Musta Leski (sarjakuvahahmo)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Musta Leski
13846-black-widow 400.jpg
Natalie Rushman
Luoja(t) Stan Lee, Don Rico & Don Heck
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Tales of Suspense #52 (1964)
Oikea nimi Natasha Romanoff Iron Manin peitetehtävässä Natalie Rushman
Status Aktiivinen
Pituus 170 cmlähde?
Paino 59 kglähde?
Ryhmäsidokset Kostajat, YPKVV
Edelliset ryhmäsidokset KGB
Henkilöllisyydet Nancy Rushman, Laura Matthers, Natasha Romanoff
Voimat Hidastettu ikääntymisprosessi, tehostettu immuniteetti. Olympiatason voimistelija, kokenut sotilas ja vakooja. Kyky hypnotisoida.
Suhteet

Musta Leski (engl. Black Widow) on nimitys kahdelle eri Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvälle venäläiselle vakoojalle. Näistä ensimmäinen ja parhaimmin tunnettu oli Natalia Romanova a.k.a. Natasha Romanoff, jonka ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Tales of Suspense -lehden numerossa 52 vuonna 1964. Tämän Mustan Lesken loivat Stan Lee, Don Rico ja Don Heck. Nimitys oli kuitenkin jonkin aikaa toisen venäläisen naisen Yelena Belovan hallussa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Natasha syntyi Stalingradissa (nyttemmin Volgograd). Hänen vanhempansa kuolivat tulipalossa Natashan ollessa vielä lapsi. Natashan pelasti liekeistä mies nimeltään Ivan Petrovitch, joka otti nuoren Natashan huostaansa[1]. Myöhemmin KGB koulutti hänestä yhdessä muiden lukuisten nuorten naisten kanssa vakoojan ja harjaannutti Natashan myös voimistelussa ja kamppailulajien taidossa. Venäläiset tiedemiehet varustivat hänet korkeateknologisilla aseilla, joista tunnetuimmat ovat ranteisiin asennetut energia-aseet, joiden ammuksia Natasha kutsuu "Lesken pistoiksi". Hänelle annetaan koodinimi Musta Leski ja Natashan mieleen asennetaan vääriä muistoja, joiden tarkoitus on taata Lesken lojaalisuus. Esiintyessään ensimmäisiä kertoja sarjakuvien sivuilla Leski ei käyttänyt naamiota tai supersankareille tyypillistä asua. Hänen asunaan oli aamutakki. Myöhemmin Musta Leski siirtyy toimimaan Yhdysvaltoihin ja kehittää romanttisen ihastuksen Haukansilmää kohtaan.

Kostajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Natasha kasvaa varsinaiseksi femme fataleksi, jonka ensimmäinen tehtävä on vietellä amerikkalainen asetehtailija Tony Stark. Jouduttuaan kahnauksiin Starkin alter egon, eli Rautamiehen (Iron Man) kanssa, Musta Leski loikkaa Yhdysvaltoihin ja liittyy Kostajiin naamiosankarina.

Musta Leski muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Musta Leski esiintyy vuonna 2005 valmistuneessa The Punisher-videopelissä ei-pelattavana hahmona (NPC).

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]