Pähkinärinne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vantaan Pähkinärinteen pohjoinen ostoskeskus.
Pähkinärinne sijaitsee Lammaslammen rannalla.

Pähkinärinne (ruots. Hasselbacken) on Länsi-Vantaan Myyrmäen suuralueen Hämeenkylän kaupunginosassa sijaitseva kerrostaloalue.[1][2] Se sijaitsee Lammaslammen, Vihdintien ja Rajatorpantien välissä. Pähkinärinteen lähialueita ovat muun muassa Hämevaara, Hämeenkylä, Linnainen, Rajatorppa (Vapaala) ja Varisto.[2] Pähkinärinteessä on kaksi ostoskeskusta, joista pohjoisen ympäristö on rakennettu 1970- ja eteläosan 1980-luvulla. Merkittävän osan Pähkinärinteeseen 1970-luvulla rakennetuista taloista rakennutti nykyinen vakuutusyhtiö Tapiola vuokrataloikseen. 2000-luvun alussa Tapiola muutti talot asunto-osakeyhtiöiksi ja myi kiinteistöt tontteineen. 2000-luvulla on lisäksi rakennettu uusia kerrostaloja.

Rakennuskannan muodostavat noin 3-6-kerroksiset kerrostalot sekä rivitalot. Pohjoisemman ostoskeskusken vieressä sijaitsee alueen korkein 8-kerroksinen kerrostalo. Alueen eteläosassa sijaitsee myös peruskoulun alakoulu, nuorisotila, kirjasto, hammashoitola ja neuvola. Lammaslammen ympärillä on lenkkeilymaastoa, jota ympäröivässä puistossa sijaitsee lasten leikkikenttä ja Pähkinärinteen Lions Clubin ratagolf-rata.

Veikkauksen entinen pääkonttori sijaitsi Pähkinärinteessä.

Alueen nimen taustalla on Pähkinärinne, joka sijaitsee Lammaslammen pohjoispuolella Lammaslammentien ja Santamäentien välissä mäen rinteessä. Pähkinäpuisto-niminen pähkinäpensaslehto on rauhoitettu luonnonsuojelualue.

Pähkinärinteen postinumero on 01710.[2]

Alueen asukasyhdistys on Pähkinärinne-seura ry.

Liikenneyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Seutulinja 322 (Elielinaukio–Vantaankosken asema)
  • Vantaan sisäinen linja 311 (Hämeenkylä–Myyrmäki)
  • Vantaan sisäinen linja 335 (Askisto–Myyrmäki–Linnainen)
  • Vantaan sisäinen linja 571 (Varisto–Myyrmäki–Martinlaakso–Ylästö–Tikkurila)
  • Yölinja 436N (Elielinaukio–Myyrmäki–Niipperi–Kalajärvi)
  • Seutulinja 321 (Elielinaukio-Vanhakartano)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vantaa alueittain (2015) (pdf) (12 Hämeenkylä, teoksen s. 26–29) huhtikuu 2016. Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 8.7.2016.
  2. a b c kartta.vantaa.fi (Valinnat: Aluejaot: Suuralueet, Kaupunginosat ja Postinumeroalueet) Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 8.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]