Pekka Kymäläinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pekka Kymäläinen (s. 1958 lähde?) on suomalainen toimittaja ja kirjailija. Hän työskenteli viimeksi Aamulehden toimittajana. Kymäläinen on kirjoittanut WSOY:n vuonna 2002 julkaiseman kirjan Pussin kuljettaja, joka kertoo sairastumisesta syöpään ja sen hoidoista. Aamulehden ja Kainuun Sanomien (1989–2005) lisäksi Kymäläinen on työskennellyt oululaisen Radio Kaiun uutispäälliikkönä. Radio Kaiku perustettiin neljän toimittajan voimin vuonna 1986 ja se lopetti toimintansa vuonna 1991.

Kymäläinen raportoi elokuussa 1991 silloisessa Leningradissa Gennadi Janajevin juntan vallankumousyrityksestä ja seurasi myös Viron itsenäistymistä Tallinnassa 1990-1991 valokuvaaja Teijo Määttäsen kanssa.lähde?

Kymäläinen työskenteli Aamulehden ja Alman Lehtien Venäjän kirjeenvaihtajana vuosina 2011–2012. Hän joutui vuonna 2011 hetkeksi pidätetyksi raportoidessaan presidentti Vladimir Putinin vastaisista mielenosoituksia Pietarissa. Hänen lehdistöviisuminsa Venäjälle evättiin keväällä 2012. Kymäläinen seuraa edelleen aktiivisesti Venäjän tapahtumia ja on kirjoittanut kokemuksistaan ja Putinin hallinnon aloittamasta sodasta Ukrainaa vastaan eri kanavilla.lähde?

Venäjän lisäksi Kymäläinen vieraili toimittajana seuraamassa Kosovon sotatoimia 1990-luvun alussa kahteen kertaan Pristinan lähettyvillä.lähde?

Tuotantoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.