Nasser Al-Attiyah

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nasser Al-Attiyah
Nasser saleh al attiyah2.jpg
Kansalaisuus Qatarin lippu Qatar
WRC-ura
Aktiivivuodet 20042015
Entiset tallit Nasser Al-Attiyah
QMMF
Autotek
Barwa Rally Team
Qatar World Rally Team
Drive DMACK
Kilpailuja 73
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 0
Erikoiskoevoittoja 1
MM-pisteitä 70
Ensimmäinen kilpailu Ruotsin ralli 2004
Viimeinen kilpailu Katalonian ralli 2015
Sijoitus kaudella 2015 16. (7 p.)
Mitalit
Maa: Qatarin lippu Qatar
Miesten ammunta
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Lontoo 2012 skeet

Nasser Salih Nasser Abdullah Al-Attiyah (s. 21. joulukuuta 1970 Doha) on qatarilainen ralliautoilija ja urheiluampuja sekä olympiapronssimitalisti.

Ammuntaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen ralliuraansa Al-Attiyah osallistui vuonna 2000 Sydneyn olympialaisiin, joissa hän sijoittui kuudenneksi skeetammunnassa. Ateenan olympialaisissa vuonna 2004 hän sijoittui neljänneksi samassa lajissa ja vuonna 2008 Pekingin olympialaisissa hän sijoittui 15:ksi. Vuonna 2010 hän voitti kultaa ja pronssia Aasian kisoista Kantonista.

Lontoon vuoden 2012 kesäolympialaisissa Al-Attiyah ampui miesten skeetissä pronssia.[1]

Ura rallin MM-sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Al-Attiyah voitti ralliautoilussa PWRC-sarjan mestaruuden. Seuraavana vuonna hän kilpaili rallin MM-sarjassa saavuttamatta pisteitä. Vuonna 2009 Al-Attiyah kilpaili Dakar-rallissa, jossa hänet hylättiin hänen jätettyään väliin yhdeksän tarkastuspistettä. Samana vuonna hän saavutti ensimmäisen pisteensä MM-sarjassa, kun hän sijoittui kahdeksanneksi Argentiinan rallissa. Hän sijoittui toiseksi Brasiliassa ajetussa Rally dos Sertões -kilpailussa samana vuonna.

Vuonna 2010 Al-Attiyah sijoittui toiseksi Dakar-rallissa, historian pienimmällä erolla voittajaan Carlos Sainziin. Samana vuonna hän kilpaili MM-sarjassa Barwa Rally Team -tallissa saavuttamatta pisteitä ja SWRC-sarjassa sijoittuen seitsemänneksi. Seuraavana Al-Attiyah voitti Dakar-rallin ensimmäisenä arabina. Samana vuonna hän kilpaili WRC-sarjassa saavuttamatta pisteitä ja SWRC-sarjassa sijoittuen toiseksi Saksan ja Espanjan kilpailuissa sijoittuen sarjan seitsemänneksi.

Kaudella 2012 Al Attiyah ajoi Citroenin tehdastallissa kolmatta autoa. Hän saavutti kauden aikana 29 pistettä sijoittuen sarjan 12:nneksi. Al Attiyahin kauden paras suoritus oli neljäs sija Portugalin rallissa.

Kaudella 2013 Al Attiyah kilpaili Qatarin valtion tukeman M-Sportin Ford Fiestalla. Teamin nimi oli virallisesti Qatar World Rally Team. Al Attiyah osallistui viiteen MM-osakilpailuun ja ajoi kolmasti viidenneksi.

Seuraavalla kaudella Al Attiyah ajoi seitsemän osakilpailua WRC2-luokkaan muutetulla Ford Fiestalla parhaina tuloksinaan Portugalin rallin 9. ja Argentiinan rallin 10. sija. Monivuotinen yhteistyö kartanlukija Giovanni Bernacchinin kanssa päättyi myös kauden jälkeen.

Kaudella 2015 Al Attiyah kilpaili seitsemässä MM-osakilpailussa Ford Fiesta RRC:lla sekä uudella Skoda Fabia R5:lla kartanlukijanaan ranskalainen Mathieu Baumel. Meksikon rallista kotiin tuomisina oli yleiskilpailun 7. sija ja Australian rallista 10. sija. Näiden lisäksi Portugalissa tuloksena oli luokkavoitto ja Katalonian rallissa luokan 3. sija. Nämä riittivät tuomaan WRC2 luokan mestaruuden. [2]

Kauden 2015 jälkeen Al Attiyah on kilpaillut lähinnä Lähi-Idän rallisarjassa sekä vuoden 2016 Dakar-rallissa. 2016 Al Attiyah voitti Lähi-idän rallimestaruuden 12. kerran.

Al-Attiyah Suomen rallissa vuonna 2010.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]