Prototype (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Prototype
Kehittäjä Radical Entertainment
Julkaisija Activision
Sierra Entertainment
Pelimoottori Titanium
Julkaisuaika
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M
PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One
Jakelualusta DVD, Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Prototype on Radical Entertainmentin kehittämä ja Activisionin julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin kesäkuussa 2009 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. PlayStation 4 ja Xbox One -versiot julkaistiin heinäkuussa 2015.

Pelin jatko-osa Prototype 2 julkaistiin vuonna 2012.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin tapahtumat tapahtuu vuonna 2009 Manhattanissa, New Yorkissa. Kaupungissa on havaittu hengenvaarallinen virus. Metropoliksen valtaa USA:n sotajoukot. Alex Mercer herää GENTEK:in koomassa, eikä muista mitään itsestään, paitsi nimen. Ulos päästyään, Alex näkee sotilaita jotka yrittävät tappaa hänet. Piiloutuaan sotilailta hän huomaa olevansa pääkadulla. Alex huomaa myös että hänellä on kyky imeä kaikki surmaamansa ihmiset, myös heidän muistot ja ulkonäön johon hän voi piiloutua. Alex sai myös ihnimillisiä kykyjä, kuten suurta voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja kykyä uudistaa kudoksia ja elimiä. Käyttämällä omia ihmekykyjään, Alex yrittää selvittää, mitä hänelle tapahtui ja kuka oli vastuussa infektiosta. Etsiessä tietoja, Alex törmää kahteen ryhmään: Black Watch:iin (eng. Musta Kello) joka on erityinen sotilaallinen yksikkö Fort Ditrickia jonka tehtävänä on taistella biologisia infektiohirviöitä vastaan, jotka tunnetaan nimellä Hunters. Kapteeni Cross, Black Watchin upseeri on antanut sotilailleen tehtävän: löytää ja kaapata Alex joka tunnetaan koodinimellä "Zeus".

Imettyään muutaman sotilaan, Alex muistaa että hänellä on olemassa sisko: Dana Mercer. Hän menee siskonsa luo ja pyytää häntä auttamaan Alexia. Valitettavasti Dana ei tiedä, mitä Alexille oli tapahtunut, mutta kertoo hänelle, että ennen muistinmenetystään Alex oli työskennellyt GENTEK:issä ja oli pyytänyt siskoaan tehdä tiedusteluja yhtiöstä missä hän oli tehnyt työtä. Kun hän yritti välttää tietoja veljelleen, kävi ilmi, että hän oli poissa. Dana suostutteli Alexia käymään asunnossaan. Kun Alex pääsi asuntoonsa, hänen eteensä ilmestyy palasia menneisyydestä. Hän näkee kuvan itsestään ja Danasta, yliopiston valmistusdiplomin ja sekä kuvan itsestään ja naisesta - blondista. Kuva Alexista ja naisesta aiheuttaa Alexille päänsärkyä. Kuvassa oli hänen ex-tyttöystävänsä Karen Parker. Yhtäkkiä pommi joka oli asetettu Alexin asuntoon räjähti ja Alex syöksyin kadun toiselle puolelle saamatta vauriota. Alex palaa Danan luokse ja hän näyttää läppäriltään kuvia naisesta. Alex väittää tuntevansa hänet. Naisen nimi on Elizabeth Green jä hän käyttää koodinimeä "Äiti". Dana sanoo, että Greeniä pidetään lukon takana GENTEK:issä, samassa paikassa missä Alex oli töissä muistinmenetystä ennen. Alex löytää naisen 51:stä kerroksesta GENTEK:istä. Yhtäkkiä Green syöksyy Alexia kohti, heittäen hänet lähimpään seinään sanoen: En ole ihminen. Sitten Green tekee seinään reiän ja sanoo lopuksi "Olen äitisi". Kun Green oli paennut rakennuksesta, Alexia vaivasi epäselvyys äsköisestä lauseesta. Alex ei ymmärrä sitä. Greenin paettua, hän hälyttää sotajoukot ja ne hyökkää Greenin kimppuun.

Nyt ainoa johtolanka Alexille on hänen ex-tyttöystävä Karen Parker, jonka luokse Alex meneekin. Karen on yllättyy nähdessään Alexin, sillä hän oli varma Alexin kuolemaan (josta kerrotaan myöhemmin) ja halaa häntä, mutta Alex puolestaan ei tunne hänen entisiä tunteitaan Karenin kanssa. Karen tietää keinon parantaa Alexin ja pyytää häntä menemään hakemaan pesästä biologista materiaalia, infektiorakennuksesta. Mutta kun Alex saapuu pesään, käy ilmi että Karen petti hänet, se oli väijytys. Kapteeni Robert Cross, Black Watchin upseeri, sotilaineen hyökkäävät Alexin kimppuun. Alex voittaa, ja on valmis tappamaan Crossin, mutta onnistuu sanomaan: muistatko Pennsylvanian rautatien? Jatkuu...

Muutamia faktoja pelistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Danan talon luota voi löytää billboardin missä lukee DC Comics.
  • Times Squarelta voi löytää Panasonic:in mainoksen.
  • Alexin puku näyttää valkoisena Assassins Creedin päähahmon puvulta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.