Pat Boone

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pat Boone

Charles Eugene Patrick "Pat" Boone (s. 1. kesäkuuta 1934) on yhdysvaltalainen laulaja ja näyttelijä. Hän tuli 1950-luvun lopun rock and roll -vallankumouksen aikana tunnetuksi kristinuskoon ja amerikkalaisiin perhearvoihin tukeutuvana ”puhtoisena” laulajana, joka teinien vanhempienkin oli helppo hyväksyä.[1]

Boone syntyi Jacksonvillessä, Floridassa, kasvoi Nashvillessä ja opiskeli David Lipscomb Collegessa. Hän aloitti levytysuransa Republic Recordsille vuonna 1954 ja nousi vuonna 1955 suureen suosioon coverversiollaan Fats Dominon laulusta "Ain't That a Shame"[1].

Boonen myöhempien hittien joukkoon lukeutuvat "Tutti Frutti", "Long Tall Sally", "At My Front Door (Crazy Little Mama)", "I Almost Lost My Mind", "Chains of Love", "Two Little Kisses", "There's a Moon Out Tonight", "Love Letters in the Sand", "April Love", "Friendly Persuasion (Thee I Love)" ja "Don't Forbid Me".

Boonella on ollut rooleja muiden muassa elokuvissa Rakkautta huhtikuussa (1957), Kevättä ilmassa (1962), Punainen kitara (1962) ja Risti ja linkkuveitsi (1970).

Boone on vieraillut Suomessa konsertoimassa ainakin kerran 1970-luvun lopulla Helsingin Messukeskuksessa, jossa hänen vaimonsakin oli mukana esiintymässä. Hän on myös julkaissut lukemattoman määrän äänilevyjä. Hänellä on neljä tytärtä, jotka ovat myös tehneet ainakin yhden äänitteen yhdessä.

Yksi Pat Boonen lapsista on muusikko Debby Boone[1].

Boonella on tähti Hollywood Walk of Famella.

Albumeja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Broeske, Pat: Boone, Pat (1934—), St. James Encyclopedia of Popular Culture, The Gale Group 2000. Vaatii HighBeam-tilauksen.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.