Power Rangers Operation Overdriven zordit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Power Rangers Operation Overdrivessa käytettiin zordeinaselvennä tutkimusajoneuvoihin pohjautuvia koneita, joita rangeritselvennä ohjasivat niiden ohjaamoista käsin[1]. Niitä kutsuttiin nimellä DriveMax zordit ja ne oli numeroitu siihen järjestykseen, jossa rangerit saivat ne käyttöönsä. Viisi ensisijaista zordia oli numeroitu tosin rangereiden arvojärjestyksen mukaan. DriveMax zordit vaurioituivat viimeisessä taistelussa Fluriousta vastaan[2]. Zordit voitiin jakaa seuraaviin ryhmiin:

Ensisijaiset DriveMax Zordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olivat viiden päärangerin ensisijaisesti käyttämät zordit. Yleensä ne kutsuttiin ensin ja yhdessä ne muodostivat DriveMax Megazordin.

1. Dump Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dump Driver oli punaisen rangerin ensisijainen zord. Se oli väritykseltään punainen ja mallinnettu kippiauton mukaan. Se pystyi kuljettamaan monta tonnia materiaalia ja oli varustettu lasertykeillä ja kourilla.[3] Dump Driver oli suurin ensisijaisista DriveMax zordeista ja se muodosti DriveMax Megazordissa, Super DriveMax Megazordissa ja DriveMax Ultrazordissa pään, vartalon ja jalat.

2. Speed Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Speed Driver oli mustan rangerin ensisijainen zord. Se oli väritykseltään musta ja mallinnettu kilpa-auton mukaan. Se oli erittäin nopea ja varustettu ohjuksilla. Se muodosti DriveMax Megazordin rinnan.[3] Super DriveMax Megazordissa ja DriveMax Ultrazordissa se muodosti selän.

3. Gyro Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gyro Driver oli sinisen rangerin ensisijainen zord. Se oli väritykseltään sininen ja mallinnettu gyrokopterin mukaan. Se pystyi lentämään erittäin nopeasti ja oli varustettu lasereilla ja pelastusköydellä. Gyro Driver oli pienin zordeista ja se muodosti DriveMax Megazordin kypärän ja selän.[3] Se muodosti myös Super DriveMax Megazordissa selkärangan ja DriveMax Ultrazordissa vyötärön.

4. Dozer Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dozer Driver oli keltaisen rangerin ensisijainen zord. Se oli väritykseltään keltainen ja mallinnettu puskutraktorin mukaan. Se pystyi siirtämään maata ja oli varustettu lasereilla. Se muodosti DriveMax Megazordissa sen oikean käden.[3] Se muodosti myös Super DriveMax Megazordissa ja DriveMax Ultrazordissa osan sen oikeasta jalasta. Dozer Driver ja Sub Driver pystyivät myös yhdistymään Flash Point Megazordin kanssa, joka mahdollisti Drive Digger Saber Moden käyttämisen[4].

5. Sub Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sub Driver oli vaaleanpunaisen rangerin ensisijainen zord. Se oli väritykseltään vaaleanpunainen ja mallinnettu sukellusveneen mukaan. Se oli ainoa merenalaisiin tutkimuksiin pystynyt kulkuneuvo. Se kesti kaksinkertaisen runkonsa ansiosta suunnattomia paineita liikkuessaan merenpinnan alapuolella. Sub Driver oli myös varustettu lasertykeillä ja sen nopeus lähenteli äänennopeutta. Se muodosti DriveMax Megazordissa sen vasemman käden.[3] Se muodosti myös Super DriveMax Megazordissa ja DriveMax Ultrazordissa osan sen vasemmasta jalasta. Dozer Driver ja Sub Driver pystyivät myös yhdistymään Flash Point Megazordin kanssa, joka mahdollisti Drive Digger Saber Moden käyttämisen[4].

Avustavat DriveMax Zordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä DriveMax Zordit olivat ylimääräisiä DriveMax-ajoneuvoja, jotka pystyivät yhdistymään DriveMax Megazordin[5] ja Flashpoint Megazordin kanssa muodostaen uusia yhdistelmiä. Ne pystyivät myös yhdistymään keskenään DualDrive Megazordiksi[6].

6. Drill Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drill Driver oli aluksi punaisen rangerin ja myöhemmin keltaisen rangerin ohjaama zord. Se oli väritykseltään oranssi ja mallinnettu tunneliporan mukaan. Se oli poikkeuksellisen tehokas ja punaisella rangerilla olikin ensimmäisellä käyttökerralla vaikeuksia sen ohjaamisessa. Se porasi nopeasti erilaisten materiaalien kuten maa- ja jääkerrostumien läpi. Se pystyi korvaamaan Dozer Driverin DriveMax Megazordissa ja muodosti siten DriveMax Megazordin Drill Formationin, joka viimeisteli vihollisensa poraamalla ne palasiksi.[5] Yhdessä Crane Driverin kanssa se muodosti DriveMax Megazordin Drill ja Crane Formationin, joka antoi Megazordille kyvyn nostaa vihollisensa ilmaan ja viimeistellä ne sitten poraamalla palasiksi[7]. Yhdessä Cement Driverin kanssa se pystyi muodostamaan DriveMax Megazordin Drill ja Mixer Formationin, joka pystyi käyttämään sekä Drillin että Mixerin liikkeitä[8]. Se oli myös oikea käsi DualDrive Megazordissa[6], Super DriveMax Megazordissa[8] ja DriveMax Ultrazordissa[9]. Drill ja Shovel Driverit pystyivät myös korvaamaan Rescue Runnerit 1 ja 2 Flash Point Megazordin käsinä ja siten muodostamaan Flash Point Megazordin Drill ja Shovel Formationin[10]. Myös Drill ja Cement Driverit pystyivät korvaamaan Flash Point Megazordin kädet ja siten muodostamaan Flash Point Megazordin Drill ja Mixer Formationin[4].

7. Shovel Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shovel Driver oli vaaleanpunaisen rangerin toinen zord. Se oli syaanin värinen ja mallinnettu kaivinkoneen mukaan. Se pystyi kaivamaan maata ja pyörimällä heittämään vihollisia. Se pystyi korvaamaan Sub Driverin DriveMax Megazordissa ja muodosti siten DriveMax Megazordin Shovel Formationin, joka viimeisteli vihollisensa lyömällä nyrkillä.[11] Shovel Driver oli myös vasen käsi DualDrive Megazordissa[6], Super DriveMax Megazordissa[8] ja DriveMax Ultrazordissa[9]. Shovel ja Drill Driverit pystyivät myös korvaamaan Rescue Runnerit 1 ja 2 Flash Point Megazordin käsinä ja siten muodostamaan Flash Point Megazordin Drill ja Shovel Formationin[10].

8. Cement Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cement Driver oli sinisen rangerin toinen zord. Se oli väritykseltään vihreä ja mallinnettu sementtiauton mukaan. Se pystyi ampumaan sementtia ja siten pysäyttämään ja pitämään kohteensa paikallaan. Se pystyi korvaamaan Sub Driverin DriveMax Megazordissa ja muodosti siten DriveMax Megazordin Mixer Formationin, joka viimeisteli vihollisensa sementtiä ampumalla.[12] Yhdessä Drill Driverin kanssa se muodosti DriveMax Megazordin Drill ja Mixer Formationin, joka pystyi käyttämään sekä Drillin että Mixerin liikkeitä[8]. Tämä oli myös mahdollista Flash Point Megazordin kanssa, jolloin ne muodostivat Flash Point Megazordin Drill ja Mixer Formationin[4]. Cement Driver pystyi toimimaan myös oikeana jalkana DualDrive Megazordissa[6] ja oikeana jalkateränä Super DriveMax Megazordissa[8] ja DriveMax Ultrazordissa[9].

9. Crane Driver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crane Driver oli mustan rangerin toinen zord, jota välillä myös punainen ranger ohjasi. Se oli purppuran värinen ja mallinnettu nosturiauton mukaan. Crane Driver pystyi ottamaan kouralla kiinni vihollisistaan, keinuttamaan niitä ilmassa ja heittämään sitten maahan. Se pystyi korvaamaan Sub Driverin DriveMax Megazordissa ja muodosti siten DriveMax Megazordin Crane Formationin, joka mahdollisti lyömisen pitkän matkan päähän tai esineen hankkimisen kaukaa. Yhdessä Drill Driverin kanssa se muodosti DriveMax Megazordin Drill ja Crane Formationin, joka antoi Megazordille kyvyn nostaa vihollisensa ilmaan ja viimeistellä ne sitten poraamalla palasiksi[7]. Crane Driver oli myös vasen jalkaterä ja kypärä Super DriveMax Megazordissa[8] ja DriveMax Ultrazordissa[9] ja vasen jalka DualDrive Megazordissa[6].

10. Sonic Streaker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Streaker oli punaisen rangerin toinen zord. Se oli värikäs ja muistutti suihkukonetta. Se oli yhtä nopea ja ketterä kuin S.H.A.R.C., mutta varustettu paremmilla aseilla. Sonic Streaker toimi DualDrive Megazordissa sen päänä ja vartalona[6]. DriveMax Ultrazordissa Sonic Streaker muodosti sen siivet, rinnuksen, vyön ja koko päätä suojaavan kypärän[9].

Rescue Runnerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rescue Runnerit olivat Mercury Rangerin henkilökohtaisia DriveMax zordeja. Ne oli mallinnettu pelastus- ja hälytysajoneuvojen mukaan.[13]

11. Rescue Runner 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rescue Runner 3 oli Mercury Rangerin zord. Sen oli suunnitellut Andrew Hartford ja se oli mallinnettu punaisen paloauton mukaan. Siinä oli hydraulisia nostimia, jotka pystyivät nostamaan zordin korkealle sammuttamaan tulipaloja tai hyökkäämään vihollisiaan vastaan. Se muodosti Flash Point Megazordin jalat, vartalon ja pään.[13]

12. Rescue Runner 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rescue Runner 1 oli Mercury Rangerin zord. Sen oli suunnitellut Andrew Hartford ja se oli mallinnettu ambulanssin mukaan. Tyzonn etäohjasi sitä Rescue Runner 3:n ohjaamosta. Se pystyi leijumaan ilmassa, lentämään vihollistensa ympärillä ja ampumaan samalla niitä lasereilla. Se muodosti Flash Point Megazordin vasemman käden.[13] Rescue Runnerit 1 ja 2 yhdistyivät kerran myös DriveMax Ultrazordin kanssa, jolloin ne korvasivat Drill ja Shovel Driverit sen käsinä. Muodostunut yhdistelmä pysyi kuitenkin taustalla samalla kun Flash Point Megazordin Drill ja Shovel Formation viimeisteli taistelun.[10] Ne pystyivät samoin yhdistymään myös DriveMax Megazordin kanssa, jolloin DriveMax Megazord pystyi ampumaan lasereilla.

13. Rescue Runner 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rescue Runner 2 oli Mercury Rangerin zord. Sen oli suunnitellut Andrew Hartford ja se oli mallinnettu poliisiauton mukaan. Tyzonn etäohjasi sitä Rescue Runner 3:n ohjaamosta. Se pystyi leijumaan ilmassa, lentämään vihollistensa ympärillä ja ampumaan samalla niitä lasereilla. Se muodosti Flash Point Megazordin oikean käden.[13] Rescue Runnerit 1 ja 2 yhdistyivät kerran myös DriveMax Ultrazordin kanssa, jolloin ne korvasivat Drill ja Shovel Driverit sen käsinä. Muodostunut yhdistelmä pysyi kuitenkin taustalla samalla kun Flash Point Megazordin Drill ja Shovel Formation viimeisteli taistelun.[10] Ne pystyivät samoin yhdistymään myös DriveMax Megazordin kanssa, jolloin DriveMax Megazord pystyi ampumaan lasereilla.

BattleFleet Zord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BattleFleet Zord oli maallakin liikkumaan pystynyt taistelulaiva, joka koostui viidestä pienemmästä zordista. Ne oli numeroitu numerojärjestykseen Rescue Runnereiden perään.[14] Kaikki 18 zordia tunnettiin yhteisnimellä DriveMax Zordit.

14. Drive Commander[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drive Commander oli punaisen rangerin ohjaama suihkukone ja se toimi komentosiltana BattleFleet Zordin taistelulaivamuodossa ja päänä BattleFleet Megazordissa.[14]

15. Drive Carrier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drive Carrier oli mustan rangerin ohjaama tankkeri, joka toimi jalkoina ja vartalona BattleFleet Megazordissa.[14]

16. Drive Fighter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drive Fighter oli sinisen rangerin ohjaama häivepommittaja, joka toimi hartioina BattleFleet Megazordissa.[14]

17. Drive Attacker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drive Attacker oli keltaisen rangerin ohjaama sukkula, joka toimi rintana BattleFleet Megazordissa.[14]

18. Drive Roller[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drive Roller oli vaaleanpunaisen rangerin ohjaama tiejyrä, joka muodosti BattleFleet Megazordin kädet.[14]

Megazordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DriveMax Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DriveMax Megazord syntyi, kun rangerit yhdistivät viisi ensisijaista zordiaan. Sillä oli aseina lapio ja hakku, jotka oli mahdollista yhdistää sapeliksi. Sapelinsa avulla DriveMax Megazord pystyi luomaan Operation Overdriven logoa muistuttaneen energialeiman ja lyömään sen vihollistaan päin tuhoten ne.[1]

DriveMax Megazordin yhdistelmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mega Truck: DriveMax Megazord pystyi muuttumaan Mega Truck muotoon, jossa Speed ja Gyro Driverit toimivat vetolaitteina ja Dump Driver perävaununa. Dozer ja Sub Driver olivat sen kyydissä.[3]
  • DriveMax Megazordin Drill Formation[5]
  • DriveMax Megazordin Shovel Formation[11]
  • DriveMax Megazordin Mixer Formation[12]
  • DriveMax Megazordin Crane Formation[4]
  • DriveMax Megazordin Drill ja Shovel Formation[10]
  • DriveMax Megazordin Drill ja Mixer Formation[8]
  • DriveMax Megazordin Drill ja Crane Formation[7]
  • DriveMax Megazordin Rescue Formation[10]
  • DriveMax Megazordin Blade Formation
  • Operation Overdriven arsenaali: DriveMax Megazord pystyi myös olemaan BattleFleet Zordin kyydissä ja käyttämään sieltä Sentinel Swordia.[15]

Super DriveMax Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super DriveMax Megazord syntyi, kun rangerit yhdistivät Drill, Shovel, Cement ja Crane Driverit DriveMax Megazordin kanssa. Tämä yhdistelmä käytti Cement Driveria vihollistensa pysäyttämiseen ja puski niitä sitten päällään. Viimeistelläkseen vihollisensa se löi niitä Drill ja Shovel Driverilla päästyään ensin niiden luo Cement ja Crane Drivereiden pyörien avulla.[8]

DriveMax Ultrazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DriveMax Ultrazord syntyi, kun Super DriveMax Megazord ja Sonic Streaker yhdistyivät. DriveMax Ultrazord osasi lentää. Se tuhosi vihollisensa lataamalla sen rinnassa olleen aurinkopaneelin ja ampui sitten kerääntyneen energian vihollistaan päin.[9] Se pystyi myös käyttämään käsinään Rescue Runnereita 1 ja 2, jolloin ne korvasivat Drill ja Shovel Driverit.[10]

Aiemmilta kausilta tutut Power Rangerit Tori Hanson, Kira Ford, Bridge Carson ja Xander Bly ohjasivat DriveMax Ultrazordia Power Rangersin viisitoistavuotista taivalta juhlineissa jaksoissa "Once A Ranger".[16]

DriveMax Ultrazordin yhdistelmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • DriveMax Ultrazordin Rescue Formation: Tässä muodossa Rescue Runnerit 1 ja 2 ovat Megazordin käsinä.[10]

Flash Point Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flash Point Megazord syntyi Mercury Rangerin kolmen Rescue Runnerin yhdistyessä. Se käytti aseinaan Rescue Runner 3:n vesitykkejä ja Rescue Runnereiden 1 ja 2 lasereita. Se käytti paloauton hydraulisia nostureita jalkoinaan, jotka pystyivät laskemaan ja nousemaan. Megazord pystyi siten väistämään hyökkäyksiä. Se viimeisteli vihollisensa Hydro Blast -liikkeellä eli ampumalla niitä kolmella vesitykillä sen pään yläpuolelta.[13]

Toisena Mustana Rangerina Mighty Morphin Power Rangers -sarjassa ollut Adam Park ohjasi Flash Point Megazordia Power Rangersin viisitoistavuotista taivalta juhlineissa jaksoissa "Once A Ranger".[16]

Flash Point Megazordin yhdistelmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Flash Point Megazordin Drill ja Shovel Formation[10]
  • Flash Point Megazordin Drill ja Mixer Formation[4]
  • Flash Point Megazordin Dozer ja Sub Formation[4]
  • Flash Point Megazordin Crane Formation[17]
  • Flash Point Megazordin Blade Formation

BattleFleet Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viisi BattleFleet zordia muodostivat maallakin liikkumaan pystyneen taistelulaivan nimeltä BattleFleet Zord. Ne pystyivät myös yhdistymään BattleFleet Megazordiksi. Suuren lasertykkien määrän lisäksi BattleFleet Megazord pystyi viimeistelemään vihollisensa jyrämäisien käsiensä avulla.[14]

DualDrive Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Streaker pystyi myös yhdistymään Drill, Shovel, Cement ja Crane Drivereiden kanssa ja muodostamaan siten DualDrive Megazordin. Tämä yhdistelmä viimeisteli vihollisensa ampumalla raajoistaan nelinkertaisen laukauksen.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 2: "Kick Into Overdrive II"
  2. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 32: "Crown and Punishment"
  3. a b c d e f Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 3: "The Underwater World"
  4. a b c d e f g Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 19: "One Gets Away"
  5. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 5: "Weather or Not"
  6. a b c d e f g Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 26: "Red Ranger Unplugged"
  7. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 8: "Both Sides Now"
  8. a b c d e f g h Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 9: "Follow The Ranger"
  9. a b c d e f Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 12: "Face to Face II"
  10. a b c d e f g h i Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 17: "It's Hammer Time"
  11. a b Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 6: "Pirate in Pink"
  12. a b Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 7: "At All Cost"
  13. a b c d e Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 15: "Behind the Scenes"
  14. a b c d e f g Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 24: "Ronny on Empty II"
  15. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 28: "Home and Away II"
  16. a b Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 21: "Once a Ranger II"
  17. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 31: "Nothing to Lose"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]