Risen 3: Titan Lords

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Risen 3: Titan Lords
Kehittäjä Piranha Bytes
Julkaisija Deep Silver
Jakelija Steam, GOG.com, Humble Store ja PlayStation Store
Pelisarja Risen
Pelimoottori Genome
Julkaistu PS3, Windows, X360
  • NA 12. elokuuta 2014
  • AUS 14. elokuuta 2014
  • EU 15. elokuuta 2014
PS4
  • WW 21. elokuuta 2015
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI 16
USK 12
Alusta PlayStation 3, PlayStation 4, Windows, Xbox 360
Jakelumuoto Optinen levy, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Risen 3: Titan Lords on Piranha Bytesin kehittämä ja Deep Silverin julkaisema toimintaroolipeli, joka on julkaistu vuonna 2014 PlayStation 3:lle, Windowsille ja Xbox 360:lle.

Peli on jatkoa Risen 2: Dark Waters-pelille ja peli on kolmas Risen-sarjassa.[1] Pelin Enhanced Edition julkaistiin 21. elokuuta 2015 maailmanlaajuisesti PlayStation 4:lle.[2] Enhanced Edition on julkaistu myös ilmaisena päivityksenä Windowsille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jumalten hylkäämä maa on Titaanien armoilla, mutta uusi uhka on nousemaisillaan maan alta. Pelaaja asetetaan uuden "Nimettömän sankarin" -rooliin, joka korvaa päähenkilön kahdesta edellisestä pelistä. Uutta pelihahmoa ei koskaan nähty eikä mainittu ennen kolmatta peliä, mutta hän paljastuu aiemmista peleistä tutun Patty Steelbeardin veljeksi eli kuolleen merirosvokapteenin Gregorius Emanuel Steelbeardin pojaksi. Yhdeksi viimeisistä harvoista merirosvokapteeneista maailmassa.

Sankari havahtuu unesta, jossa hän taisteli kapteeni Crowta vastaan, joka tapettiin Risen 2: Dark Waters -pelissä. Sankari ja Patty saapuvat Crab Coastin rantaan etsimään huhuttua aarretta muinaisesta alkuperäiskansaintemppelistä, mutta hämmentyvät löytäessään raunioilta kallon muotoisen luolan, jonka sisältä ilmaantuu varjoisia olentoja. Mennessään tutkimaan he löytävät kristallisen taikaportaalin. Heidät yllättää portaalista hyökkäävä demoninen Shadow Lord, joka kaataa kaksikon vieden heidän tajunsa. Shadow Lord imee sankarin sielun sisäänsä ilmeisesti tappaen hänet ja jättää Pattyn sekä hänen miehistönsä hautaamaan hänet.

Jokin aika myöhemmin noitalääkäri Bones saapuu samaisen saaren rantaan ja suorittaa sankarin ruumiilla rituaalin, joka herättää hänet kuolleista. Bones paljastaa, että sankari ei ole täysin elävien kirjoissa, koska hänen sielunsa on jumissa tuonelassa. Voodoo-magia kykeni vain elvyttämään hänen ruumiinsa väliaikaisesti. Mitä kauemmin hän on poissa sielustaan, sitä enemmän hän menettää järkeään lopulta muuttuen aivottomaksi Shadowien käskyläiseksi. Bones kertoo sankarille, että hän itse oli kerran menettänyt sielunsa (osa erästä Risen 2:n tehtävää) ja oli onnistunut palauttamaan sen, mutta koska sankarin sielu on Shadowien vangitsemana, sen palauttaminen on huomattavasti monimutkaisempaa. Hän ehdottaa, että sankari etsisi opastusta eteläisten merien voimakkaimmilta velhoilta, joihin kuuluvat voodoo-noita Chani (tuttu Risen 2:sta), Suur-taikuri Zacharias Taranisin saarelta ja druidi Eldric (NPC ensimmäisestä pelistä), joka johtaa nyt muinaista Demon Hunters -veljeskuntaa taistelussa Shadoweja vastaan.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai arvosanaksi 5.2/10 IGN:n arvostelussa.[3]

Peli sai GameSpotin arvostelussa arvosanaksi 7/10.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Risen 3: Titan Lords Gets a Release Date IGN. Viitattu 3.3.2014.
  2. Risen 3: Titan Lords Enhanced Edition To Release on PlayStation 4 IGN. May 7, 2015. Viitattu May 8, 2015.
  3. Dave Rudden: Risen 3: Titan Lords Review ign.com. 12.8.2014. Viitattu 25.1.2023. (englanniksi)
  4. Kevin VanOrd: Risen 3: Titan Lords Review gamespot.com. 10.9.2014. Viitattu 25.1.2023. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]