Miranda Otto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Miranda Otto
Otto Ring*Con 2006 -tapahtumassa Saksassa
Otto Ring*Con 2006 -tapahtumassa Saksassa
Syntymäaika 16. joulukuuta 1967 (ikä 47)
Syntymäpaikka Brisbane, Queensland, Australia
Aktiivisena 1986 – nykyaika
Merkittävät roolit Éowyn, Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia ja Kuninkaan paluu
Aiheesta muualla
IMDb

Miranda Otto (s. 16. joulukuuta 1967 Brisbane, Queensland) on australialainen elokuva -ja teatterinäyttelijä.

Otto teki ensiesiintymisen elokuvassa Emman taistelu vuonna 1986, jossa hän näytteli nimiroolin. Sittemmin hän näytteli pienen budjetin elokuvissa The Girl Who Came Late ja Ennen kuin kaikki päättyy sekä elokuvassa Nostradamus Kid.

1990-luvun puolessa välissä Otto alkoi saada useita päärooleja, kuten elokuvassa The Well, joka sai positiivista palautetta Cannesin filmifestivaaleilla vuonna 1997. Elokuvassa Doing Time for Patsy Cline vuodelta 1997 hän näytteli jälleen nimiroolin. Vuoden 1998 elokuvat Dead Letter Office ja In the Winter Dark saivat kiitosta kriitikoilta, mutta eivät saavuttaneet suurta yleisöä.

Läpimurron Otto teki vuonna 2002 elokuvassa Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia, jossa hänen roolihahmonsa on Éowyn. Otto valittiin rooliin monien lahjakkaiden näyttelijöiden joukosta. Ohjaaja Peter Jackson vakuuttui heti Otton olevan paras mahdollinen rooliin katsoessaan tämän koe-esiintymisnauhan ensimmäisen kerran. Otto näytteli myös trilogian viimeisessä osassa, Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu.

Nähtyään Otton roolissaan Éowynina ohjaaja Steven Spielberg otti häneen yhteyttä ja tarjosi roolia Maailmojen sota -elokuvassa. Siihen aikaan Otto oli raskaana, joten hän uskoi joutuvansa kieltäytymään roolista. Spielberg kuitenkin muokkasi käsikirjoitusta ottaen huomioon Otton raskauden ja niinpä Otto saattoi ottaa työn vastaan. Maailmojen sota oli suuri menestys ja se oli vuoden 2005 neljänneksi tuottoisin elokuva.

Otton ja hänen aviomiehensä Peter O'Brienin lapsi syntyi vuonna 2005. Tämän jälkeen Otto on keskittynyt äitiyteensä ja teatterityöhön Australiassa.

A iheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.