RoboCop (videopeli)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
RoboCop
Kehittäjä Data East, Ocean
Julkaisija Data East
Julkaisupäivä 1989
Lajityyppi Tasohyppely, shoot 'em up
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta kolikkopeli
Käännetty: Amiga, Amstrad CPC, Apple II, Atari ST, Commodore 64, DOS, Game Boy, MSX, NES, ZX Spectrum
Jakelualusta Pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

RoboCop on Data Eastin ja Oceanin vuonna 1989 julkaisema kolikkopeli, joka käännettiin lukuisille tietokoneille ja pelikonsoleille. Peli pohjautuu samannimiseen Paul Verhoevenin ohjaamaan RoboCop elokuvaan.

Perustietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on sivulta katsottua tasohyppely ja shoot 'em up räiskintää, jossa pelaajan on tapettava hyökkääviä rikollisia. Kuoleminen palauttaa pelaajan tason alkupisteeseen tai pelaaja kuolee lopullisesti, jolloin hänen on aloitettava peli kokonaan alusta tai jatkettava aiemmin säilytetystä tilanteesta. Monissa käännöksissä pelaajalla on vain yksi elämä, eikä säilytysmahdollisuutta ole. Varsinaisten jaksojen välissä on monissa käännöksissä bonustasoja, joissa esimerkiksi ammutaan maalitauluja, rikollisia tai yritetään tunnistaa poliisien tietokoneen avulla rikollisen kasvoja.

Pelin käännöksissä on nähty olevan useita pelattavuudelle haitallisia ominaisuuksia, ja monien versioiden teknistä toteutusta on pidetty keskinkertaisena tai huonona. Peli myi kuitenkin suhteellisen hyvin ilmeisesti elokuvan saaman suosion takia. Pelille julkaistiin jatkoksi RoboCop 2, RoboCop 3 ja Robocop vs. The Terminator videopelit. RoboCop 2 oli samantyyppinen kuin edeltäjänsä, mutta muut jatko-osat olivat pelinä varsin erityyppisiä. RoboCop 3 taas perustui vektorigrafiikkaan.

Suomessa Niko Nirvi, joka piti itse elokuvaa "vuosikymmenen toimintaelokuvana", arvosteli RoboCop-pelin Commodore 64 -version MikroBitti-lehden numerossa 2/1989, ja antoi sille hyvin huonon arvion. Saman lehden Nordic sensijaan innostui pelistä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]