Rullakebab

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rullakebab

Rullakebab tai kebabrulla on ruoka, joka sisältää kebablihaa sekä erilaisia kasviksia ja kastikkeita. Tyypillisiä kasviksia ovat tomaatti, jäävuorisalaatti, kurkku, punasipuli ja suolakurkku, kastikkeita muun muassa jogurttikastike ja tomaattikastike. Monet ravintolat Suomessa lisäävät rullaan myös aurajuustoa, ja annoksen vierestä tai päältä saattaa löytää jalapenon.

Kokonaisuus kääritään rullaksi, useimmiten käytetään pitaleipää, tortillaa tai pizzapohjaa. Ravintolasta riippuen se saatetaan tarjoilla ranskalaisten perunoiden kera. Käytetty kebab on yleensä naudan tai lampaan lihaa, mutta se voi olla myös kanaa tai viime vuosina suosioon noussutta vöneriä, vehnäproteiinista valmistettua vegaanista kebabia.

Rullakebab on suosittu pikaruoka Suomessa sekä muualla Euroopassa. Kebab itsessään ei ole pelkkä pikaruoka, mutta rullakebab on pääasiassa pikaruoka. Rullakebab on tarjolla pääasiassa kebab-pizzeria ravintoloissa, , mutta toisinaan sellaisia myydään myös esimerkiksi ruokakaupoissa sekä grillikioskeilla. Annoksen hinta on yleensä noin 9–15€. Kebabrullan voi myös valmistaa itse kotona.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]