Kraft Heinz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kraft Heinz
KraftHeinz.svg
Yhtiön toinen pääkonttori Chicagossa.
Yhtiön toinen pääkonttori Chicagossa.
Osake NASDAQ: KHC
ISIN US5007541064
Perustettu 2015
Kotipaikka Chicago ja Pittsburgh, Yhdysvallat
Toiminta-alue maailmanlaajuinen
Toimiala elintarviketeollisuus
Kotisivu kraftheinzcompany.com

Kraft Heinz Company on yhdysvaltalainen maailmanlaajuisesti toimiva elintarvikealan yritys, joka muodostui, kun Kraft Foods ja Heinz fuusioituivat.[1] Kraft Heinzillä on 13 eri brändiä kukin arvoltaan vähintään 500 miljoonaa dollaria.[2]

Fuusio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kraft Heinz on maailman viidenneksi suurin ruoka- ja juomayhtiö[3] ja kolmanneksi suurin Yhdysvalloissa.[1] Yhtiön pääkonttorit sijaitsevat Pittsburghissa ja Chicagossa.[4] Kraft Foodsin ja Heinzin fuusioituminen valmistui 2. heinäkuuta 2015.[5]

Kraftin osakkeenomistajat saivat yhdistymisessä Kraft Heinzin osakkeista 49 prosenttia ja kertaluontoisen osingon 16,50 dollaria per osake. Heinz omistaa yhtiöstä 51 prosenttia. Yhtiön puheenjohtaja on Alex Behring, 3G Capitalin osakas, ja Bernardo Hees (Heinzin vanha puheenjohtaja) on toimitusjohtaja. John Cahill, Kraftin toimitusjohtaja, on varapuheenjohtaja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kraft Foods to merge with Heinz 25. maaliskuuta 2015. BBC News. (englanniksi)
  2. H.J. Heinz, Kraft Foods to merge 25. maaliskuuta 2015. Institute of Food Technologists. (englanniksi)
  3. Feeney, Nolan: Kraft and Heinz Merge to Become World’s 5th-Largest Food Company 25. maaliskuuta 2015. Time magazine. (englanniksi)
  4. Lindeman, Teresa F.: Officials: Heinz Field name will not change with merger deal 25. maaliskuuta 2015. Pittsburgh Post-Gazette. (englanniksi)
  5. "The Kraft Heinz Company Announces Successful Completion of the Merger between Kraft Foods Group and H.J. Heinz Holding Corporation" (PDF).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]