessa ja että Black Moon onkin joukko maanpakolaisia Kristalli-Tokiosta, tulevaisuuden utopiasta, jota johtavat Usagin ja Mamorun tulevaisuuden minänsä Neo-Queen Serenity ja King Endymion. Black Moon haluaa ottaa maapallon haltuihinsa, jotta heidän kansansa voisi elää siellä. Jokatapauksessa, Wiseman manipuloi heitä omiin tarkoituksiinsa, heidän sitä tietämättään. Chibi-Usan pettymykseksi Sailor Moon ei pystynytkään herättämään Neo-Queen Serenityä syvästä unestaan, joten Chibi-Usa juoksi ulos palatsista, jolloin Wiseman kaappasi hänet. Wiseman taivutti hänen mieltään ja aiheutti Chibi-Usan muuttumisen Black Ladyksi. Jaksossa 88, Usagi muuntautuu Neo-Queen Serenityksi ja Tuxedo Kamenin avulla hän onnistuu saamaan Black Ladyn muistamaan oikean menneisyytensä. Neo-Queen Serenityn taistellessa Wisemania vastaan, Chibi-Usa alkaa kyynelehtiä, ja hänen kyyneleestään syntyy Hopeakristalli. Hopeakristalli oli kulkenut hänen matkassaan koko ajan, se oli yhtynyt Chibi-Usan ruumiiseen. Näin hän ja Usagi yhdistivät kahden Hopeakristallin voiman ja tuhosivat Wisemanin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.