Drifting

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
.

Drifting on Japanissa alkunsa saanut autoharrastuksen muoto. Driftingin idea on ajaa sivuluisussa mahdollisimman suuressa kulmassa koko radan leveyttä hyödyntäen niin suurella nopeudella kuin mahdollista. Suomessa driftingissä on kilpailtu vuodesta 2006 AKK Motorsportin alaisuudessa.

Drifting sai alkunsa Japanin mutkaisilla vuoristoteillä. Kuljettajat pyrkivät keksimään nopeimman tavan selviytyä tiukoista mutkista, jolloin drifting syntyi. Tuolloin driftingiä ei kuitenkaan pidetty itsenäisenä kilpailulajina. Drifting-autot ovat takavetoisia ja usein japanilaisia. Suosituimpia ovat Nissan ja 180SX, 200SX ja 240SX mallit (S13, S14 ja S15), takavetoiset Nissan 350z -mallit, ja alun perin nelivetoiset, takavetokonversioidut Nissan Skylinet sekä ehkä legendaarisin drifting-automalli Toyota AE86, josta on Japanissa ollut myynnissä Sprinter Trueno ja Corolla Levin-versiot. Suomessa AE86-mallin Toyota tunnetaan nimellä Corolla GT-S.

Japanissa syntynyt D1GP -kilpailusarja on saavuttanut viime vuosien aikana räjähdysmäisesti kasvavaa suosiota myös Japanin ulkopuolella. Suomessa järjestetään drifting-kilpailuja muun muassa X-treme- ja Radalle.com-tapahtumissa.