Olli Muotka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Olli Muotka
Olli Muotka
Maa:  Suomi
Miesten mäkihyppy
Lentomäen MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Planica 2010 joukkuekilpailu

Olli Juhani Muotka (s. 14. heinäkuuta 1988 Rovaniemi) on suomalainen mäkihyppääjä ja yhdistetyn urheilija.

Muotka on kilpaillut nuorten MM-kilpailuissa yhdistetyssä vuosina 2005–2007 ja mäkihypyssä 2007–2008. Hänen parhaat sijoituksensa nuorten MM-kisoista ovat vuoden 2007 Tarvision kisoista, joissa hän sijoittui joukkuemäessä kolmanneksi ja henkilökohtaisessa mäkikilpailussa kahdeksanneksi. Yhdistetyssä hän on kilpaillut myös B-maailmancupissa.

Ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa Muotka saavutti maaliskuussa 2010 Planican lentomäen MM-kilpailuissa, joissa hän oli mukana Suomen pronssille sijoittuneessa joukkueessa. Oslon MM-kilpailuissa 2011 hän sijoittui normaalimäessä 18:nneksi.

Mäkihypyssä Muotka kilpaili ensimmäisen kerran maailmancupissa Sapporossa tammikuussa 2010, jossa hän sijoittui 14:nneksi ja 20:nneksi. Continental Cupissa Muotka saavutti ensimmäisen, ja tähän mennessä ainoan, voittonsa joulukuussa 2010. Hänen henkilökohtainen ennätyksensä on 226 metriä, jonka hän hyppäsi Norjassa Vikersundissa koekierroksella 12. helmikuuta 2011. Maaliskuussa 2011 hän saavutti ensimmäisen Suomen mestaruutensa voitettuaan suurmäen kilpailun Kuopiossa ja toisen Suomen mestaruutensa Muotka voitti huhtikuussa Rovaniemellä normaalimäen kilpailussa.

Muotka lopetti uransa mäkihyppääjänä tammikuussa 2015. Lopettamisensa jälkeen hän siirtyi valmentajaksi ja on toiminut Lahden Hiihtoseuran valmentajana. Muotka oli seuran ensimmäinen päätoiminen ja kuukausipalkalla toimiva valmentaja.[1][2]

Mäkihypyssä Muotka edusti Lahden Hiihtoseuraa. Yhdistetyssä Muotka edusti vuosina 2005–2007 Ounasvaaran Hiihtoseuraa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Olli Muotka Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS). (englanniksi) (yhdistetty)