Project Gotham Racing 3

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Project Gotham Racing 3
PGR3 kansi.jpg
Kehittäjä Bizarre Creations
Julkaisija Microsoft Game Studios
Pelisarja Project Gotham Racing
Julkaistu
  • NA 22. marraskuuta 2005
  • EU 2. joulukuuta 2005
  • JP 12. tammikuuta 2006
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3
Alusta Xbox 360
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Project Gotham Racing 3 (PGR3) on Microsoftin Xbox- ja Xbox 360 -pelikonsolien ajopelisarjan kolmas osa, joka ilmestyi Xbox 360:n julkaisun yhteydessä. Pelisarjan ensimmäinen osa ilmestyi Xboxille julkaisupelinä, ja toinen osa myöhemmin myös Xboxille. Pelisarjan neljäs osa ilmestyi Euroopassa lokakuun 12. päivä.

Project Gotham Racing 3 on arcadepainotteinen autopeli, joka eroaa muista autopeleistä sillä, että sen lisäksi että pitää ajaa nopeasti, vaaditaan myös tyyliä. Tyylikkäästi ajamalla saa kerättyä Kudos-pisteitä, joita kerätään pelin uratilassa esimerkiksi avaamaan joitain autoja. Jotkin kilpailut ovat myös omistettu täysin Kudoksen keräämiselle.

Pelissä on uutena ominaisuutena päävalikon kohdalla Gotham TV joka mahdollistaa muiden pelaajien tai kavereiden ajon katsomisen Xbox Livessä. Myös Playtime Kansio on lisätty päävalikkoon joka sisältää mm. Route Creator kohdan, jonka avulla voi tehdä omia ratoja ja ajaa niitä myöhemmin Xbox Live kisoissa,jaetulla ruudulla tai linkkikaapelin avulla.

Pelin uratilan alussa saa 80000 ”krediittiä” käyttöönsä joilla ostetaan autoja. Autot on jaettu eri luokkiin: A,B,C,D ja E luokat. A-luokkaan kuuluvat mm: Ferrari F50 GT ja McLaren F1 GT jotka ovat pelin nopeimmat autot ja maksavatkin uratilassa yli miljoona krediittiä. E-luokassa ovat huonoimmat (mutta silti nopeat) autot, joilla pääsee ajamaan pelin alussa. Uratilaa pelatessa True Skill sijoitus paranee, jonka avulla Xbox Live etsii itselleen sopivimman vastustajan. Pelin grafiikat eivät ole Xbox 360:n parhaimmistoa, mutta mainittakoon että pelissä on vauhdin mukaan sumenevat maisemat.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.