Race Driver: GRID

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Race Driver: GRID
Race Driver- Grid box.jpg
Kehittäjä Codemasters
Firebrand Games (Nintendo DS)
Julkaisija Codemasters
Pelimoottori EGO-pelimoottori
Julkaisuaika Euroopan unionin lippu 30. toukokuuta 2008
Yhdysvaltain lippu 3. kesäkuuta 2008
Lajityyppi Ajopeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli (12 pelaajaa)
Ikäluokitus ESRB: Everyone (6+)
PEGI: 7
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, Windows, Nintendo DS
Tallennusväline Blu-ray, DVD, DS Game Card
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Race Driver: GRID (tunnetaan Pohjois-Amerikassa nimellä GRID) on osa TOCA Touring Cars -pelisarjaa. Pelin on julkaissut ja kehittänyt Codemasters. Peli julkistettiin 19. huhtikuuta 2007 ja se ilmestyi PlayStation 3- ja Xbox 360-viihdelaitteille, sekä Windowsille. Pelistä on julkaistu myös Nintendo DS -pelilaitteelle sovitettu versio, jonka kehitti Firebrand Games. Race Driver: GRID käyttää Codemastersin sisällä kehitettyä EGO-pelimoottoria, joka on edistyneempi versio aikaisemmasta Neon-moottorista. Peli julkaistiin Euroopassa 30. toukokuuta 2008 ja Amerikassa 3. kesäkuuta 2008.

Pelistä julkaistiin esittelyversio PlayStation Networkiin ja Xbox Liveen 8. toukokuuta 2008. Seuraavana päivänä se tuli saataville myös Windows-käyttäjille. Esittelyversio antaa pelaajien kokeilla kahta pelimuotoa: ratakilpailua ja driftaamista. Niiden lisäksi esittelyversiosta löytyy myös verkko-moninpeli kahdelletoista pelaajalle, jossa voi ajaa kahta eri rataa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GRID on realismiin suuntautuva ajopeli, joka sisältää 45 autoa. Pelissä autoilu jaetaan kolmeen pääalueseen, jotka ovat Eurooppa, Yhdysvallat ja Japani. Euroopassa ajetaan ratakilpailuja, Japanissa touge ja driftauskisoja ja Yhdysvalloissa mm. romurallia ja ratakilpailuja. Pelin urapelimuodossa aloitetaan ajamalla kilpailuja eri talleille ja keräämällä niistä rahaa. Kun pelaaja on kerännyt riittävästi rahaa, voi hän luoda oman tallinsa. Talliin voi uran edetessä palkata apukuskin, hommata sponsorisopimuksia ja päättää mm. tallin värimaailmasta.

Pelissä on uusintamahdollisuus eli voit katsoa omaa ajoasi nauhalta milloin vain, kun keskeytät pelin. Pelin erikoisuutena on "Flashback"-niminen ominaisuus, jolla voit kelata aikaa taaksepäin ja korjata huonosti ajamasi tilanteet. Jos esimerkiksi autosi hajoaa, voit kelata aikaa taaksepäin ja ajaa tilanteen uudelleen ilman hajoamista. Aikaa voi kelata taaksepäin enintään 10 sekuntia. Tätä ominaisuutta voi kuitenkin käyttää vain rajoitetun määrän, riippuen vaikeustasosta. Vaikeimmalla tasolla ominaisuutta ei voi käyttää ollenkaan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]