Project Zero (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Project Zero
Project Zero kansi.jpg
Kehittäjä Tecmo
Julkaisija JP NA Tecmo
EU Wanadoo Edition (PS2)
EU Microsoft Game Studios (Xbox)
Ohjaaja Makoto Shibata
Tuottaja Keisuke Kikuchi
Suunnittelija Yoshikatsu Yoshizawa
Katsumasa Shimizu
Säveltäjä Shigekiyo Okuda
Ohjelmoija Toshiyuki Takasaki
Pelisarja Project Zero
Julkaistu
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ELSPA: 15
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
Alusta PlayStation 2, Xbox
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Project Zero on Tecmon kehittämä ja vuonna 2001 julkaisema selviytymiskauhupeli PlayStation 2:lle ja Xboxille.

Project Zero on pelin PAL-version nimitys, ja NTSC-julkaisu käyttää nimeä Fatal Frame. Japanin-version nimi on 零〜zero〜. Peli on samannimisen pelisarjan ensimmäinen osa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Miku Hinasaki ei saa isoveljeensä Mafuyuun yhteyttä ja lähtee etsimään tätä Himuro-suvun hylätystä kartanosta. Miku jää sisälle loukkuun ja ryhtyy hakemaan veljeään suunnattoman talon uumenista löydettyään tämän kameran. Mafuyu on itse astunut taloon etsiessään kirjailijaystäväänsä Junsei Takaminea, joka eksyi sisälle apulaisensa Koji Ogatan ja yliluonnollisista asioista kiinnostuneen ystävänsä Tomoe Hirasakan kanssa. Mikulle selviää, että talo on täynnä rituaalien vangitsemia vihamielisiä henkiä.

Takamine, Ogata ja Hirasaka ovat kuolleet, mutta Mafuyu elää. Kirie-henki oli kaapannut Mafuyun, koska hän oli edellisessä elämässään Kirien suuri rakkaus. Kirie itse oli kuollut talossa tehdyssä rituaalissa, jossa hänen ruumiinsa revittiin osiin, ja joka sitoi hänen henkensä vahtimaan ikuisesti talon alla olevaa porttia toiseen maailmaan. Neljäntenä yönä Miku pääsee maanalaiseen temppeliin tämän portin luo ja kukistaa portintakaisen maailman henget, jotka ovat vallanneet Kirien. Miku sulkee avautuneen portin ja pääsee näin veljensä luo, mutta Mafuyu ei halua jättää Kirietä yksin. Temppeli sortuu. Miku herää talon ulkopuolella ja kuulee päässään Mafuyun kertovan ikuisesta kohtalostaan portin eteen köytetyn Kirien tukena. Talon muut henget vapautuvat leijailevina valoina yötaivaalle.

Pelin läpäiseminen Nightmare Mode -vaikeustasolla tuottaa erilaisen lopun, jossa sekä Miku että Mafuyu pakenevat yhdessä sortuvasta temppelistä. Kirie jää yksin vartioimaan porttia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.