PlusTV

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Digi TV Plus Oy
PlusTV.png
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2006
Toimitusjohtaja Pekka Väisänen (viimeinen)
Kotipaikka Helsinki
Toiminta-alue Suomen lippu Suomi
Toimiala maksutelevisio
Liikevaihto 65 milj. (2012)[1]
Emoyhtiö DNA

PlusTV eli Digi TV Plus Oy oli vuonna 2006 perustettu suomalainen DVB-T-verkon maksu-tv-operaattori. Se oli Suomen suurin antenniverkon palveluntarjoaja,[2] ja sen liikevaihto oli 65 miljoonaa euroa vuonna 2012. Syyskuussa 2013 DNA osti PlusTV:n sen omistajalta Teracom Groupilta.[1] DNA yhdisti PlusTV:n valikoman DNA Welho -brändiin.[3] PlusTV:n viimeinen toimitusjohtaja oli Pekka Väisänen.

PlusTV:n maksu-tv-paketteihin kuului 20 televisiokanavaa.

Sopimusmuodot ja kanavien näkyvyysalueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlusTV myi pääsääntöisesti määräaikaisia sopimuksia, mutta tarjosi myös toistaiseksi voimassa olevan sopimusvaihtoehdon. Sopimukset olivat toistaiseksi voimassa myös määräajan jälkeen ja olivat tällöin katkaistavissa yhden kuukauden irtisanomisajalla. PlusTV oli tuonut myyntiin R-kioskeihin ympäri maan prepaid-maksu-tv-kortin, jonka etukäteismaksu kattoi kolmen kuukauden katseluajan ilman tilausasiakkuutta. Kanavien näkyvyysalueissa oli eroja. Tietyn paikkakunnan kanavapeiton oli voinut saada selville PlusTV:n verkkosivujen asiakaspalveluosiossa.

PlusTV ja Teracom-konserni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlusTV:llä oli 32 työntekijää. Asiakaspalvelua hoitavalla kumppanilla oli noin 100 työntekijää, jotka vastasivat PlusTV:n asiakaspuheluista ja muista yhteydenotoista sekä tilausten rekisteröinnistä ja korttien postittamisesta. PlusTV:n kotipaikka oli Helsinki, ja Teracom-konsernin pääkonttori sijaitsee Tukholman lähellä Sundbybergissä. Koko konsernissa on työntekijöitä yhteensä 700. Heistä 580 työskentelee verkko-operaattorin puolella ja 120 maksu-tv-liiketoiminnassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 3,9 miljardia Ruotsin kruunua (noin 436 miljoonaa euroa). Verkkotoiminnan osuus liikevaihdosta oli 18 prosenttia, maksu-tv:n 70 prosenttia ja loput 12 prosenttia tuli lähetys- ja palvelutoiminnasta. Teracom-konsernilla on yhteensä 950 000 maksu-tv-asiakasta ja yli 200 B2B-asiakasta (kanavayhtiöitä ja teleoperaattoreita). Ruotsin valtio omistaa Teracom-konsernista 100 prosenttia.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlusTV aloitti toimintansa marraskuussa 2006 tuomalla antennikotien saataville MTV3 MAX ja Subtv Juniori (nykyiset MTV Max ja MTV Juniori) -kanavat. Myöhemmin keväällä 2007 yhtiön kanavalistaan lisättiin Subtv Leffa (nykyinen MTV Leffa), Urheilu+kanava (nykyisin Nelonen Pro 1) ja DIGIVIIHDE. PlusTV:n perustajaomistajina olivat Amerikkalainen Baker Capitals, Ruotsalainen IT Provider sekä yksityiset sijoittajat. Yrityksen hallituksen puheenjohtajana toimi Arne Wessberg.

Analogisten lähetysten päätyttyä ja kanavanippu E:n aloitettua syyskuussa 2007, kanavatarjontaan lisättiin viisi uutta kanavaa: MTV3 Fakta, Eurosport, Discovery Channel, MTV Finland ja Nickelodeon sekä tilapäisen toimiluvan kanavapaikalla toiminut Big Brother 12/7. PlusTV:n kanavatarjonnasta löytyivät tuolloin kaikki antenniverkkoon toimiluvan saaneet kanavat.

Yleisradio ja PlusTV tekivät sopimuksen myös ruotsalaisen SVT Europa -kanavan (nykyisin SVT World) lähettämisestä PlusTV:n kautta. Kanava oli saatavilla joko osana kanavapakettia tai erikseen pelkän korttimaksun hinnalla 1. syyskuuta 2007 ja 1. syyskuuta 2011 välisenä aikana. Ylen päätöksellä kanava sulautettiin osaksi vapaasti katsottavissa olevaa YLE FST5-kanavaa (nykyinen Yle Fem), ja näin ollen se poistui PlusTV:n valikoimista.

Syyskuussa 2008 kanavapakettiin lisättiin Disney Channel ja KinoTV (nykyinen Nelonen Prime) -kanavat. PlusTV lanseerasi ensimmäisenä Suomessa räätälöitävät kanavapaketit.lähde?

Kesäkuussa 2009 Teracom-konsernista tuli PlusTV:n enemmistöomistaja.

Syyskuussa 2009 PlusTV aloitti uuden URHOtv-kanavan ja CANAL+:n myynnin osana kanavavalikoimaansa.

PlusTV:n viimeisin tarjonta muodostui keväällä 2011, kun Nelonen uudisti maksu-tv-kanavavalikoimaansa. Loppuaikoinaan PlusTV myi päätuotteenaan räätälöitävää PlusTV Verraton -pakettia, johon oli voinut valita seitsemän suosikkikanavaa ja johon oli voinut lisäksi yhdistää yksitellen eri kanavia tai premium-paketteja kuten CANAL+ Total, Nelonen Pro tai URHOtv.

Huhtikuussa 2013 ilmoitettiin, että DNA ostaa PlusTV:n.[4] PlusTV:llä oli syyskuussa 2013 noin 220 000 asiakastaloutta ja noin 35 prosenttia maksullisia kanavia tilaavista talouksista tilasi PlusTV:n tarjonnassa olevia kanavia.[5] PlusTV on nykyään DNA Welhon aputoiminimi.[6]

Markkinointi ja myynti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlusTV:n mainonnassa käytettiin alussa slogania ”Suomalainen maksu-tv antennikoteihin”, ja markkinointiviestintä käynnistyi kanavapäällikkö-teemalla: PlusTV:lle haettiin mainonnassa kanavapäälliköitä edustamaan suomalaisten toiveita kanavien ohjelmistossa. Viimeisenä markkinointikonseptina oli ”plussan puolella”.

PlusTV:llä oli viimeisinä vuosinaan valtakunnallisesti yli 2000 myyntipistettä sekä oma verkkokauppa. Lisäksi PlusTV:ltä oli voinut ostaa puhelimitse. Muun muassa kaikki kodinkoneliikkeet, R-kioskit sekä DNA Kaupat valtakunnallisesti myivät PlusTV:n palveluita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kilpailuvirasto siunasi DNA:n PlusTV-kaupan Kauppalehti. 30.8.2013. Viitattu 27.12.2013.
  2. Antenniasiakkaan tv-tarjonta supistuu osassa maata Yle Uutiset. 14.9.2012. Viitattu 27.2.2016.
  3. DNA Welho -liiketoiminta keskitetään yhteen yhtiöön STT Info. 6.2.2014. Viitattu 27.2.2016.
  4. DNA ostaa PlusTV:n Yle Uutiset. 29.4.2013. Viitattu 27.2.2016.
  5. plustv.fi: Tietoa yrityksestä plustv.fi. Viitattu 3.9.2013.
  6. DNA Welho Oy YTJ. Patentti- ja rekisterihallitus. Viitattu 26.8.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]