Ride (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ride
Ridemilestone.png
Kehittäjä Milestone
Julkaisija Milestone
Suunnittelija Irvin Zonca
Julkaistu
  • EU 27. maaliskuuta 2015
  • NA 6. lokakuuta 2015
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Jakelumuoto Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ride on Milestonen kehittämä ja julkaisema moottoripyöräaiheinen ajopeli. Peli on julkaistu vuonna 2015 PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle, Xbox Onelle ja Microsoft Windowsille.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sisältää erilaisia katupyöriä 1980-, 1990- ja 2000-luvulta aina 2014 vuoden puoleen väliin asti julkaistuja moottoripyöriä. Mukana on 113 moottoripyörää tunnetuilta valmistajilta Aprilia, Bimota, BMW, Ducati, EBR, Honda, Kawasaki, KTM, MV Agusta, Suzuki, Triumph ja Yamaha.[1] Pelissä on myös neljätoista erilaista rataa, joista puolet on kuvitteellisia ratoja ja puolet aitoja kilparatoja.

Pelissä on seitsemän erilaista pelitilaa World Tour, Single Race, Championship, Time Trial, Track Day Challenge, Drag Race ja Endurance.

World Tourissa pelaaja ajaa kilpaa omalla kuljettajalla läpi erilaisia kilpailuja, joista hän saa lisää rahaa, joilla voi ostaa uusia moottoripyöriä, virittää moottoripyöriään ostamalla esimerkiksi parempia osia, kuten jarrulevyjä ja jousituksia, sekä ajovarusteita. Kilpailut vaihtelevat pyörien luokkien mukaan, kuten nakupyörille ja supersport pyörille on omia sarjoja, sekä historiallisille ja uudemmille superpyörille omia kilpailutehtäviä. Myös ratapyörille on omat kilpailut. Menestyksen myötä pelaajan kansainvälinen ranking sijoitus paranee.

Single Race on yksittäinen kilpailu, jossa pelaaja saa valita haluamansa radan ja moottoripyörän, jolla ajaa kilpaa. Kilpailijoita voi olla enimmillään 16.

Championship on 16 kuljettajan mestaruuskausi, jossa kilpaillaan vähintään kolmessa tai useammassa kilpailussa mestaruudesta.

Time Trial keskittyy pelkästään aikaa vastaan ajamiseen, jossa pelaaja yrittää rikkoa omia rataennätyksiä ja halutessaan kilpailla maailmalla muiden pelaajien ennätyksiä vastaan.

Track Day Challenge keskittyy pelkästään ohittamiseen, jossa pelaajan on ohitettava mahdollisimman monta kilpailijaa tiettyyn aikaan mennessä.

Drag Race on kiihdytysajoa, jossa tarkoituksena on kiihdyttää oikeaaikaisesti suoralla radalla ja ajaa maaliin voittajana mahdollisimman nopealla ajalla.

Endurance on kahden kuljettajan välinen taistelu, jossa molemmat ajavat kilpaa voitosta samalla pyörällä ja samalla pitkällä radalla.

Radat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rata Variaatioita
Italian lippu Stelvio National Park 2
Yhdysvaltain lippu Sierra Nevada 2
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu North Wales 3
Japanin lippu Kanto Temples 3
Ranskan lippu French Riviera 2
Italian lippu Milan 3
Yhdysvaltain lippu Miami 3
Italian lippu Imola 2
Japanin lippu Sportsland SUGO 2
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Donington Park 3
Yhdysvaltain lippu Road America 2
Ranskan lippu Magny-Cours 1
Espanjan lippu Circuito de Almería 1
Argentiinan lippu Potrero de los Funes Circuit 1

Jatko-osa ja spin-off[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

27. toukokuuta 2016 Milestone ilmoitti trailerin kanssa julkaisevansa jatko-osan Ride 2, jossa tulisi olemaan yli 200 moottoripyörää. Peli julkaistiin 7. lokakuuta 2016 Windowsille ja Xbox Onelle, kun Playstation 4:lle se julkaistiin 14. helmikuuta 2017.

Ennen jatko-osaa Milestone julkaisi 9. kesäkuuta 2016 spin-off pelin Ducati: 90th Anniversary, joka keskittyy pelkästään Ducatin pyöriin aina 1950-luvulta 2015 vuoteen saakka. Mukana on myös ratakilpapyöriä Superbike ja MotoGP sarjoista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Full Ride bike list revealed: 113 bikes and 14 manufacturers teamvvv.com 25.2.2015 Viitattu 26.7.2017 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]