Piña Colada

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Piña Colada koristeltuna ananaslohkoilla ja kirsikoilla.

Piña Colada on makea, rommipohjainen drinkki, joka alun perin valmistettiin alkoholittomaksi juomaksi makeutetusta paksusta kookoskermasta, ananasmehusta ja jäämurskasta.[1][2] Siitä tehtiin alkoholipitoinen cocktail, johon lisättiin vaaleaa rommia. Resepti on kehittynyt vielä siitäkin, ja siihen on lisätty myös kermaa ja muutama tippa Angostura Bittersiä. Se tarjoillaan yleensä hurrikaanilasista ja koristellaan ananaslohkoilla ja kirsikoilla.[1][3]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piña Colada sai alkunsa vuonna 1952 Puerto Ricossa Hilton-hotelliketjuun kuuluvassa Caribe Hilton -hotellissa, kun baarimikko Ramon ”Monchito” Marreroa pyydettiin luomaan cocktail hotellin Beachcomber-rantabaarille.[2][4] Se oli alun perin alkoholiton cocktail, joka tehtiin shakerilla ravistamalla. Kun baariin saatiin tehosekoittimia, juomaan alettiin lisäämään rommia ja jäämurskaa.[2] Myöhemmin siitä on tehty erilaisia muunnoksia ja sitä myydään myös valmiina tölkeissä.[4]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b The classic Pina Colada recipe MixThatDrink. Viitattu 19.7.2020. (englanniksi)
  2. a b c Tätä et tiennyt Piña Colada -drinkistä: Nykypäivän baarihittiin lisätään jotain, mitä alkuperäisestä puuttui MTV3 Uutiset. 29.5.2019. Viitattu 19.7.2020.
  3. Pina Colada Shotti.fi. Viitattu 19.7.2020.
  4. a b Välitalo, Pekka: Malibu Piña Colada – klassikkona, samppanjalla tuunattuna tai valmiina tölkissä Juomavinkki.fi. 4.4.2018. Viitattu 19.7.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.