Obsidian (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Obsidian (oikealta nimeltään Todd James Rice) on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä supersankari. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran All-Star Squadronissa #25 syyskuussa 1983, ja hänet loivat Roy Thomas ja Jerry Ordway. Hän on alkuperäisen Vihreän Lyhdyn Alan Scottin ja Rose Cantonin poika ja Jaden kaksoisveli. Infinity, Inc.:n kirjesivun mukaan Obsidian sai nimekseen "Todd" Thomasin ystävän mukaan. Obsidian on toiminut Oikeuden Yhteiskunnan jäsenenä ja liittolaisena.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Obsidian on Todd Ricen koodinimi, joka on Alan Scottin ja Rose Cantonin, kultakauden supersankarin Vihreän Lyhdyn ja konna Thornin biologinen poika. Todd kasvatettiin väkivaltaisessa adoptiokodissa Milwaukessa, Wisconsinissa. Hän saa tietää myöhään teini-iässä, että hänellä on kaksoissisar Jennie-Lynn Hayden, alias Jade. He tapaavat ja huomaavat, että heillä molemmilla on vanhemmiltaan perittyjä voimia, ja he päättävät seurata Alan Scottin jalanjälkiä ja tulla sankareiksi. Kaksikko alkaa toimia sillä oletuksella, että Scott on heidän isänsä. Vaikka he eivät aluksi olleet varmoja tästä sukulinjasta, he oppivat lopulta varmasti, että he ovat todellakin Vihreän Lyhdyn lapsia.

Obsidianina ja Jadena he olivat supersankaritiimin Infinity, Inc:n perustajajäseniä. Ryhmä koostui pääasiassa Justice Society of America -järjestön jäsenten lapsista, lastenlapsista ja suojateista.

Obsidian palvelee myös Oikeuden Puolustajien kanssa niiden satelliittipohjaisen avaruusaseman päämajassa. Obsidianilla on monia erilaisia ​​seikkailuja päämajassa, mukaan lukien Liigan auttaminen selviytymään kymmenien avaruusolioiden kanssa, jotka ovat lajinsa viimeisiä elossa olevia jäseniä. Liigan toimikautensa aikana Rice käy läpi terapiaa ja joutuu myös käsittelemään pysyviä vammoja varjomuodossaan.

Obsidian ilmeisesti peri psyykkisen sairauden mahdollisuuden äidiltään Thornilta. Superroiston Ian Karkullin korruptoimana Obsidian muuttui pahaksi ja käytti varjovoimia varastaakseen ensin kaikki varjot koko kaupungista ennen kuin levitti pimeyden koko maailmaan. Tänä aikana toimien konnana Rice hyökkää sijaisisänsä kimppuun. Lopulta hänen biologinen isänsä Alan Scott, joka taistelee Vihreänä Lyhtynä ja muiden JSA:n jäsenten avustuksella, kukistaa hänet. Obsidian vetäytyy Shadowlandsille, toisen ulottuvuuden tasolle, josta hän saa voimansa. Obsidian liittyy myöhemmin mystisten roistojen Mordrun ja Eclipson joukkoon epäonnistuneessa yrityksessä kostaa Scottille ja JSA:lle. Tämän JSA:n sankareiden tappion jälkeen Obsidian paranee henkisestä epätasapainostaan.

Parantumisensa jälkeen Obsidan jäi eläkkeelle ja hyväksyi itse-identiteettinsä. Rice tapaa ja rakastuu Damon Matthewsiin, apulaispiirisyyttäjään, joka työskentelee Kate Spencerin, eli valppaan Manhunterin kanssa. Toddin voimat ovat lepotilassa joksikin aikaa, mutta ne palaavat hänen kaksoissisarensa Jaden kuoleman jälkeen Infinite Crisis -tapahtuman aikana. Obsidian palaa supersankariksi ja jatkaa onnellista seurustelua Damonin kanssa.

Obsidian ilmestyy vuoden mittaisen 52-tapahtuman aikana. Katsoessaan kiitospäivän paraatia hän näkee Lex Luthorin henkilökohtaisesti suunnitteleman "Everyman"-supersankaritiimin kulkevan ohi. Raivoissaan siitä, että yksi jäsenistä on lempinimeltään "Jade", hän kohtaa vihaisesti ryhmän ja vaarantaa viattomia ihmisiä. Everyman-sankarit suojelevat väkijoukkoja ja Obsidiania estetään puhumalla tekemästä mitään radikaalia.

Ennen Justice Society of America (vol. 3) #1 tapahtumia Obsidian liittyy JSA:han ja toimii heidän New Yorkin päämajansa vartijana.

Obsidian rappeutuu myöhemmin munaksi, joka koostuu puhtaasta pimeydestä. Myöhemmin paljastetaan, että tämä tila johtui Kid Karnevilin hyökkäyksestä, joka antoi Obsidianin hämärälle naispahikselle. Teoksessa Justice Society of America (vol. 3) #37, Obsidian ilmestyy uudelleen Darkness Enginen voimalähteenä, jolloin kaikki voimakkaat olennot maan päällä menettävät erikoisvoimansa. Kun Mister Terrific onnistuu matkustamaan ajassa taaksepäin, hän kertoo muille, että heidän on saatava Obsidianin muna kuoriutumaan tai he kaikki kuolevat ja Obsidianin isä suostuu siihen, että tämän täytyy tapahtua. Hän voi nyt käyttää näitä tietoja muuttaakseen tapahtumia, kun Kid Karnevil etsii mustaa munaa JSA Brownstonen raunioista, hän kohtaa kunnostetun Obsidianin, joka vie hänet ulos ja liittyy takaisin joukkuetoveriensa taisteluun roistoja vastaan.

Obsidian ja JSA joutuvat kosketuksiin Batmanin uuden Justice Leaguen kanssa sen jälkeen, kun Alan Scott on tuntemattoman olennon hallinnassa ja nousee taivaalle. Saatuaan Scottin kiinni Jaden kanssa (joka oli noussut kuolleista Blackest Nightin viimeisinä hetkinä) tiimit ymmärtävät, että Scottia hallitseva olento on Tähtisydän, kosminen voima, joka antoi Scottille ja hänen lapsilleen heidän kykynsä. Tähtisydän ottaa sitten haltuunsa myös Obsidianin ruumiin ja katoaa hänen mukanaan. Kun JSA:n jäsenet yrittävät vierailla Shadena tunnetun varjoja leijuvan kuolemattoman luona toivoen saavansa hänet jäljittämään heidän kadonneet joukkuetoverinsa, he löytävät hulluksi muuttuneen Obsidianin ja Tohtori Kohtalon seisovan Shaden koomassa olevan ruumiin päällä. Ennen kuin muut voivat kutsua vahvistuksia, Obsidian ja Kent Nelson lyövät heidät tajuttomaksi ja vangitsevat heidät.

Eräässä määrittelemättömässä vaiheessa Entiteetti ottaa yhteyttä Obsidianin kaksoissisareen Jadeen, joka käskee tätä auttamaan häntä "tasapainottamaan pimeyttä" ja pelastamaan heidän ystävänsä konnalta Eclipsolta.

Jade yritti pelastaa veljensä Tähtisydämen hallinnasta, mutta molemmat veli ja sisar sulautuivat yhteen ja muodostivat hybridin sekä Jaden että Obsidianin voimien kanssa, koko ajan Tähtisydämen hallinnassa. Yhdessä sisarukset hyökkäsivät Justice Leaguen ja Justice Societyn kimppuun, kunnes entiteetti ottaa yhteyttä Jadeen. Jade vastusti Tähtisydämen hallintaa ja yritti tasapainottaa pimeyttä molempien sisällä. Entiteetti erottaa lopulta Jaden ja Obsidianin, jotta Jade voisi suorittaa tehtävänsä, mutta Obsidianista tuli vainoharhainen ja yritti pakottaa Jaden sulautumaan jälleen hänen kanssaan. Jade onnistui estämään fuusion, mutta Kyle hillitsi Obsidianin vihreässä kuplassa ja vei kauas Jadesta. Jade onnistui palauttamaan isänsä Tähtisydämen, joka paljastui tunnistamattomaksi uhkaksi. Lopulta Jade yhdistyy isänsä kanssa, joka palaa normaaliksi, mutta hän ei voi lähestyä veljeään tai päinvastoin tai he molemmat sulautuisivat lopulta jälleen hybridiin ja uhkaavat vapauttaa Tähtisydämen.

DC:n The New 52 -yhtiön laajuisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen vuonna 2011 Alan Scott ja hänen perheensä eivät enää esiintyneet DC:n pääjatkuvuuden tarinoissa. Earth-2:ssa, yhdessä viidestäkymmenestäkahdesta erilaisesta todellisuudesta, jotka haarautuvat Uuden Maan ydintodellisuudesta. Earth-2: World's End -tarinassa näkyy erilainen versio Todd Ricestä, joka on musta, kalju ja jolla on useita korvakoruja. Tämä Obsidianin versio käyttää trenssitakkia valkoisen paidan ja solmion päällä sekä maskia, joka muistuttaa hänen kriisin jälkeistä pukuaan, ainoa osa Obsidianin pukua, joka siirtyi uuteen jatkuvuuteen. Todd on lukittu Arkhamin mielisairaalan vaihtoehtoiseen versioon, mutta hän lähtee Arkhamista John Constantinen valvonnassa, joka on kotoisin Prime Earthista ja yrittää palata kotiin.

Vuoden 2015 sarjakuvatapahtumassa Convergence, kaksiosaisessa Infinity Inc. -minisarjassa esitettiin Infinity Inc. -tiimin Crisis on Infinite Earths -versiota edeltävä versio, mukaan lukien Todd Obsidianina. Todd ja Infinity Inc. tuotiin Telokseen sarjassa. Tämä Obsidian perustui hänen kriisiä edeltävään versioon, mutta siinä oli myös elementtejä hahmon nykyajan versiosta.

Watchmenin jatko-osassa Doomsday Clock, Obsidian nähtiin Justice Societyn kanssa, kun Tohtori Manhattan kumosi kokeilun, joka tuhosi Justice Societyn ja Avaruussankarien legioonan olemassaolon.

Multiversumin uudelleenkäynnistyksen jälkeen Dark Nights: Death Metalin lopussa Alan Scott palaa yhteen Jaden ja Obsidianin kanssa Justice Societyn Brownstonessa ja paljastaa heille olevansa homoseksuaali.

Toisin kuin hänen sisarensa Jade, jonka voimat muistuttavat isänsä voimia, Obsidianilla on erilaisia ​​varjopohjaisia ​​voimia. Obsidian on yhteydessä Shadowlandsiin, alkukantaisen, näennäisesti tuntevan pimeyden ulottuvuuteen. Varjomuodossaan hän on vahvempi kuin ihmismuodossa, voi kulkea kiinteiden esineiden läpi ja lentää. Obsidian pystyy kasvamaan valtavaan kokoon ja luomaan esineitä varjosta samalla tavalla kuin hänen isänsä ja sisarensa voivat luoda esineitä vihreästä energiasta. Obsidianilla on myös rajalliset telepaattiset kyvyt ja hän voi pakottaa ihmisen näkemään oman sielunsa pahan puolen, jonka tiedetään ajavan ihmiset hulluiksi.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Obsidian esiintyi Legends of Tomorrow sarjassa, jossa häntä esitti Dan Payne lapsena ja Lance Henriksen aikuisena. Tämä versio on Justice Society of America -järjestön jäsen, joka toimi pääasiassa vuonna 1942. Vuodesta 1987 hänestä tuli viimeinen elävä JSA:n jäsen sen jälkeen, kun useimpien heistä oletettiin kuolleen suorittaessaan tehtävää vuosia aiemmin.
  • Todd Rice esiintyi Stargirl televisiosarjan kolmannella kaudella, jossa häntä esitti Tim Gabriel. Jouduttuaan erilleen sisarestaan ​​Jennie-Lynn Scottista, Helix Institute for Youth Rehabilitation ottaa hänet huostaansa hänen etsiessään siskoaan. Lisäksi heidän voimansa liittyivät toisiinsa sen jälkeen, kun hänen sormuksensa, jonka hän peri Alan Scottilta, on saastunut pimeän aineen jäännöksistä, jotka jäivät hänen taistelustaan ​​Eclipson kanssa toisella kaudella. Jennie ja Todd tapaavat lopulta uudelleen, ja hän auttaa häntä hallitsemaan voimansa.