Olli Rahnasto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Olli Rahnasto (s. 28. joulukuuta 1965 Seinäjoki) on suomalainen aktiiviuransa päättänyt tennispelaaja. Rahnasto oli parhaimmillaan tenniksen maailmanlistalla sijalla 88 vuonna 1989. Nelinpelissä Rahnasto oli kuitenkin parempi ainakin tilastojen valossa; Hän oli nelinpelissä parhaimmillaan sijalla 79. Lisäksi Rahnasto voitti ainoat turnauksensa (2) nelinpelissä. Hän voitti urallaan 245 624 dollaria palkintorahaa.

Rahnasto harrasti ennen tennisuraansa myös yleisurheilua, pikaluistelua, jalkapalloa ja pesäpalloa. Kuortaneen urheiluopistolla hän aloitti 10-vuotiaana tenniksen, jonka harjoittelu tehostui 13-vuotiaana. Hänen valmentajanaan toimivat mm. Greg Edwards ja Chris Lindorff. Parhaimmillaan hän harjoitteli 7-8 tuntia päivässä.[1]

Olli Rahnasto oli vuonna 1983 Wimbledonin poikien nelinpelin finaalissa yhdessä Mihnea-Ion Nastasen kanssa, mutta he hävisivät ottelun. Davis Cupissa Rahnasto esiintyi vuosina 19821995. Hän voitti lisäksi viisi Suomen mestaruutta (1982 kaksinpeli sisäkentillä, 1987 nelinpeli ulkokentillä, 1983, 1984 ja 1987 nelinpeli sisäkentillä).

Olli Rahnasto on toiminut Suomen tennismaajoukkueen valmentajana ja Davis Cup -joukkueen kapteenina. Valmentaessaan Rahnasto on kehittänyt niin sanotun koontolyönnin, jonka hän on myös esitellyt Kansainväliselle tennisliitolle.[2]

Rahnasto esiintyi cameoroolissa elokuvassa Uuno Turhapuro armeijan leivissä, jossa hän pelasi tennisottelun Uuno Turhapuroa vastaan. Olli Rahnaston veli Ilkka Rahnasto on toiminut Suomen Luisteluliiton puheenjohtajana vuodesta 1998.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]