Nintendo DS Browser

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Nintendo DS Browser on Opera Softwaren ja Nintendon Nintendo DS -konsolille kehittämä Opera-selaimen versio. Selaimesta on omat versiot Nintendo DS:lle ja Nintendo DS Litelle. Sovellus julkaistiin Japanissa 24. heinäkuuta 2006[1] ja Euroopassa 6. lokakuuta 2006[2].

Nintendo DS Browser pohjautuu Opera 8 -selaimen sivunmuotoilujärjestelmään (koodinimi "Presto"). Selainta käytetään Nintendo DS:n kosketusnäytön avulla, jossa käsialatunnistus ja ennalta-arvaava tekstinsyöttö helpottaa sovelluksen ohjaamista. Selain tukee normaaleja tekstin ja kuvien muotoilusääntöjä ja JavaScript-komentosarjoja, mutta Nintendo DS:n alhaisen muisti- ja prosessorikapasiteetin takia, Wii-selaimesta poiketen, Nintendo DS -selain ei tue Flash-, PDF-, audio- ja videoformaatteja. Selain käyttää Nintendo Wi-Fi Connection -WLAN-tekniikkaa Internet-yhteyden muodostamiseen.

Selain vaatii 10 megatavun lisämuistikortin, joka kuuluu pakettiin. Kortti kytketään GBA-pelien korttipaikkaan. Koska kortista on omat versionsa Nintendo DS:lle ja Nintendo DS Litelle, on Nintendo DS Browserista myynnissä kaksi versiota. DS:n muistilaajennuskorttia voi käyttää DS Litellä, mutta ei toisin päin, koska DS Liten versio kortista on liian pieni DS:llä käytettäväksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jeremy Parish, A Night at the Opera, 1UP.com (englanniksi). Luettu 19. elokuuta 2006.
  2. Nintendo DS Browser, Nintendo Suomi. Luettu 19. elokuuta 2006.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.