Rodrigo Taddei

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rodrigo Taddei
Henkilötiedot
Koko nimi Rodrigo Ferrante Taddei
Syntymäaika 6. maaliskuuta 1980 (ikä 44)
Syntymäpaikka São Paulo, Brasilia
Pelipaikka oikea keskikenttäpelaaja
Seura
Seura Associazione Sportiva Roma
Pelinumero 11
Seurat
Vuodet Seura O (M)
2000 - 2002
2002 - 2005
2005 -
Palmeiras
AC Siena
AS Roma
25 (1)
74 (14)
63 (11)

Seurajoukkueuran tilastot kattavat vain kansalliset sarjat, päivitetty 20. joulukuuta 2006.

Rodrigo Ferrante Taddei (s. 6. maaliskuuta 1980 São Paulo, Brasilia) on brasilialais-italialainen jalkapalloilija, joka edustaa Italian Serie A:ssa pelaavaa AS Romaa. Taddein pelipaikka on keskikentän oikealla laidalla.

Taddein ammattilaisura alkoi synnyinmaassa Brasiliassa, Palmeirasissa vuonna 2000. Italiaan hän siirtyi vuonna 2002, seura oli Serie B:ssä tuolloin pelannut AC Siena. Taddei nousi toscanalaisseurassa avainpelaajan asemaan ja oli tärkeässä roolissa Sienan nousussa Serie A:han.

Vuonna 2003 Taddei taisteli hengestään, kun hän joutui vakavaan auto-onnettomuuteen yhdessä pikkuveljensä Leonardon ja maanmiehensä ja joukkuetoverinsa, Pingan kanssa. Leonardo menehtyi onnettomuudessa, Taddei itse ja Pinga selvisivät loukkaantumisilla. Loukkaantumisesta toivuttuaan Taddei palasi auttamaan Sienaa putoamistaistelussa.

Seuraavalla kaudella hän ajautui riitoihin seurajohdon kanssa kieltäydyttyään jatkosopimuksen allekirjoittamisesta. Riidat johtivat lopulta siihen, että Taddei siirtyi AS Roman joukkueeseen ilmaisella siirrolla vuonna 2005. Taddein perässä oli moni muukin seura Roman ohella, muun muassa Italian suurseurat Internazionale, Lazio ja Juventus sekä muutamat Englannin Valioliigan seurat olisivat olleet halukkaita saamaan brassilaiturin riveihinsä.

Taddei tunnetaan hyvästä tekniikastaan ja erityisesti 18. lokakuuta 2006 Mestarien liigan ottelussa kreikkalaista Olympiakosia vastaan luomastaan uudesta harhautuksesta, joka kantaa nimeä "The Aurelio". Se on nimetty Roman apuvalmentajan, Aurelio Andreazzolin mukaan. Harhautuksessa Taddei siirtää painonsa vasemmalle jalalle ja pyöräyttää oikealla jalallaan pallon vasemman jalan takaa takaisin eteen. Kyseessä on vasta toinen jalkapalloilijan mukaan nimetty harhautus, ensimmäinen sitten Johan Cruijffin lanseeraaman "Cruijffin käännöksen".

Taddei ei ole pelannut uransa aikana lainkaan A-maaotteluita. Vaikka hän on syntyperäinen brasilialainen, hän on saanut Italiassa asumiensa vuosien aikana myös Italian kansalaisuuden, joten hänellä on kutsun tullessa mahdollisuus valita Brasilian ja Italian välillä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]