Reserviupseerikoulun esikunta- ja viestikomppania

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reserviupseerikoulun esikunta- ja viestikomppania
Valtio  Suomi
Puolustushaarat Suomen maavoimat
Rooli Maasotakoulun reserviupseerikurssin viestijoukkojen perusyksikkö
Osa joukkoa Reserviupseerikoulu
Tukikohta Hamina, Hamina
Värit Violetti
Vihreä

Reserviupseerikoulun esikunta- ja viestikomppania on 1. tammikuuta 2015 voimaan tulleen organisaation mukaisen yksikköjaon mukainen Suomen puolustusvoimien joukkoyksikkö. Sen tehtävänä on kouluttaa reserviupseerikurssin aikana viestilinjan, komentopaikkalinjan, huoltolinjan ja sotilaspoliisilinjan upseerioppilaat. Aikaisempina vuosikymmenenä ennen viestijoukkojen liittämistä esikunnan suojaksi sotilaspoliisikoulutus annettiin jalkaväessä.

Linjoilla annetaan johtamisen perusteet eri tehtäviin ja kaikkiin puolustushaaroihin sijoittuville viesti-, sotilaspoliisi- ja huoltoupseereille. Heidän tehtäviään ovat mm. komentopaikkojen perustaminen, viestiverkon rakentaminen ja ylläpitäminen, tärkeiden kohteiden suojaaminen sekä taistelun jatkamisen kannalta keskeinen kunnossapito ja täydentäminen. Yksikön vahvuus on yli 200 upseerioppilasta.[1]

Lokakuuhun 2014 saakka viestiaselajin opetus annettiin viestikomppaniassa. Viestikeskus M80:n mukaisesti 1980-luvulla ennen vuoden 1991 uudistusta viestikomppanian opetus jakautui kahtia: prikaatitason viestiminnan kouluttamiseen kolmelle joukkueelle ja pataljoonatason viestitoiminnan kouluttamiseen neljännelle joukkueelle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]