Riäkkyteatteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Riäkkyteatteri on Rääkkylässä toimiva ympärivuotinen harrastajateatteri, joka aloitti toimintansa vuonna 1993. Sitä ylläpitää Riäkkyteatteriyhdistys r.y. jonka piiriin kuuluu myös muitakin paikallisia teatteriryhmiä kuten lasten teatteriryhmä Sekamelska sekä nuorisoteatteri Rääbäleet. Vuoden 2005 alussa kiteeläinen nuorisoteatteriryhmä Polento liittyi Riäkkyteatteriyhdistyksen piiriin ja siirtyi sitten kiteeläisen Kyläparin Myllyteatterin siipien alle. Koko toimintansa ajan Riäkkyteatteriyhdistyksen alaiset teatteriryhmät ovat toimineet Keski-Karjalan Kansalaisopiston alaisina opintoryhminä.

Riäkkyteatteri on valmistanut toimintansa aikana 36 tuotantoa, joista 16 on opiston ulkopuolisia tuotantoja. On tehty muun muassa Minna Canthin Työmiehen vaimo, Maria Jotunin Miehen kylkiluu, Anna Krogeruksen Kuin ensimmäistä päivää, Anna-Maija Ylimaulan Anna!, Samuel Beckettin Näytelmä ja Askeleet, Mrozekin Avomerellä, Aldo Nicolajn Suolaa ja tupakkaa, Pauli Kallion Maailman vanhin nainen, Dario Fon Kaikki vorot eivät tule varkaisiin, Sisko Istanmäen Liian paksu perhoseksi ja Äiti ja hevonen, Harold Pinterin , Lorcan Yerma, Topeliuksen Lintu sininen, Sinikka Nopolan Mee nyt jo asiaan, Sirkku Peltolan Pikkujättiläinen ja Anouilh’n Orkesteri.

Ohjaajina ovat toimineet Olavi Pötsönen, Tellervo Halonen, Marja Tuominen, Sinikka Mokkila, Tarja Jänis ja Kirsi Koskelo.

Ryhmä on osallistunut teatterifestivaaleihin muun muassa Liettuan Skapiskisissa, Viron Palamusessa, Saarijärvellä, Seinäjoella ja järjestänyt kansainvälisen Riekuu festivaalin Rääkkylässä, jossa oli mukana ryhmät Liettuasta, Virosta, Latviasta, Venäjän Karjalasta ja Ruotsista ja Riäkkyteatteri.

Riäkkyteatterin esitykset ovat pääasiassa koulukeskuksen auditoriossa, jossa on nouseva katsomo, teatterivalot ja äänen toistolaitteet. Joitakin tuotantoja on viety ulos tai kiertueelle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kotisivut www.riakkyteatteri.net ja facebook/Riäkkyteatteri
Tämä taiteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.