Nättinummi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nättinummea

Nättinummi on Hepokullan pohjoispuolella sijaitseva Turun lähiö. Se sijaitsee suhteellisen korkealla kallioisella paikalla. Sen läheisyydessä on muun muassa Impivaaran uimahalli sekä Runosmäen ulkoilureitit.

Alueen on alun perin suunnitellut arkkitehti Aarne Ehojoki, mutta monien talojen julkisivuja on sittemmin uudistettu alkuperäisistä poikkeaviksi[1]. Nättinummessa toimii päivittäistavarakauppa K-Market Nättäri ja anniskeluravintola Ekmanin Krouvi. Samasta rakennuksesta löytyvät myös päiväkoti Karusellimaa sekä Turun Metodistiseurakunta. Muita palveluita on parin kilometrin säteellä Länsikeskuksessa sekä Raision puolella.

Kauppatorilta Nättinummeen kulkevat bussilinjat 2 ja 2B (Länsinummeen) sekä 2A ja 2C (Liljalaaksoon) (yöliikenteessä 28). Länsikeskuksen ja Runosmäen suuntaan palvelee linja 88.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Antikainen, Jimi: ”4 Ehojoki (Arkkitehtitoimisto Aarne Ehojoki, Arkkitehti Aarne Ehojoki ym.)”, Turun lähiöiden suunnittelijat ja arkkitehtoniset erityispiirteet, s. 14. Turku: Turun kaupungin kaavoitustoimisto, 2012. Teoksen verkkoversio.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.