Race Driver: GRID

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Race Driver: GRID
Race Driver- Grid box.jpg
Kehittäjä Codemasters
Firebrand Games (Nintendo DS)
Julkaisija Codemasters
Pelimoottori EGO Engine
Julkaistu
  • EU 30. toukokuuta 2008
  • NA 3. kesäkuuta 2008
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 7
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, Windows, Nintendo DS
Jakelumuoto Blu-ray, DVD, DS-muistikortti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Race Driver: GRID (lyhyesti GRID) on Codemastersin kehittämä ajopeli. Peli on julkaistu vuonna 2008 PlayStation 3- ja Xbox 360-pelikonsoleille sekä Windowsille. Pelistä on julkaistu myös Nintendo DS -käsikonsolille käännetty versio, jonka on kehittänyt Firebrand Games.

Peli käyttää EGO Engine-pelimoottoria, joka on edistyneempi versio aikaisemmasta Neon Engine -pelimoottorista.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GRID on realismiin suuntautuva ajopeli, joka sisältää 45 autoa. Pelissä autoilu jaetaan kolmeen pääalueseen, jotka ovat Eurooppa, Yhdysvallat ja Japani. Euroopassa ajetaan ratakilpailuja, Japanissa touge ja driftauskisoja ja Yhdysvalloissa mm. romurallia ja ratakilpailuja. Pelin urapelimuodossa aloitetaan ajamalla kilpailuja eri talleille ja keräämällä niistä rahaa. Kun pelaaja on kerännyt riittävästi rahaa, voi hän luoda oman tallinsa. Talliin voi uran edetessä palkata apukuskin, hommata sponsorisopimuksia ja päättää mm. tallin värimaailmasta.

Pelissä on uusintamahdollisuus eli voit katsoa omaa ajoasi nauhalta milloin vain, kun keskeytät pelin. Pelin erikoisuutena on "Flashback"-niminen ominaisuus, jolla voit kelata aikaa taaksepäin ja korjata huonosti ajamasi tilanteet. Jos esimerkiksi autosi hajoaa, voit kelata aikaa taaksepäin ja ajaa tilanteen uudelleen ilman hajoamista. Aikaa voi kelata taaksepäin enintään 10 sekuntia. Tätä ominaisuutta voi kuitenkin käyttää vain rajoitetun määrän, riippuen vaikeustasosta. Vaikeimmalla tasolla ominaisuutta ei voi käyttää ollenkaan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]