Power Rangers Jungle Furyn zordit

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Power Rangers Jungle Furyssä zordit olivat eläinhenkiä, joita rangerit olivat oppineet hallitsemaan. Rangerit pystyivät tarvittaessa päästämään ne vapaaksi, menemään niiden sisään ja ohjaamaan niitä tekemiensä liikkeiden perusteella.

Eläinhenget[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Tiikeri: Punaisen rangerin henkieläin. Se toimi vartalona, päänä ja käsinä Jungle Pride Megazordissa ja Wolf Pride Megazordissa. Myös RJ pystyi tarvittaessa kutsumaan sen muodostaessaan Wolf Pride Megazordia.[1]
 • Gepardi: Keltaisen rangerin henkieläin.[1] Toimi oikeana jalkana Jungle Pride Megazordissa.
 • Jaguaari: Sinisen rangerin henkieläin.[1] Toimi vasempana jalkana Jungle Pride Megazordissa ja Wolf Pride Megazordissa. Myös RJ pystyi tarvittaessa kutsumaan sen muodostaessaan Wolf Pride Megazordia.
 • Elefantti: Mestari Phantin henkieläin, jonka hän antoi käyttöön keltaiselle rangerille.[1] Se pystyi luomaan energiapalloja, jotka se sitten työnsi kärsällään vihollisiaan päin. Se pystyi yhdistymään Jungle Pride tai Jungle Master Megazordin kanssa ja muodostamaan siten Jungle Priden tai Jungle Masterin Elefanttimuodon.
 • Lepakko: Mestari Swoopin henkieläin, jonka hän antoi käyttöön siniselle rangerille.[1] Se pystyi ampumaan samanaikaisesti kaksi ohjusta vihollisiaan kohti. Muodosti siivet Jungle Pride, Wolf Pride ja Jungle Master Megazordeihin. Kokoonpanot tunnettiin nimillä Jungle Priden, Wolf Priden ja Jungle Masterin Lepakkomuoto.
 • Hai: Mestari Finnin henkieläin, jonka hän antoi käyttöön punaiselle rangerille.[1] Se pystyi ampumaan värikkäitä säteitä. Se oli parhaimmillaan vedessä käydyissä taisteluissa ja pystyi puskemaan ja puremaan vihollisiaan. Muodosti Jungle Pride tai Jungle Master Megazordin käsiin evät ja antoi sille uuden pään muodostaen siten Jungle Priden tai Jungle Masterin Haimuodon.
 • Gorilla: Mestari Rillan henkieläin, jonka hän antoi käyttöön punaiselle rangerille.[1] Se toimi vartalona, päänä ja käsinä Jungle Master Megazordissa. Se ei antanut vastustajilleen armoa ja käytti aseenaan nyrkkejään, joilla se myös pystyi hakkaamaan rintaansa ja luomaan siten paineaaltoja. Se pystyi myös roikkumaan pingviinin lumilaudan jättämissä suihkuvirtauksissa.
 • Pingviini: Mestari Guinin henkieläin, jonka hän antoi käyttöön keltaiselle rangerille.[1] Se toimi oikeana jalkana Jungle Master Megazordissa. Se käytti taisteluissa apunaan keltaista lumilautaa ja hyökkäsi joko syöksymällä, liukumalla tai törmäämällä sen kärjellä vihollisiinsa.
 • Antilooppi: Mestari Lopen henkieläin, jonka hän antoi käyttöön siniselle rangerille.[1] Se toimi vasempana jalkana Jungle Master Megazordissa. Se oli nopea, sulavaliikkeinen ja käytti aseenaan kahta takajalkaansa tai antoi niillä pingviinille vauhtia.
 • Susi: Wolf Rangerin henkieläin.[1] Se hyökkäsi puremalla ja raapimalla vihollisiaan. Susi pystyi korvaamaan gepardin Jungle Pride Megazordissa muodostaen siten Wolf Pride Megazordin.
 • Sarvikuono: Rhino Rangerin hallitsema zord[1], joka oli patsaana Rhino Nexuksessa ennen kun Control Dagger herätti sen. Pystyi pidentämään päänsä sarvea taisteluissa. Control Daggerin avulla Rhino Steel Zord pystyi vaihtamaan soturimuotoon nimeltä Rhino Pride Megazord, jolla oli vasemmassa kädessä sininen kilpi ja oikeassa kädessä sarvikuonon sarvesta muodostettu miekka. Se viimeisteli vihollisensa "Rhino Blade Slash" -liikkeellä.
 • Valkoinen tiikeri: Whigerin henkieläin, joka oli valkoinen versio Caseyn henkieläimestä. Whiger käytti sitä taistelussa Camillea vastaan[2].
 • Leijona: Jarrodin henkieläin, joka pystyi ampumaan mustia energiapalloja. Siitä tuli panssari Jungle Pride Megazordille[3].
 • Kameleontti: Camillen henkieläin, joka pystyi käyttämään kieltään piiskana tai pistoaseena. Se toimi aseena Jungle Pride Megazordille[3]. Sitä käytettiin vain kerran.

Megazordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rangerit käyttivät Megazordeja suuriksi kasvaneita vihollisia vastaan. Erilaisia kombinaatioita saatiin aikaan yhdistämällä eri eläinhenkiä. Rangerit ohjasivat Megazordeja yhdessä ja heidän liikkeensä siirtyivät suoraan Megazordien liikkeiksi.

Jungle Pride Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Megazord syntyi, kun tiikeri, gepardi ja jaguaari yhdistyivät. Gepardi toimi oikeana ja jaguaari vasempana jalkana tiikerin muodostaessa Megazordin vartalon, pään ja kädet. Caseyn, Lilyn ja Theon löydettyä tasapainon taitojensa väliltä pystyivät he yhdistämään kolme eläinhenkeään ja muodostamaan niistä Jungle Pride Megazordin.[4] Sillä oli aseena Jungle Setsukon. Megazord pystyi käyttämään vihollisten viimeistelyyn kahta erilaista pyörintäliikettä: käsillä Savage Spiniä tai vaihtoehtoisesti jaloilla Super Kickiä.

 • Jungle Priden Elefanttimuoto: Elefanttihenki pystyi yhdistymään Jungle Pride Megazordin kanssa ja toimimaan siinä panssarina ja kypäränä. Tämä muoto käytti aseenaan Jungle Macea, jonka se yhdisti Spin Attack -hyökkäyksen kanssa iskemällä vihollisiin toistuvasti kunnes ne tuhoutuivat.[5]
 • Jungle Priden Lepakkomuoto: Syntyi, kun lepakkohenki yhdistyi Jungle Pride Megazordin kanssa. Se muodosti Megazordille siivet, kypärän ja uudet kasvot antaen sille kyvyn lentää.[6]
 • Jungle Priden Haimuoto: Syntyi, kun haihenki yhdistyi Jungle Pride Megazordin kanssa. Se muodosti sille evät, kypärän ja uudet kasvot ja mahdollisti taistelun veden alla.[7]

Wolf Pride Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Megazord syntyi, kun susi korvasi gepardin oikeana jalkana Jungle Pride Megazordissa. Wolf Ranger pystyi kutsumaan myös tiikerin ja jaguaarin henget ja muodostamaan siten Wolf Pride Megazordin itse samalla kun muut rangerit muodostivat Jungle Master Megazordin. Tämä Megazordin muoto pystyi ampumaan suden hännän pyörivänä sirkkelinä sen oikeasta jalasta.[8]

 • Wolf Priden Lepakkomuoto: Syntyi, kun lepakkohenki yhdistyi Wolf Pride Megazordin kanssa[9]. Se muodosti Megazordille siivet, kypärän ja uudet kasvot antaen sille kyvyn lentää ja suorittaa vihollisiinsa tehokkaan pyörivän iskun. Se käytti siipiä myös miekkoinaan.

Jungle Master Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punainen, sininen ja keltainen ranger pystyivät Jungle Master Modessa kutsumaan gorillan, pingviinin ja antiloopin henkiä. Yhdessä ne muodostivat Jungle Master Megazordin, joka viimeisteli vihollisensa moukaroimalla niitä voimakkailla nyrkeillään.[10]

 • Jungle Masterin Haimuoto: Syntyi, kun haihenki yhdistyi Jungle Master Megazordin kanssa samalla tavalla kuin Jungle Pride Megazordinkin kanssa[11]. Se viimeisteli vihollisensa käyttämällä hain eviä teräaseina molemmissa käsissään.
 • Jungle Masterin Elefanttimuoto: Elefanttihenki pystyi yhdistymään Jungle Master Megazordin kanssa samalla tavalla kuin Jungle Pride Megazordinkin kanssa[11]. Se viimeisteli vihollisensa Jungle Macella.
 • Jungle Masterin Lepakkomuoto: Lepakkohenki pystyi yhdistymään Jungle Master Megazordin kanssa samalla tavalla kuin Jungle Pride Megazordinkin kanssa[12]. Se osasi lentää.

Rhino Pride Megazord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Megazord syntyi, kun Rhino Steel Zord muutti muotonsa Rhino Pride Megazordiksi[13]. Syntynyttä Megazordia kutsuttiin välillä myös Rhinon soturimuodoksi. Megazord käytti sarvikuonon sarvea miekkanaan ja viimeisteli vastustajansa Rhino Blade Slash -liikkeellä.

 • Jungle Pride Charge: Tässä muodossa Rhino Steel Zord kantoi Wolfzordia niskassaan ja Tigerzordia (Jungle Pride Megazordin muodossa) selässään samalla kun Jaguar- ja Cheetahzordit juoksivat Rhinon sivuilla. Tiger, Wolf, Jaguar ja Cheetah alkoivat sitten pyöriä nopeasti ja siten loivat voimakkaan tornadon, joka heitti vihollisen ilmaan. Sen jälkeen Jaguar, Cheetah ja Wolf tekivät vastustajaansa ilmassa peräkkäisiä hyökkäyksiä ja kaiken päätteeksi Rhino sivalsi vihollista sarvellaan miekan tavoin.[2]
  • Jungle Pride Charge (Leijonan ja Kameleontin kanssa): Tässä muodossa Rhino Steel Zord kantoi Wolfzordia niskassaan ja Tigerzordia (Jungle Pride Megazordin muodossa) selässään. Lionzord muodosti Jungle Pride Megazordin yläosalle panssarin ja kameleontti kiinnittyi sen oikeaan käteen. Jaguar- ja Cheetahzordit juoksivat Rhinon sivuilla. Leijona ampui violetteja energiapalloa samalla kun kameleontti käytti kieltään pistoaseena. Wolf, Jaguar, ja Cheetah tekivät vastustajaansa ilmassa peräkkäisiä hyökkäyksiä samalla kun Jungle Pride Megazordin vartalo pyöri lyöden leijonan hännästä muodostuneella miekalla.[3]
 • Jungle Master Stampede: Tässä muodossa Rhino Steel Zord kantoi Wolfzordia niskassaan ja Gorillazordia (Jungle Master Megazordin muodossa) selässään. Antelope- ja Penguinzordit juoksivat Rhinon vierellä ja lensivät Wolfzordin kanssa vihollistaan kohti hyökkäyksiä tehden samalla kun Rhino iski sarvellaan ja Gorilla löi nyrkeillään.[14]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b c d e f g h i j k Power Rangers Jungle Furyn viralliset sivut
 2. a b Power Rangers Jungle Fury: Jakso 28: "The Spirit of Kindness"
 3. a b c Power Rangers Jungle Fury: Jakso 31: "Path of the Righteous"
 4. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 2: "Welcome to the Jungle II"
 5. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 8: "Way of the Master"
 6. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 10: "Blind Leading The Blind"
 7. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 12: "One Master Too Many"
 8. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 16: "Friends Don't Fade Away"
 9. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 24: "Blue Ranger, Twin Danger"
 10. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 14: "Ghost of a Chance II"
 11. a b Power Rangers Jungle Fury: Jakso 15: "Bad to the Bone"
 12. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 20: "Dash for the Dagger"
 13. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 21: "Race to the Nexus"
 14. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 23: "Fear and the Phantoms"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]