Pixel Worlds

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pixel Worlds - MMO Sandbox on suomalaisen Kukouri Mobile Entertainmentin kehittämä MMO-tyyppinen videopeli. Peli julkaistiin App Storeen ja Play-kauppaan 21. tammikuuta 2017. Steamiin peli saapui kesäkuussa 2017. Windows Storeen peli julkaistiin noin 2 vuotta myöhemmin. Pixel Worldsiin oli vuonna rekisteröitynyt vuonna 2019 noin 5 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää, mutta todellisia määriä on hyvin vaikeaa arvioida.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pixel Worldsilla ei ole varsinaista juonta tai päämäärää; pelaaminen on enemmänkin ajanviettoa ja maiden tutkimista.

Pixel Station[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pixel Station (löydettävissä maasta PIXELSTATION) on Pixel Worldsin "päämaailma". Kun pelaaja aloittaa Pixel Worldsin, hän spawnaa automaattisesti Pixel Stationille.

Pixel Stationilta on löydettävissä ainakin seuraavat palvelut:

Help?: (Apua?) on alue, josta saa apua Pixel Worldsin aloittamiseen.

Daily Quests: (Päivätehtävät) on alue, josta voi lunastaa päivittäiset tehtävät.

Daily Bonus: (Päiväbonus) on alue, josta voi lunastaa kerran päivässä onnenpyörän pyöräytyksen. VIP-jäsenille on olemassa oma tällainen alue, josta saa parempia palkintoja.

Butterfly Hunt: (Perhostehtävät) on alue, josta voi lunastaa perhostehtävät.

Fishing: (Kalastus) on torimainen alue, jossa on neljä kioskia. Niitä ovat Fishermans Fashion (vaatekauppa), Fishmonger (henkilö, joka ostaa kalaa), Tournaments (turnaustaulu) sekä Rod Upgrade (ongen päivitys)

Events: (Tapahtumat) on alue, josta saa tietoa uusimmista tapahtumista.

WOTW: (World of the Week, viikon maailma) on alue, josta voi teleportata uusimpaan viikon maailmaan.

Netherworld: (Horna) on alue, jossa voi puhua hornamyyjälle ja ostaa erilaisia tarvikkeita.

Pixel Worlds Exchange: (Pixel Worldsin Vaihto, lyhenne PWE) on alue, jossa voi käyttää Byte Coineja PWE-automaateista esineiden ostamiseen. Alueella on myös mahdollista vaihtaa World Lockeja Byte Coineihin.

Mining: (Kaivostoiminta) on alue, josta voi teleportata kaivosmaahan PIXELMINES.

Pet Shop: (Lemmikkikauppa) on alue, jossa voi vaihtaa Bubblegum Tokeneja erilaisiin esineisiin.

Item Bank: (Esinepankki) on alue, jossa voi ostaa tilaa Esinepankkiin sekä säilöä tavaroita sinne.

Clans: (Klaanit) on alue, jossa saa tietoa klaaneista.

Kalastus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhoset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on erilaisia tehtävätyyppejä:

Tutoriaalitehtävät (Tutorial Quests) ovat tehtäviä, jotka annetaan pelaajalle kun hän aloittaa pelin. Näitä tehtäviä ei voi saada muuta kautta.

Päivätehtävät (Daily Quests) ovat tehtäviä, joita saa hankittua Pixel Stationilta. Kun tällaisen tehtävän saa suoritettua, kestää 4 tuntia että uusi tehtävä ilmaantuu. Nämä tehtävät ovat yleensä helppoja ja yksinkertaisia. Päivätehtäviä voi olla kerrallaan vain 3. Niitä voi myös poistaa.

Perhostehtävät (Butterfly Quest) ovat sarja tehtäviä, joiden suorittamiseksi pelaajan on napattava tietynlaisia perhosia. Tehtävät saa hankittua Pixel Stationilta.

Supersankaritehtävät (Epic Superhero Quest) ovat sarja tehtäviä, joiden suorittamiseksi pelaajan on kerättävä erilaisia harvinaisia supersankariasusteita, joita voi hankkia Secret Basesta. Muista tehtävistä poiketen nämä tehtävät voi hankkia pelkästään tapahtumamaasta FORESTHILLS.

Lisäksi erilaisiin kausitapahtumiin kuuluu usein tehtäviä.

Vaihtokauppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pixel Worldsissa on mahdollista vaihdella esineitä. Pelaaja voi tehdä voittoa vaihtokaupalla ja siten karruttaa omaisuutta.

Pelissä esineillä on erilaisia harvinaisuustasoja. Niitä ovat Common, Uncommon, Rare, Ultra Rare, Legendary sekä Legendary+.

Maat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on mahdollista luoda oma maa tai käydä toisten pelaajien maissa. Jokaisella maalla on yksilöllinen nimi. Pixel Worldsissa on erilaisia maatyyppejä; niitä ovat muun muassa vaihtelumaat, kalastusmaat, ja parkourmaat.

Dynaamiset maailmat (Dynamic worlds) ovat maita, jotka ovat moderaattorien tekemiä. Näissä maissa järjestetään pelin tapahtumat; hyvänä esimerkkinä maa HALLOWEENCASTLE, jonka on luonut moderaattori Commander_K.

PWE[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Klaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaivostoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lemmikit ja Familiarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Portal Worldsin beta-versio julkaistiin vuoden 2016 lopulla. Loppuvuodesta nimi kuitenkin vaihtui, koska se muistutti liikaa videopeli Portalin nimeä. Tammikuussa 2017 peli julkaistiin virallisesti. Samoihin aikoihin pelistä uutisoitiin laajasti, minkä myötä se sai paljon uusia pelaajia. Tasan vuotta myöhemmin pelin julkaisupäivästä pelin ilmoitettiin saaneen 2 miljoonaa pelaajaa vuodessa.

Päivitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pixel Worldsia päivitetään edelleen. Viimeisimpänä peliin lisättiin kaivospäivitys, jossa pelaajat voivat taistella hirviöitä vastaan sekä kerätä erilaisia malmeja. Muita isoja päivityksiä ovat mm. marraskuussa 2017 lisätty Netherworld ja Deep Nether (Horna ja Syvä Horna), kalastuspäivitys marraskuussa 2018, Wiring (ohjelmointi) kesällä 2019 sekä klaanit marraskuussa 2019.

Kukouri on kertonut, että Pixel Worlds on ottanut inspiraatiota muista MMO-peleistä, joihin kuuluvat esimerkiksi Growtopia, Minecraft sekä Terraria.

Pelin sisäiset ostot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]