Pakkalan kenttä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pakkalan kenttä
Pakkala
Rakennuksen tiedot
Sijainti Urheilukatu 3, 90100 Oulu
Avattu 1997
Laajennettu 2008
Omistaja Oulun kaupunki
Kenttä Asfaltti, tekojää
Käyttäjät

Jääpallo:
IFK Uleåborg
Lennex BK
Oulun Luistinseura
Oulun Palloseura
Pikaluistelu:
Oulun Tarmo

Katsojakapasiteetti

Katettu pääkatsomo: 1 200

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Pakkalan kenttä on jääpallokenttä ja pikaluistelurata Oulussa. 1997 valmistunut kenttä sijaitsee Raksilan urheilukeskuksessa. Oulun kaupunki käyttää kentästä nimeä Raksilan tekojääkenttä. Kenttää kutsutaan lyhyemmin Pakkalaksi. Pakkalan kenttä on Oulun Luistinseuran, Oulun Palloseura, IFK Uleåborgin ja Lennex BK:n jääpalloilijoiden kotikenttä. Pikaluisteluun kenttää käyttää Oulun Tarmo.

Pakkalan kentän jääpallokentän koko on 70 m × 120 m ja pikaluisteluradan pituus 250 metriä. 2008 Pakkalan kentän luoteissivulle valmistui katsomorakennus, jossa on 1 200 katettua istumapaikkaa. Kentälle on asennettu jäädytysjärjestelmä, ja se on valaistu valomastoilla.

Kentällä on kesäisin rullaluistelurata, kaksi katukoripallokenttää ja RC-rata

Pakkalan kentän nimi juontaa juurensa ennen Raksilan pesäpallostadionin ja nykyisen Pakkalan kentän rakentamista alueella sijainneista Pakkalan kentistä.

Vuoden 2001 jääpallon maailmanmestaruuskilpailuiden toisena pelipaikkana toimi Pakkalan kenttä, jolla järjestettiin myös turnauksen finaaliottelu RuotsiVenäjä. Pakkalan kentällä on pelattu jääpallon Suomen mestaruusloppuottelu Oulun Luistinseuran ja Tornion Palloveikkojen välillä vuosina 2001, 2002, 2003 ja 2004. Vuosina 2009 ja 2010 kentällä käytiin loppuottelu OLS:n ja Helsingin IFK:n välillä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]