Elixia

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta SATS)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hakusana ”SATS” ohjaa tänne. Singaporelaisesta yrityksestä katso SATS (yritys).

Elixia on SATS ELIXIA -konserniin kuuluva pohjoismaalainen kuntokeskusketju. Suomessa Elixialla on keskuksia Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella, Vantaalla ja Jyväskylässä.

Ruotsissa SATS ELIXIA -konsernin kuntokeskukset toimivat nimillä SATS, SATS Base ja Balance. Norjassa konsernin kuntokeskukset toimivat nimillä Elixia, SATS, SATS Base ja Fresh Fitness. Tanskassa konserni pyörittää fitness dk -ketjua.[1] SATS ELIXIA on osa Altorin (51 %) ja TryghedsGruppenin (49 %) omistamaa Health & Fitness Nordicia (HFN).

Kuntosalin lisäksi Elixia tarjoaa erilaista ryhmäliikuntaa kuten jumppia, joogaa ja indoor cyclingiä. Ryhmäliikuntatarjonta sisältää sekä Les Mills -tunteja, että Elixian omia tunteja. Elixialla on myös kolme ryhmäliikuntakonseptia.

Elixian on jäsensali, jossa jäsenyydestä maksetaan kuukausimaksua. Lisäpalveluita ovat muun muassa käytettävien salien määrä, ryhmäliikunnan laajus ja lastenhoito. [2]

SATS perustettiin vuonna 1995 Norjassa, josta se laajeni yritysostoin vuonna 1999 Ruotsiin ja vuonna 2000 Tanskaan. Suomeen SATS laajeni vuonna 2003, kun se osti kuntokeskusketju Club Wellnessin.[3] Vuoden 2013 alusta Tanskan SATS-kuntokeskukset myytiin Fitness World -ketjulle.[4]

Lyhenne SATS on muodostettu norjalaisesta nimestä Sport Aerobic Treningssenter.

SATS- ja Elixia-ketjujen omistus on vaihtunut useita kertoja.

Vuonna 2014 kilpailevat kuntokeskusketjut SATS ja Elixia yhdistyivät SATS ELIXIA:ksi. Myöhemmin kaikki Suomen keskukset muutettiin Elixia-kuntokeskuksiksi ja Ruotsin keskukset SATS-kuntokeskuksiksi. Norjassa ketju toimi edelleen molemmilla vanhoilla nimillään.

Vuonna 2018 SATS ELIXIA osti pohjoismaisen Fresh Fitness -ketjun, jonka kuntosalit muutettiin Suomessa Elixia Base -keskuksiksi sekä Ruotsissa ja Norjassa SATS Base -keskuksiksi. Myöhemmin samana vuonna konserni osti myös pienen tukholmalaisen Balance-ketjun sekä neljäkymmentä liikuntakeskuksen tanskalaisen fitness dk -ketjun.

Aiemmin SATS- ja Elixia-kuntokeskuksia on sijainnut Suomessa myös muun muassa Oulussa. Pohjoismaiden lisäksi Elixia-nimeä käyttäviä kuntokeskuksia löytyy Saksasta sekä aiemmin myös Itävallasta ja Ranskasta. Nämä eivät kuulu kuitenkaan pohjoismaiseen SATS ELIXIA -konserniin.

Julkisuudessa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Sanomat uutisoi 25.2.2014 otsikolla "Kuntosaleilla on villit työehdot – "kukaan ei uskalla valittaa" siitä, miten kuntosaliohjaajat ovat työehtosopimusten ulkopuolella.[5]

  1. Tämä on SATSELIXIA - ELIXIA www.elixia.fi. Viitattu 21.11.2018.
  2. Elixia: Liity jäseneksi -sivu Elixia. Viitattu 7.5.2017.
  3. Tämä on SATS 25.10.2011. SATS. Arkistoitu 24.10.2012. Viitattu 28.12.2012.
  4. SATS 18.12.2012. SATS. Arkistoitu 15.1.2013. Viitattu 21.1.2013.
  5. "Kuntosaleilla on villit työehdot – "kukaan ei uskalla valittaa" 25.2.2014. HS. Viitattu 7.5.2017.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.