BlackBerry (yritys)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Research In Motion)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
BlackBerry:n pääkonttori

BlackBerry Limited (aik. Research In Motion Limited) on kanadalainen langattomia päätelaitteita valmistava elektroniikkayhtiö, joka tunnetaan parhaiten BlackBerry-mobiililaitteen kehittäjänä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Waterloossa Ontarion provinssissa Kanadassa.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys perustettiin nimellä Research In Motion vuonna 1984. Ennen BlackBerryn kehittämistä yritys työskenteli RAM Mobile Datan ja Ericssonin kanssa Mobitex-verkkojen kaksisuuntaistamiseksi mobiiliin tiedonsiirtoon ja sähköpostipalveluun. RIM esitteli vuonna 1995 laitteen, jolla käyttäjä kykeni lähettämään ja vastaanottamaan viestejä langattomasti internetin välityksellä. Ensimmäinen BlackBerry-laite esiteltiin 1999, jolloin se oli kaksisuuntainen tekstihakulaite. Niin sanotuksi älypuhelimeksi se kehittyi vuonna 2002, jolloin siihen lisättiin puhelinominaisuus, tekstiviestit, web-selain ja sähköposti. Yritys on toiminut nimellä BlackBerry tammikuusta 2013 alkaen.

Vuoden 2016 syyskuussa yhtiö ilmoitti lopettavansa älypuhelimien valmistamisen. Jatkossa ainoastaan alustaa lisensoidaan muille valmistajille.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Veijo Ojanperä: Elektroniikkalehti - Elektroniikkalehti etn.fi. Viitattu 30.9.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]