PragerU

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Prager University)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PragerU
Tunnuslause Knowledge. Clarity.
Perustettu 2009
Perustaja Dennis Prager
Allen Estrin
Toimitusjohtaja Marissa Streit
Kotipaikka Yhdysvallat Los Angeles, Kalifornia[1]
Liikevaihto 18,6 milj. USD (2018)[2]
Henkilöstö 44 (2018)
Kotisivu prageru.com

PragerU, lyhenne sanoista Prager University on yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon mediayhtiö, joka tuottaa videoita erilaisista poliittisista, yhteiskunnallisista, taloudellisista ja filosofisista aiheista yhdysvaltalaisen konservatismin näkökulmasta.[3] PragerU:n perustivat vuonna 2009 Allen Estrin, sekä talk show -isäntä ja toimittaja Dennis Prager, jonka mukaan se on nimetty. Organisaation rahoitus perustuu lahjoituksiin, ja suuri osa sen alkuperäisestä rahoituksesta on peräisin energiatuotannon miljardööreiltä Dan ja Farris Wilksiltä.[4]

Organisaation nimessä esiintyvästä University-sanasta (suom. yliopisto) huolimatta PragerU ei ole akateeminen instituutio, eikä se järjestä luentoja tai myönnä tutkintoja. PragerU tunnetaan parhaiten YouTube-kanavastaan, jolla on lähes kolme miljoonaa tilaajaa, ja yli miljardi yhteenlaskettua näyttökertaa. Kanavalla on ollut vierailemassa tunnettuja konservatismin ja oikeistolaisuuden äänitorvia, kuten Ben Shapiro, Steven Crowder, Candace Owens ja Jordan Peterson.

PragerU tukee muun muassa juutalais-kristillistä jumalakäsitystä ja maailmankuvaa, oikeistopolitiikkaa, talousliberalismia, fossiilisten polttoaineiden käyttöä, kuolemanrangaistusta, aseiden omistusoikeutta ja maahanmuuton rajoittamista. Videoissa usein kritiikin aiheina ovat muun muassa, sosialismi, feminismi, abortti, islam ja Black Lives Matter.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. How a Los Angeles-based conservative became one of the internet’s biggest sensations Los Angeles Times. Viitattu 10.3.2021. (englanniksi)
  2. Right-Wing PragerU Triples Revenue in Two Years PRWatch. Viitattu 10.3.2021. (englanniksi)
  3. a b PragerU YouTube. Viitattu 10.3.2021. (englanniksi)
  4. How PragerU Is Winning The Right-Wing Culture War Without Donald Trump Buzzfeed News. Viitattu 10.3.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]