Sailor Moon

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sailor Moon
Yksi englanninkielisistä Sailor Moon anime-DVD:istä
美少女戦士セーラームーン
(Bishōjo Senshi Sailor Moon')
Genre fantasia, taikatytöt, romantiikka
Manga
Tekijä Naoko Takeuchi
Julkaisija Kōdansha
Sarjajulkaisulehti Nakayoshi
Ensimmäinen painatus Helmikuu 1992 – Maaliskuu 1997
Kirjojen lukumäärä 18
TV-anime
Ohjaaja Jun'ichi Satō, Kunihiko Ikuhara, Takuya Igarashi
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat Japanin lippu TV Asahi
Suomen lippu SubTV
Ranskan lippu TF1
Saksan lippu RTL
Italian lippu Italia 1, Rete 4, Canale 5
Yhdysvaltain lippu USA Network, Cartoon Network, Syndication
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu ITV
Kanadan lippu YTV, Global
Espanjan lippu Antena 3
Venäjän lippu Pervyi kanal, TNT
Tšekin lippu TV Nova
Kroatian lippu RTL Televizija
Kreikan lippu ANT 1, Star Channel
Alkuperäinen lähetyskierros 7.3.1992 – 8.2.1997
Jaksojen määrä 200
Musikaalit

Sarjaan liittyen tehtiin 25 musikaalia vuosien 1993 ja 2005 välisenä aikana.

Elokuvat
 • Sailor Moon R: The Movie (1993)
 • Sailor Moon S: The Movie (1994)
 • Sailor Moon Super S: The Movie (1995)
TV-draama
Ohjaaja Ryūta Tazaki
Studio
Lähetyskanavat
Ensimmäinen lähetys 4.10.2003 – 25.9.2004
Jaksojen määrä 49 + 1 erikoisjakso

Sailor Moon (jap. 美少女戦士セーラームーン, Bishōjo Senshi Sērā Mūn) sai alkunsa Naoko Takeuchin kynästä ensin Kōdansha-yhtiön julkaisemana mangana ja sittemmin vuonna 1992 Tōein animena. Anime nousi hetkessä suureen suosioon Japanissa (aivan kuten mangakin sitä ennen) ja myöhemmin se dubattiin myös muille kielille ja näytettiin mm. Hongkongissa, Indonesiassa, Etelä-Koreassa, Australiassa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Kanadassa, Ruotsissa ja USA:ssa. Animesta tuli lähes maailmanlaajuinen ilmiö, ja sitä on tehty yhteensä viisi tuotantokautta (mangassa sarjat ovat samat, lukuun ottamatta R-kauden ensimmäistä puoliskoa):

 1. Sailor Moon (tai Sailor Moon Classic, 1992-1993)
 2. Sailor Moon R (tai Sailor Moon Romance / Returns, 1993-1994)
 3. Sailor Moon S (tai Sailor Moon Super, 1994-1995)
 4. Sailor Moon SuperS (tai Sailor Moon Super-Star, 1995-1996)
 5. Sailor Moon Stars (1996-1997)

Lisäksi on tehty kolme Sailor Moon -elokuvaa, jotka ovat irrallisia varsinaisesta juonijatkumosta. Ne kuitenkin liittyvät eri tuotantokausiin (R, S, ja Super-S).

Sarja päätyi viimein suomalaisten animefanien pitkäaikaisesta toiveesta Suomeenkin. Sailor Moon -jaksot hankittiin tänne Ruotsista (jonne ne taas oli hankittu suoraan Japanista), ja SubTV näytti sarjasta sen kaksi ensimmäistä tuotantokautta ruotsiksi dubattuna suomenkielisillä tekstityksillä. Sarja nähtiin Suomessa ensimmäistä kertaa syksyllä 2002.

Sailor Moon on alun perin nuorille tytöille tarkoitettu romanttinen fantasia-anime, joten se kuuluu tyypillisten shōjo-sarjojen joukkoon. Aivan nuorimpien lasten sarjaksi Sailor Moonia ei kuitenkaan ole tarkoitettu ja tämän vuoksi sarja on kerännyt alusta asti kaikissa maissa katsojia kaikista ikäryhmistä; myös monet miehet ovat innostuneet seuraamaan sarjaa. Sailor Moonin tarina kertoo läheisesti nuorten tyttöjen aikuistumisesta ja koskettaa sillä tavoin useita teini-ikäisiä tyttöjä. Lisäksi tarinaan kuuluu opetuksia mm. rakkaudesta, ystävyydestä ja yhteistyöstä. Sarjan hahmojen nimet on yleensä muutettu toisiksi eri kielisissä versioissa.

Anime tuotiin myös Yhdysvaltoihin, mutta siellä esitetty englanninkielinen versio koki paljon muutoksia, joilla se pyrittiin muuttamaan sopivammaksi nuorelle yhdysvaltalaisyleisölle. Tämä johtui siitä, että japanilaisilla ja yhdysvaltalaisilla oli erilaiset käsitykset siitä, millainen materiaali on nuorille katsojille sopivaa. Lisäksi autenttisuus ei ollut 90-luvulla yhtä suuressa arvossa kuin nykyään, joten kokonaisuutta pyrittiin tuomaan lähemmäs maantieteellistä kohdeyleisöä. Tällä yritettiin varmistaa sarjan suosio. Muutokset olivat paikoin kirjavia: hahmojen, paikkojen ja hyökkäysten nimiä vaihdettiin, ja jaksoista leikattiin pois väkivaltaisia kohtauksia ja seksuaalisia viittauksia. Muutama jakso poistettiin jopa kokonaan. Sailor Moon oli kuitenkin ensimmäisiä USA:ssa näytettyjä suuren suosion saavuttaneita animesarjoja, ja sarjan tuomista Amerikkaan pidetään tärkeänä osana animen tunnetuksi tulemista länsimaissa. Sailor Moonin suuri suosio on saanut aikaan sen, että sarjasta on valmistettu valtava määrä oheistuotteita niin Japanissa kuin muuallakin maailmassa. Japanissa sarjasta on tehty jopa musikaaleja sekä live-action TV-sarja.

Sailor Moonin syntymästä tuli vuonna 2012 kuluneeksi 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi sarjasta julkistettiin uusi animaatiosarja Pretty Guardian Sailor Moon Crystal (美少女戦士セーラームーン Crystal), jonka oli tarkoitus toimia remakena alkuperäistä mangaa kunnioittaen. Julkistamistilaisuudessa ilmoitettiin että Crystalissa Usagin ja samalla Sailor Moonin rooliin palaa alkuperäisestä animesta tuttu Mitsuishi Kotono (三石琴乃). Remake ei saanutkaan esitystään luvattuna kesänä 2013 vaan sen ensimmäinen jakso lykkääntyi heinäkuulle 2014. Sailor moon Crystalia on ollut nähtävillä laillisesti muun muassa Crunchyrollissa, mutta nämä palvelut eivät ole olleet saatavilla Suomessa. Sailor Moon Crystalia on tehty kausi kerrallaan ja niiden välissä on pitempiäkin ajanjaksoja. Ensimmäisessä ja toisessa kaudessa uusi jakso ilmestyi aina kahden viikon välein, jatkuen aina vuoden 2014 kesältä 2015 kesälle. Kaksi ensimmäistä kautta kesti 26 jaksoa, josta molemmilla oli pituutta 13 jaksoa. Crystalin kolmas kausi alkoi virallisesti keväällä 4. huhtikuuta 2016. Neljäs kausi (Dream Arc) on virallisten tietojen mukaan vahvistettu, mutta tarkka alkamisajankohta on vielä epäselvä.

Sailor Moon Crystalia on kritisoitu paljon muun muassa huolimattomasta animoinnista, hahmojen sieluttomuudesta ja yleensäkin vaihtelevasta laadusta.

Alkuasetelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauan sitten, kuningatar Serenity hallitsi kuun Silver Milleniumia, pitäen rauhaa yllä Hopeakristallin (「幻の銀水晶」Maboroshi no Ginzuishō) avulla. Hänellä oli tytär, kuun nuori prinsessa Serenity, joka eräänä iltana tapasi Maan prinssin Endymionin. He rakastuivat toisiinsa syvästi, mutta joutuivat tapaamaan salaa, sillä rakkaus oli kyseenalaista Maan ja Kuun kansojen välillä. Valtakunnassa kaikki oli pitkään hyvin ja pari vietti aikaa yhdessä, kunnes eräänä päivänä kaikki muuttui. Maassa kasvoi kateus kuun loistokkuudessa eläviä kohtaan ja pahan voiman Metarian valtaan joutunut Maan kuningatar Beryl hyökkäsi joukkoineen kuun valtakuntaan. Animessa Maan kuningatar Beryl surmasi prinsessan rakastettunsa kanssa, mutta mangassa prinsessa Serenity tekee itsemurhan prinssi Endymionin miekalla, kun ei kestä hänen menehtymistään. Kuningatar Serenity uhraa itsensä rauhan puolesta käyttäessään Hopeakristallin voimaa tuhotakseen Berylin ja Metarian, vaikkakin vain väliaikaisesti. Hän lähettää viimeisenä tekonaan tyttärensä Serenityn, Sailor-soturit, ja Endymionin Maahan, jossa he syntyvät uudelleen tulevaisuudessa tavallisiksi ihmisiksi. Samalla hän lähettää neuvonantajansa Lunan ja Artemiksen siltä varalta, että rauha on taas uhattuna. Varsinainen sarja alkaa siitä, kun Tokiossa alkaa sattua outoja tapahtumia ja Luna täyttää tehtävänsä herättämällä uudelleensyntyneet Sailor-soturit. Muistinsa menettäneenä heidän on etsittävä prinsessa ja Hopeakristalli, jotta rauha saataisiin lopullisesti palautettua.

Myöhemmin tulevaisuudessa prinsessa Serenity on syntynyt uudelleen Tsukino Usagiksi. Aluksi Usagi on sarjassa vain yksi Sailor-sotureista, Sailor Moon, mutta myöhemmin selviää, että hän on myös uudelleensyntynyt prinsessa Serenity. Myös hänen toverinsa ja kuun valtakunnasta (muut Sailor-soturit) sekä prinssi Endymion (Mamoru Chiba) elävät samana aikakautena ja lyöttäytyvät suojelemaan prinsessaa. Artemis on jo ennen muiden sotureiden heräämistä ehtinyt opastaa Minakoa, Sailor Venusta, joka torjui rikoksia tunnettuna Sailor V:nä. Sarjan alussa kaikki Sailor-sotureista ovat yläasteikäisiä, Mamoru opiskelee alkuperäisessä animessa yliopistossa ja mangassa lukiossa.

Ensimmäinen jakso alkaa siitä, kun Usagi on nukkunut pommiin ja koulumatkalla hän huomaa poikien kiusaavan mustaa kissaa. Hän ajaa pojat pois ja ottaa kissan otsalta laastarin pois, jolloin kissan kuunsirpin muotoinen kuvio tulee näkyviin. Tämä kissa, Luna ilmestyy myöhemmin Usagin huoneeseen tämän palatessa koulusta ja kertoo tälle oman tehtävänään olevan etsiä kuun prinsessa sekä sen että Usagi on yksi valituista sotureista, Sailor Moon. Luna antaa Usagille maagisen rintakorun, jonka avulla hän muuntautuu samalla aloittaen Lunan opastuksella torjumaan Dark Kingdomin demoneja. Taistelu pahaa vastaan kuun nimessä alkaa tästä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisemmät soturit (Inner Senshi)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(tärkein tehtävä suojella prinsessaa)

Usagi Tsukino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(ruots. Annie Tsukino engl. Serena Tsukino) Sailor Moon, Prinsessa Serenity, Neo-Queen Serenity. Alkuperäisen nimen merkitys: Kuun Jänis

Sarjan päähenkilö, prinsessa Serenityn reinkarnaatio, oikeuden ja rakkauden puolustaja Sailor Moon sekä tulevaisuuden Kristalli-Tokion kuningatar. Usagin lempiasioita on syödä, nukkua ja pelata videopelejä, eikä hän halua uhrata aikaa läksyjen lukuun. Usagi on kömpelö itkupilli, joka kaikesta huolimatta on hyväsydäminen ja asettaa aina ystävänsä kaiken muun edelle. Hänen suurin lahjakkuutensa on uusiin ihmisten tapaaminen ja lähestymisen helppous, minkä ansiosta hän on ihmisenä erittäin rakastettava.


Sailor Moonin transformaatiot

 • "Moon Prism Power! Make Up!" (Classic)
 • "Moon Crystal Power! Make Up!" (Romance)
 • "Moon Cosmic Power! Make Up!" (Super)
 • "Crisis! Make Up!" (Super)
 • "Moon Crisis! Make Up!" (SuperS)
 • "Moon Eternal! Make Up!" (Stars)

Sailor Moonin hyökkäykset

 • "Moon Tiara Action!" (Classic)
 • "Moon Tiara Stardust!" (Classic)
 • "Moon Healing Escalation!" (Classic & Romance)
 • "Moon Princess Halation!" (Romance)
 • "Moon Spiral Heart Attack!" (Super)
 • "Rainbow Moon Heart Ache!" (Super)
 • "Moon Gorgeus Meditation!" (SuperS)
 • "Starlight Honeymoon! Therapy Kiss!" (Stars)
 • "Silver Moon! Crystal Power Kiss!" (Stars)

Sailor Moonin aseet

 • "Hopeakristalli"
 • "Moon Tiara"
 • "Moon Stick"
 • "Moon Rod"
 • "Spiral Heart Moon Rod"
 • "Moon Kaleidoscope"
 • "Eternal Tiare"

Ami Mizuno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Amy Anderson) Sailor Mercury. Alkuperäisen nimen merkitys: Veden Ystävä

Ami Mizuno on tavallisessa elämässään hillitty ja älykäs nero, joka loistaa koulunkäynnissä. Hänellä ei juurikaan ollut ystäviä ennen Usagiin tutustumista. Ami on luonteeltaan ystävällinen, ahkera, uskollinen ja hieman ujo. Välillä hän on myös epävarma ja ulkopuoliset luulevat usein, että Amin asenne on ylimielinen ja että hän kuvittelee olevansa muita parempi. Ami unelmoi valmistuvansa joskus lääkäriksi kuten äitinsä, Amin tapa rentoutua on käydä uimassa tai pelata shakkia. Hänen lempieläimensä on kissa ja lempiruoka voileivät, koska hän voi opiskella samalla syödessään. Amin elementti on vesi.

Sailor Mercuryn transformaatiot

 • "Mercury Power! Make Up!" (Classic)
 • "Mercury Star Power! Make Up!" (Romance & Super)
 • "Mercury Crystal Power! Make Up!" (SuperS & Stars)

Sailor Mercuryn hyökkäykset

 • "Shabon Spray!" (Classic)
 • "Shabon Spray Freezing!" (Romance)
 • "Shine Aqua Illusion!" (Romance & Super)
 • "Mercury Aqua Rhapsody!" (SuperS & Stars)

Rei Hino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Raye Hino) Sailor Mars. Alkuperäisen nimen merkitys: Tulen Henki

Rei asuu isoisänsä luona Hikawan shintotemppelissä ja toimii siellä papittarena. Rei käy katolista yksityiskoulua. Toisinaan äkäinen ja helposti hermostuva Rei riitelee Usagin kanssa usein, mutta todellisuudessa välittää hänestä todella paljon. Rein unelma on tulla laulajaksi, malliksi ja ääninäyttelijäksi. Rein elementti on tuli.

Sailor Marsin transformaatiot

 • "Mars Power, Make Up!" (Classic)
 • "Mars Star Power, Make Up!" (Romance & Super)
 • "Mars Crystal Power, Make Up!" (SuperS & Stars)

Sailor Marsin hyökkäykset

 • "Fire Soul!" (Classic & Romance)
 • "Fire Soul Bird!" (Romance)
 • "Burning Mandala!" (Romance & Super)
 • "Mars Flame Sniper"! (SuperS & Stars)

Makoto Kino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Lita Kino) Sailor Jupiter. Alkuperäisen nimen merkitys: Puun Vilpittömyys

Poikamainen ja poikkeuksellisen pitkä Makoto siirtyi Usagin kouluun, kun hänet erotettiin huhujen mukaan aiemmasta opinahjostaan väkivaltaisuuden takia. Pelottavasta ulkomuodostaan huolimatta Usagi lähestyi häntä vaivattomasti ja ennakkoluulottomasti, sillä ihastui Makoton valmistamaan ruokaan. Poikamaisesta olomuodosta ja voimasta huolimatta Makoto on todellisuudessa erittäin feminiininen ja pyrkii aina tekemään vaikutuksen muihin miehiin naisellisilla taidoillaan. Makoton vanhemmat kuolivat lentokoneonnettomuudessa hänen ollessaan pieni ja siksi hän pelkää korkeita paikkoja. Makoton elementti on ukkonen.

Sailor Jupiterin transformaatiot

 • "Jupiter Power, Make Up!" (Classic )
 • "Jupiter Star Power, Make Up!" (Romance, Super )
 • "Jupiter Crystal Power, Make Up!" (SuperS, Stars )

Sailor Jupiterin hyökkäykset

 • "Supreme Thunder!" (Classic, Romance)
 • "Supreme Thunder Dragon!" (Romance)
 • "Sparkling Wide Pressure!" (Romance, Super)
 • "Jupiter Oak Evolution" (SuperS, Stars)

Minako Aino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(ruots. Arianne Aino engl. Mina Aino) Sailor Venus, Sailor V. Alkuperäisen nimen merkitys: Rakkauden Kaunotar

Minako palaa Japaniin Lontoosta ja saa ensin kunniaa Sailor V -supersankarina, mutta liittyy Sailor Venuksena muiden Sailor-sotureiden joukkoon. Minako tulee hyvin toimeen varsinkin Usagin kanssa ja on sarjassa blondin stereotypia. Minako haaveilee kuuluisuudesta ja parrasvaloista. Minakon elementti mukailee rakkausteemaa ja on yleensä säde.

Sailor Venuksen transformaatiot

 • "Venus Power, Make Up!" (Classic)
 • "Venus Star Power, Make Up!" (Romance)
 • "Venus Crystal Power, Make Up!" (SuperS, Stars)

Sailor Venuksen hyökkäykset

 • "Crescent Beam!" (Classic, Romance)
 • "Crescent Beam Shower!" (Romance)
 • "Venus Love Me-Chain!" (Super, SuperS)
 • "Venus Love and Beauty Shock!" (SuperS, Stars)

Chibi-Usa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Rini) Sailor Chibimoon, Small Lady

R-kaudella tulevaisuudesta saapunut Usagin ja Mamorun tytär Chibi-Usa, täydeltä nimeltään prinsessa Usagi Small Lady Serenity, on Kristalli-Tokion kruununperijätär. Hän saapuu menneisyyteen etsimään keinoa äitinsä pelastamiseen.

Sailor Chibimoonin hyökkäykset ovat Sailor Moonin hyökkäyksiä muistuttavia, mutta selkeästi heikompia. Tosin SuperS-kaudella Sailor Moon tarvitsee Sailor Chibi Moonin apua yhteishyökkäykseen.

Sailor Chibimoonin transformaatiot

 • Moon Prism Power, Make Up! (Super)
 • Moon Crisis, Make Up! (SuperS)(Sailor Moonin kanssa)

Sailor Chibimoonin hyökkäykset

 • "Luna-P! Attack!" (Romance)
 • "Pink Sugar Heart Attack!" (Super)
 • "Twinkle Yell!" (SuperS)
 • "Moon Gorgeous Meditation!" (SuperS -elokuva)

Ulommat soturit (Outer Senshi)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(tärkein tehtävä suojella aurinkokuntaa sen ulkopuolisilta hyökkäyksiltä)

Setsuna Meiō[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Trista Meioh) Sailor Pluto

Ajanjumala Chronoksen jälkeläisen, Sailor Pluton, tehtävä on vartioida ajan porttia. Yksinäinen sailor-soturi ystävystyi Neo-Queen Serenityn ja kuningas Endymionin tyttären, Small Ladyn (Chibi-Usan), kanssa ja piti tälle usein seuraa. Small Lady kutsuu Setsunaa lempinimellä Pu. Sailor Pluto hallitsee aikaa ja siinä matkustamista. Setsuna on Sailor-sotureista vanhin, eikä hänellä ole perhettä Maa-planeetalla. Luonteeltaan Setsuna on lempeä, rauhallinen ja hieman syrjäänvetäytyvää sorttia. Sailor Plutolla on yksi kolmesta talismaanista.

Sailor Pluton transformaatiot

 • "Pluto Planet Power, Make Up!"
 • "Pluto Crystal Power, Make Up!" esiintyy vain mangassa

Sailor Pluton hyökkäykset

 • "Death Scream!"
 • "Time Stop!" (vaatii Sailor Pluton hengen)
 • "Chronos Typhoon!" esiintyy vain mangassa
 • "Garnet Ball!" esiintyy vain mangassa
 • "Dark Doom Close!" esiintyy vain mangassa

Michiru Kaiō[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Michelle Kaioh) Sailor Neptune

Hyvin sivistynyt ja korkealuokkainen Michiru on viuluvirtuoosi ja taidemaalari (mangassa Michiru ei maalaa), jolla on romanttinen suhde Harukan kanssa. Michirulla on tuuheat turkoosit hiukset.

Sailor Neptune hallitsee meren voimia. Sailor Neptunella on yksi kolmesta talismaanista, peili, jonka selkämyksessä on Neptunen symboli, atrain.

Sailor Neptunen transformaatiot:

 • "Neptune Planet Power, Make Up!"(Super, Stars)
 • "Neptune Crystal Power, Make Up!" esiintyy vain mangassa

Sailor Neptunen hyökkäykset

 • "Deep Submerge!"(Super, Stars)
 • "Submarine Reflection!"(SuperS elokuva, Stars)

Haruka Ten'ō[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Amara Tenoh) Sailor Uranus

Miehekkyydestään tunnettu Haruka on tunnettu rallikuskina, pikajuoksijana sekä nuorten tyttöjen kanssa flirttailijana. Haruka on erittäin voimakastahtoinen ja jääräpäinen, mutta myös erittäin ystävällinen, suojeleva ja viehättävä. Hän on aina valmis uhraamaan ja tekemään vaikeitakin päätöksiä, mikäli sillä saavutetaan suurempi etu. Sailor Uranus hallitsee ilman voimia, vaikka animen takia hänen usein luullaan olevan maaelementtiä.

Sailor Uranuksen transformaatiot:

 • Uranus Planet Power! Make Up! (Super, Stars)
 • Uranus Crystal Power! Make Up! esiintyy vain mangassa

Sailor Uranuksen hyökkäykset:

 • World Shaking! (Super, Stars)
 • Space Sword Blaster! (Super, Stars)
 • Space Turbulence! esiintyy vain mangassa

Hotaru Tomoe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Hotaru Tomoe) Sailor Saturn

Tyttö, joka viihtyy yksinään ja ystävystyy sarjassa Chibi-Usan kanssa. Hotaru on menettänyt äitinsä ja asuu yksin isänsä kanssa. Stars-kaudella Hotaru asuu Michirun, Harukan ja Setsunan kanssa. Hotaru on ainoa soturi animessa, jolla ei ole animoitua muodonmuutosta.

Sailor Stars -kaudella mukana olevat päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yaten Kō, Star Healer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yatenilla on vaaleat hiukset ja hän ystävystyy erityisesti Minakon kanssa. Star Healerin voima on Star Sensitive Inferno.

Taiki Kō, Star Maker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taikilla on ruskeat hiukset. Hän ystävystyy erityisesti Amin kanssa. Star Makerin voima on Star Gentle Uterus.

Seiya Kō, Star Fighter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seiyalla on mustat hiukset. Seiya kunnioittaa Mamorun ja Usagin rakkautta ja tukee Usagia vaikeina aikoina ja heidän välilleen kehittyy erityisen läheinen ystävyyssuhde. Kauden aikana tulee helposti kuva, että hän ja Usagi voisivat seurustella. Star Fighterin voima on Star Serious Laser.

Prinsessa Kakyū, Starlightien prinsessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starlightit etsivät kadonnutta prinsessaansa. Haruka, Michiru ja Setsuna ovat alusta alkaen puolustuskannalla ja epäluuloisia Starlightien tarkoitusperistä.

Muita henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mamoru Chiba[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Darien) Tuxedo Kamen, Prinssi Endymion

Usagin rakastettu, Maan prinssi Endymionin reinkarnaatio, tulevaisuuden valtakunnan Kristalli-Tokion hallitsija kuningas Endymion. Chibi-Usan isä.

Luna, Artemis & Diana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luna asustaa Usagin ja Artemis Minakon luona. Diana on Lunan ja Artemiksen tulevaisuuden tytär, joka asuu tulevaisuuden Kristalli-Tokiossa. Kissat ovat sotureiden neuvonantajia.

Tukihenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Naru Ōsaka (ruots. Lima): Usagin läheinen ystävä, esiintyy usein ensimmäisellä kaudella.
 • Gurio Umino: Narun poikaystävä.
 • Motoki Furuhata (engl. Andrew): Usagin suosiman Crown-peliluolan omistaja ja Mamorun ystävä.
 • Unazuki Furuhata: Motokin pikkusisko, joka hoitaa Crown-ravintolaa.

Muita Sailor-sotilaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sailor Kakyū, prinsessa Kakyūn vain mangassa esiintyvä Sailor-muoto.
 • Sailor Quartet, Asteroid-soturit (vain mangassa):
  • VesVes, Sailor Vesta
  • CereCere, Sailor Ceres
  • JunJun, Sailor Juno
  • PallaPalla/ParaPara, Sailor Pallas
  • Sailor Cosmos
  • Sailor ChibiChibi (esiintyy animessa)

Lisäksi vain mangassa takaumissa mainitut sailor-sotilaat, joilta SailorStars-kauden viholliset ryöstivät voimansa:

 • Sailor Chū
 • Sailor Mermaid
 • Sailor Coronius
 • Sailor Mau

Vihollisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeä kuningaskunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kuningatar Metaria
 • Kuningatar Beryl
 • Neljä taivaan kuningasta (四天王 Shitennō)
  • Jadeite
  • Nephrite
  • Zoisite
  • Kunzite

Muukalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ann & Ale
 • Fiore (Sailor Moon R: The Movie)

Mustan Kuun perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Wiseman
 • Prinssi Demando
 • Prinssi Safir
 • Esmeraude
 • Rubeus
 • Turmion tyttäret (あやかしの四姉妹)
  • Petz
  • Caraveras
  • Beruche
  • Coan

Death Buster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Master Pharaoh 90
 • Mistress 9
 • Professori Sōichi Tomoe
 • Kaolinite
 • Witches 5
  • Eugeal
  • Mimet
  • Viluy
  • Telulu
  • Cyprin ja Petirol

Dead Moon Circus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kuningatar Nehelenia
 • Zircon,
 • Amazon Trio
  • Tiger Eye
  • Fish Eye
  • Hawk Eye
 • Amazon Quartet
  • JunJun
  • VesVes
  • PallaPalla
  • CereCere

Galaxian joukot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Chaos
 • Sailor Galaxia
 • Sailor Iron Mouse
 • Sailor Aluminum Siren
 • Sailor Lead Crow
 • Sailor Tin Nyanko

Näiden lisäksi myös vain mangassa esiintyvät:

 • Sailor Lethe & Mnemosyne
 • Sailor Heavy metal Papillion
 • Sailor Chi & Sailor Phi

Kuvaukset eri kausista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sailor Moon Classic Kausi aloittaa koko Sailor Moon -animen. Usagi toimii aluksi yksin, mutta aikanaan mukaan liittyvät Sailor Venus, Sailor Mars, Sailor Mercury ja Sailor Jupiter. He taistelevat pahan kuningatar Berylin luomia paholaisia vastaan. Sarjan edetessä sotureille paljastuu toistensa oikea henkilöllisyys. Naamioitu Ruusu ja Sailor Moon ovat rakastavaisia, mutta Mamoru ja Usagi riitapukareita. Berylille selviää Mamorun oikea henkilöllisyys ja hän aivopesee Mamorun pahaksi Endymioniksi. Usagille ja muille tytöille selviää, että Usagi on Kuun prinsessa. Soturit saavat kerättyä sateenkaarikristalleja, joista tulee Hopeakristalli, kuningatar Selenen käyttämä ase. Vain Kuun prinsessa voi käyttää sitä. Soturit löytävät Berylin sekä hänen kätyreittensä piilopaikan pohjoisnavalta. Heidän on lähdettävä sinne jotta voivat kukistaa pahuuden voimat, ja pelastaa maailman. Yksi kerrallaan soturit kuolevat suojellessaan Sailor Moonia ja lopulta Sailor Moon jää viimeiseksi jäljelle. Hän saa voimaa muistaessaan ystäviään ja päättää saattaa tehtävänsä loppuun heidän vuokseen. Beryl ja Sailor Moon kohtaavat. Beryl on liian voimakas, Sailor Moon muuttuu prinsessa Serenityksi ja Lunan vastusteluista huolimatta päättää käyttää Hopeakristallia. Serenityn voima hiipuu, mutta viimeisillä voimillaan hän saa kukistettua Berylin. Hänkin menettää henkensä, mutta tekee viime hetkellä toiveen; "Haluaisin elää kuin tavallinen tyttö". Soturit ovat kuolleet, mutta Usagilla, Amilla, Reillä, Makotolla ja Minakolla on silti mahdollisuus elää normaaleina ihmisinä.

Sailor Moon Return/Romance On kulunut noin kaksi kuukautta siitä kun tytöt menettivät muistinsa. Heidän muistinsa palautuu kun uusi vihollinen ilmestyy maahan; kauden kolmentoista ensimmäisen jakson aikana soturit taistelevat avaruusoliota Ailia, Annia ja heidä tarokkihirviöitään vastaan. Heidän aikomuksenaan on varastaa maan asukkaiden energiaa Paholaispuun käyttöön, jotta he itse pysyisivät elossa. Loppujen lopuksi, selviää ettei Paholaispuu halunnutkaan energiaa, vaan rakkautta elääkseen. Tsukikage no Knight (suom. Kuunvalon ritari) paljastaa olevansa osanen Mamorun henkeä ja alitajuntaa. Myös Mamoru itse, joka oli menettänyt muistinsa, sai sen takaisin.

Chibi-Usa saapuu tulevaisuudestaan löytääkseen Hopeakristallin jotta voisi pelastaa äitinsä Neo-Queen Serenityn. Hän jää asumaan Usagin perheen luokse, mutta on hypnotisoinut muut perheen jäsenet uskomaan että hän on myös osa Tsukinon perhettä. Uusi vihollinen on nimeltään Black Moon Family, johon kuuluu Ayakashin siskokset, ja pääperheenjäsenet Rubeus, Esmeraude, Safir, Demand ja Wiseman. Tässä tarina-arkissa Usagin ja Mamorun välit menevät poikki, kiitos visioitten, jotka Mamoru oli saanut tulevaisuuden itseltään, King Endymiolta. Ne varoittivat häntä olemasta tekemisissä Usagin kanssa, tai Usagi menettäisi henkensä.

Black Moon Family on Chibi-Usan ja Hopeakristallin perässä, jotta he saisivat otettua tulevaisuuden maapallon haltuunsa. Ayakashin siskokset kuitenkin epäonnistuvat tässä tehtävässä, ja Sailor Moon parantaa heidät pahoista voimista, ja he asettuvat maahan asumaan normaalien ihmisten tavoin. Chibi-Usa viimein saa selville Sailor sotureiden oikeat henkilöllisyydet ja Usagi ja Mamoru selvittävät välinsä. Chibi-Usa vie heidät sitten tulevaisuuteen pelastamaan äitinsä. Siellä he tapaavat uuden soturin, Sailor Pluton, ajan hallitsijan.

Sailor-sotureille selviää, että Chibi-Usa on Usagin ja Mamorun tytär tulevaisuudessa ja että Black Moon onkin joukko maanpakolaisia Kristalli-Tokiosta, tulevaisuuden utopiasta, jota johtavat Usagin ja Mamorun tulevaisuuden minänsä Neo-Queen Serenity ja King Endymion. Black Moon haluaa ottaa maapallon haltuihinsa, jotta heidän kansansa voisi elää siellä. Joka tapauksessa Wiseman manipuloi heitä omiin tarkoituksiinsa heidän sitä tietämättään. Chibi-Usan pettymykseksi Sailor Moon ei pystynytkään herättämään Neo-Queen Serenityä syvästä unestaan, joten Chibi-Usa juoksi ulos palatsista, jolloin Wiseman kaappasi hänet. Wiseman taivutti hänen mieltään ja aiheutti Chibi-Usan muuttumisen Black Ladyksi. Jaksossa 88 Usagi muuntautuu Neo-Queen Serenityksi ja Tuxedo Kamenin avulla hän onnistuu saamaan Black Ladyn muistamaan oikean menneisyytensä. Neo-Queen Serenityn taistellessa Wisemania vastaan, Chibi-Usa alkaa kyynelehtiä, ja hänen kyyneleestään syntyy Hopeakristalli. Hopeakristalli oli kulkenut hänen matkassaan koko ajan, se oli yhtynyt Chibi-Usan ruumiiseen. Näin hän ja Usagi yhdistivät kahden Hopeakristallin voiman ja tuhosivat Wisemanin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.