Romuralli

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Romuralli Hednesford Hills Raceway -moottoriradalla Iso-Britanniassa syyskuussa 2010.

Romuralli on autourheilulaji, jossa kilpailijan on tarkoituksena törmätä autollaan kilpakumppanien autoja päin mahdollisimman kovaa, ja tuhota ne ajokelvottomaan tilaan. Voittajaksi selviytyy viimeinen liikkuva auto. Romutus tapahtuu 30x30 metrin alueella.

Romurallin haasteena on, että oma auto on pidettävä mahdollisimman hyväkuntoisena, jos sillä on tarkoitus päästä loppukilpailuihin asti. Siksi useimmat kuljettajat käyttävät törmäämiseen auton takaosaa suojellakseen auton herkemmin vaurioituvaa etuosaa, jossa sijaitsevat yleensä auton jäähdytin ja moottori.

Romurallissa on kaksi luokkaa: takavetoiset ja etuvetoiset autot. Takaveto-luokkaa ovat viime aikoinamilloin? hallinneet automerkeistä Lada ja Volvo. Etuveto-luokka ajettiin Suomessa ensimmäistä kertaa kaudella 2007. Luokassa ovat toistaiseksi menestyneet japanilaiset automerkit, kuten Mazda, Toyota ja Nissan.

Osallistumissäännöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuljettajien alaikäraja on 15 vuotta. Alaikäisiltä vaaditaan vanhempien kirjallinen suostumus. Romuralliautot ovat liikenteestä poistettuja henkilöautoja. Autojen suurin sallittu omamassa on 1600 kg. Kilpailuihin ei voi osallistua paketti-, maasto- tai lava-autoilla, vaikka painoraja alittuisi. Autoista on rakennusvaiheessa poistettava kaikki ylimääräinen hajoava tai palava materiaali. Kuljettajan turvallisuuden takaamiseksi kuljettajanoven ulkopuolelle asennetaan palkit ja kuljettajan penkin taakse poikkipalkki. Pakollisia ajovarusteita ovat kypärä ja turvavyö. Tavallinen henkilöauton kolmipistevyö riittää.

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.